۸۱ تن از اندیشـمندان، فرهیختگان و هنرمندان نامدار ایرانی در بیانیهای تاکید کردند که سه جزیره «تنب کوچک»، «تنب بزرگ» و «ابوموسی»، بخشهای جداییناپذیری از آب و خاک ایران بوده و خواهد بود.
چهره های سرشناسی همچون مجید انتظامی، حبیب احمدزاده، محمد بقایی ماکان، حسن بلخاری، مرضیه برومند، فرهاد توحیدی، کمال تبریزی، رسول جعفریان، ابراهیم حاتمیکیا، علی اصغر دادبه، رضا داوری اردکانی، حسامالدین سراج، علیاکبر شکارچی، بهروز شعیبی، حسن فتحی، محمود فرشچیان، فرهاد فخرالدینی، یدالله کابلی، رضا کیانیان، حسین محجوبی، مجید مجیدی، علی نصیریان و.... این بیانیه را امضا کردند و در آن تاکید شد دولتهای ایرانی نه تنها طی بیش از نیم قرن اخیر و پس از آخرین توافقهای بینالمللی و منطقهای، عملا حق بلامنازع حاکمیت ملی را بر این جزایر به کار بستهاند، بلکه از دوران باستان این سه جزیره بخشیهایی جداییناپذیر از آب و خاک ایران بوده و خواهند بود.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «ایران سرزمین یکپارچه و تاریخی همه ایرانیان در میانه انبوهی از دشواریها و مخاطرهها، در معرض نگرانی جدیدی قرار گرفته است.اتحادیه اروپا با حمایت از ادعاهای بیپایه و بینتیجه دولت امارات، حاکمیت تاریخی و حقوقیمان بر جزایر همیشه ایرانی خلیج فارس را اشغالگری خوانده است. این اقدام تهدیدی است علیه تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران و مغایر با قواعد بنیادین حقوق و روابط بینالملل.»
در این بیانیه آمده است: «به عنوان فرزندان ایران از همه ایرانیان عزیز میخواهیم در وطن و دور از وطن به نام ایران، صدای بلند و رسای دفاع از یکپارچگی و تمامیت ارضی ایران در همه ساحتهای اندیشهای، فرهنگی، تاریخی، هنری، اجتماعی، سیاسی، مدنی، حقوقی و ارتباطی آن باشند. ایران سرزمین تفاوتها، تکثرها و چندگانگیهاست؛ اما بیش از هر زمان دیگر نگهبان ایران و بیدار باشیم.»
در همین رابطه رضا رشید پور، مجری سابق تلویزیون و فعال شبکههای مجازی، هم نوشت: «ای کاش یک شرکت حمل و نقل هوایی اعلام آمادگی کند تا گروهی از هنرمندان و فعالان رسانهای و داوطلبان به جزایر سهگانه ایران عزیز سفر کنیم و از آنجا با مردم منطقه حرف بزنیم. تمام هزینههای لازم را هم خودمان تامین میکنیم.»این پیشنهاد با استقبال گستردهای روبهرو شد و هنرمندان زیادی آمادگی خود را اعلام کردند. دیروز علی قمصری آهنگساز و نوازنده تار خبر داد که می خواهد به جزایر سهگانه برود و قطعاتی را بنوازد و بخواند.
قمصری در توضیح این سفر گفته است: «تار ایرانی پروژهای برای مردم و برخاسته از دل مردم است و به نهادی وابستگی ندارد و چرخه مالی هم در آن جاری نیست. تار ایرانی، مردمی پیش آمده و همین خوشنامی باعث شده به یکی از تریبونهایی تبدیل شود که میتواند صدای مردم باشد. در طول تاریخ، کوتاهیها و انفعال، بخشهای زیادی از خاک ایران را جدا کرده است. این اتفاق در زمانی که مردم طعم تلخ تاریخ را چشیدهاند و میدانند که جدا شدن بخشی از ایران، فارغ از اینکه در چه دورانی این اتفاق می افتد، ضربه به هویت ایران و ایرانی است. فکر نمیکنم هیچ ایرانی مقیم کشور یا خارج از آن، با هر اعتقاد و گرایشی، راضی و خشنود به تکهپاره شدن ایران باشد. تار ایرانی میخواهد صدای مردم درباره جزایر سهگانه و حساسیتشان درباره تمامیت ارضیِ ایران باشد.»
او توضیح داده است:«من مطمئنم اثرگذاری موسیقی مستقل برای رساندن پیام مردم به خارج از مرزها بیشتر از هر ابزار دیگری است. موسیقی، بدون خشونت و صلحطلبانه، رسانای پیام مردم به جهانیان است. در حکومتهای گذشته وقتی بخشی از خاک ایران از ما جدا شده، شاید موزیسینها فارغ از اینکه چه نسبتی با حاکمان داشتهاند، کم دغدغه برخورد کردهاند که باعث شده این اتفاقات بیافتد.»
آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی است: «در مسیر تار ایرانی، کم، سختی و بیمهری ندیدهام. اما درک این را دارم که همه مسائل را به هم نیامیزم و هر مولفه را در جای خود تحلیل و داوری کنم. وقتی نوبت حریم ایران میشود، مساله سوالی است که در آینده فرزندان ایران از ما میکنند که: در این زمان تو به عنوان هنرمند برای مرزها چه کردی...؟ اگر هنرمندی اسم خود را مستقل گذاشته، باید مستقل از همه طرف باشد. نه اینکه استقلالش را صرفا با مقابله با یک جریان نشان دهد و به جریان مقابل آن وصل شود. من هنرمندی مستقلم چون به چیزی فراتر از جریانهای سیاسی باور دارم. به چیزی که مرا به انسانی رو به رشد و دغدغهمند برای خاک، خانواده، هموطن و تمام کائنات تبدیل میکند.»