جای خالی مازندران در تولیدات جشنواره‌های ملی نگران‌کننده است

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 13 آبان 1403 - 09:21
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزاری جشنواره‌های فرهنگی را یک ضرورت دانست و گفت: جای خالی مازندران در تولیدات جشنواره‌های ملی نگران‌کننده است.

احسان آهنگر ۱۲ آبان در جلسه شورای سیاست‌گذاری نخستین جشنواره سراسری فرهنگی-هنری سیمرغ، اظهار کرد: دغدغه مسئولان شهری، فرماندار و نماینده مردم قائم‌شهر در امور فرهنگی ستودنی است و امیدواریم این نگاه در بین سایر مسئولان گسترش یابد.

وی افزود: دستیابی به قله موضوعات فرهنگی در گرو تکثیر این نوع نگاه با دامنه ملی در میان مسئولان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: به جهات مختلف برگزاری این جشنواره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که یک بعد آن قالب‌های جشنواره و تولیدات در حوزه هنرهای تجسمی است.

آهنگر ادامه داد: هنرهای تجسمی زبان گویای یک مفهوم خاص فرهنگی با هر زبان و گویشی است و نقش بسزایی در حل معضلات به‌ویژه آسیب‌های اجتماعی دارد.

وی بیان کرد: نکته مهم دیگر، گروه هدف این جشنواره و دخیل کردن نوجوانان و جوانان برای تولیدات فاخر هنری-فرهنگی است.

آهنگر بیان کرد: جای خالی مازندران در برخی تولیدات جشنواره‌ای ملی کاملا حس می‌شود و در روزهای اخیر جشنواره تئاتر کودکان را داریم که پرچم آن در استان روی زمین مانده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اعلام کرد: تمام ظرفیت‌ها را پای کار خواهیم آورد تا این رویداد ملی به نحو شایسته‌ای برگزار شود.

آهنگر ادامه داد: به لحاظ موضوعی نیز این جشنواره دارای ارزش است و نمی‌توان از کنار آن به‌راحتی گذشت.

وی با اشاره به لزوم انجام کارهای هم‌افزا از سوی دستگاه‌های متولی برای خدمت به مردم، بیان کرد: از نقاط برجسته این جشنواره، مردمی‌بودن آن است و باید محور اصلی جشنواره‌های فرهنگی خود مردم باشند.

آهنگر، مکان برگزاری را از دیگر نقاط قوت جشنواره سیمرغ برشمرد و گفت: برای هویت‌بخشی به شهرهای تازه تاسیس، برگزاری چنین جشنواره‌های فرهنگی یک ضرورت است تا از استحاله فرهنگی بدور بمانند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با گریزی به ۱۴ آبان روز مازندران متذکر شد: پیشینه درخشان مردم دیار علویان مایه مباهات بوده و حضور گسترده مردم در دفاع‌مقدس، دفاع از حرم و انقلاب اسلامی برگرفته از یک فرهنگ غنی است.

آهنگر بر تبیین تاریخ اصیل و ارزشمند مازندران تاکید کرد و افزود: برای ماندگاری موضوعات و انتقال مفاهیم فرهنگی قطعا زبان هنر بهترین زبان است.

نوجوانان و جوانان، مخاطبان جشنواره سیمرغ هستند

همچنین مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران با اشاره به اینکه وقتی پا به شهر سیمرغ می‌گذاریم ناخودآگاه به یاد شهید احمد کشوری می‌افتیم، گفت: اهتمام مسئولان‌ شهری در برگزاری این جشنواره ملی ستودنی است.

حامد فاضلی کبریا خاطرنشان کرد: مخاطبان محوری این جشنواره گروه سنی نوجوانان و جوانان هستند و در آستانه ۱۳ آبان می‌توان با روحیه استکبارستیزی، فرهنگ ایرانی - اسلامی را گسترش داد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران تصریح کرد: این جشنواره می‌تواند برای توسعه این فرهنگ، یک قله محسوب شود و کارهای بزرگی را انجام داد.

جای خالی مازندران در تولیدات جشنواره‌های ملی نگران‌کننده است

فاضلی کبریا بیان کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان و شهرستان سیمرغ، تماما پای کار هستند و مکاتبات ملی برای اطلاع‌رسانی تمامی مراکز صورت گرفته تا آثار از اقصی نقاط کشور به دبیرخانه ارسال شود.

اجرای ۱۱ برنامه جنبی در حاشیه جشنواره سیمرغ

صفا رنجبر مدیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری فرهنگی-هنری سیمرغ نیز اظهار کرد: از روز نخست واگذاری مسئولیت اجرایی کار هماهنگی و برنامه‌ریزی انجام و بلافاصله کمیته‌ها شکل گرفت و کارگروه‌ها مشخص شد.

وی خاطرنشان کرد: فرصت زمانی محدودی داریم و نیاز به کار جهادی است.

این مسئول ادامه داد: برگزاری یک جشنواره ملی در یک بازه زمانی دو ماهه همراه با داوری و مراسم اختتامیه بسیار سنگینی است.

رنجبر بیان کرد: حجم کار با توجه به فرآیند اجرایی جشنواره یک حجم مضاعفی است.

مدیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری فرهنگی-هنری سیمرغ عنوان کرد:  تمام موضوعات جشنواره در سایت جشنواره برگزاری شده و ثبت‌نام هم در همین درگاه انجام می‌گیرد.

رنجبر گفت: این سایت قابلیت تفکیک رشته، نوع اثر، جنسیت، استان و تعداد آثار را دارد و به راحتی گزارش روزانه وصول می‌شود.

وی بر لزوم همت برای جمع آوری آثار تاکید کرد و گفت: این جشنواره نیازمند حمایت ملی و استانی است.

رنجبر اظهار کرد: امکانات و پشتیبانی لازم در شهرستان برای یک رویداد ملی باید فراهم شود و لذا باید حمایت استانی نیز صورت گیرد.

مدیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری فرهنگی - هنری سیمرغ مطرح کرد: این رویداد ملی بیش از ۱۱ برنامه جانبی در کنار جشنواره سراسری دارد که اتفاق خاص و بزرگی است که نیاز به همت عظیمی دارد.

نخستین جشنواره سراسری فرهنگی -هنری سیمرغ برای نوجوانان ۱۵ تا ۱۸ سال و جوانان ۱۹ تا ۲۶ سال برگزار می‌شود و علاقمندان برای شرکت در این جشنواره می‌توانند به آدرس Simorghfestival.com مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.