زنبوری که حتی با الکل ۸۰ درصد هم از پا در نمی‌آید/ عکس

خبرآنلاین یکشنبه 13 آبان 1403 - 08:44
گروهی از پژوهشگران کشف کردند زنبورهای سرخ آسیایی می‌تواند غلظت‌های تا ۸۰ درصد اتانول را بدون هیچ تغییری در رفتار تحمل کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از زومیت، مصرف سطوح پایین الکل در دنیای حیوانات بسیار طبیعی است. درمورد زنبورهای سرخ آسیایی (Vespa orientalis)، مصرف الکل نتیجه‌ی رژیمی غذایی است که شامل سایر حشرات و لاشه‌ها و همچنین میوه‌های رسیده و شهد گل‌ها می‌شود. قندهای موجود در این دو نوع غذا تخمیر می‌شوند و اتانول تولید می‌کنند.

برای بسیاری از گونه‌ها (حتی آن‌هایی که به خوبی با مصرف اتانول سازگار هستند)، مصرف غذای حاوی بیشتر از ۴ درصد اتانول می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند و خطر اثرات منفی بر سلامت و مرگ را افزایش دهد.

پژوهشگران زنبورهای سرخ نر را از اطراف محوطه دانشگاه جمع‌آوری کردند و آن‌ها را به مدت یک هفته در جعبه‌هایی با آب و فقط یک محلول قندی با غلظت اتانول بین صفر تا ۸۰ درصد قرار دادند. در مجموعه‌ای از آزمایش‌ها، آن‌ها رفتار زنبورها را تحت‌نظر داشتند و بررسی کردند که آیا وقتی موادی مانند خاک و کاغذ در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شوند، چیزی می‌سازند و اینکه چه مدت زندگی می‌کنند.

پژوهشگران دریافتند هیچ غلظتی از اتانول تاثیری بر رفتار یا مرگ‌ومیر حشرات نداشت. به عبارت دیگر زنبورهای سرخ آسیایی می‌توانند بیش از هر جانوری بدون اینکه دچار عوارضی شوند، الکل مصرف کنند.

زنبوری که حتی با الکل ۸۰ درصد هم از پا در نمی‌آید/ عکس

پژوهشگران انتظار نداشتند که حتی اتانول ۸۰ درصد تاثیری بر رفتار یا مرگ و میر زنبورها اثری نداشته باشد. نویسندگان توضیح می‌دهند توانایی زنبورها در تحمل غلظت بالای الکل بدون دچار شدن به عوارض جانبی، با ژنتیک آن‌ها ارتباط دارد. آن‌ها می‌نویسند: «تحمل قابل‌توجه این زنبورها نسبت‌به اتانول ناشی از نرخ بالای متابولیسم اتانول در آن‌ها است که به احتمال زیاد به خاطر نسخه‌های متعدد ژن الکل دهیدروژناز می‌باشد.» الکل دهیدروژناز آنزیمی است که اتانول را تجزیه می‌کند.

گرچه زنبورهای سرخ آسیایی ممکن است در رقابت تحمل نسبت به الکل در دنیای حیوانات مقام نخست را به دست آورند، گونه‌های دیگری نیز وجود دارند که نسبت به مصرف الکل تحمل دارند. برای مثال، همسترها نیز می‌توانند غلظت بالایی از الکل را تحمل کنند.

مطالعه در مجله‌ی PNAS منتشر شده است.

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.