عزت اله بهزادی نیا روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا، افزود: از این تعداد، ۱۱ نفر برای دریافت خدمات بیشتر به مراکز درمانی منتقل و ۹ نفر نیز در محل حادثه درمان شدند.
وی با اشاره اینکه این حوادث فوتی نداشته است، اضافه کرد: سال گذشته نیز ۱۸۸ نفر بر اثر استنشاق گاز مونوکسیدکربن مسموم شدند که ۲ نفر جان خود را از دست دادند.
وی ادامه داد: همچنین ۱۲۰ نفر به مراکز درمانی منتقل و ۶۴ نفر در محل حادثه درمان شدند.
رییس مرکز اوژانس ۱۱۵ قم به شهروندان توصیه کرد: از روشن کردن هرگونه وسایل گرمایشی غیرمتعارف که باعث مسمومیت می شود، خودداری کنند.
وی اضافه کرد: در مسمومیت با گاز خطرناک مونوکسیدکربن قصور انسانی در استفاده از نوع وسایل برای تولید گرما و دقت در کنترل اینگونه وسایل اهمیت بالایی دارد.
وی گفت: سردرد، تهوع، استفراغ، گیجی و خواب آلودگی، کاهش سطح هوشیاری و تنفس مشکل از جمله علائم مسمومیت با گاز منوکسید کربن است.
بهزادی نیا تاکید کرد: نخستین و مهم ترین اقدام در صورت مشاهده موارد گازگرفتگی، رساندن اکسیژن(هوای تازه) به مصدوم و تماس با اورژانس ۱۱۵ است که باز کردن پنجره اتاق یا خارج کردن فرد از آن محیط موثرترین اقدام جهت بهبود حال فرد مسموم است.
وی با بیان اینکه بیشتر مسمومیت ها مربوط به خروج لوله بخاری از محل اصلی است، اضافه کرد: چک کردن مبادی ورودی و خروجی لوله های بخاری، روشن نکردن خودرو در پارکینگ و عدم استفاده از پیک نیک برای گرم کردن کابین خودرو از مواردی است که رعایت آن ها باعث کاهش آمار مسمومیت ها خواهد شد.
اورژانس ۱۱۵ استان قم دارای ۲۲ پایگاه شهری، ۱۸ پایگاه جادهای، یک پایگاه هوایی، ۶۴ دستگاه آمبولانس، ۱۰ دستگاه موتورلانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک فروند بالگرد است.