بسیاری از افراد تمایل دارند از طریق واردات کالا و گوشی قاچاق سودآوری بیشتری داشته باشند. با این حال، مشتریها باید با هوشیاری تلاش کنند تا گوشیهای قاچاق را تشخیص دهند تا مبادا پس از خرید بهترین گوشی متناسب با نیازهای خود، دستگاه پس از یک بازهی زمانی کوتاه برای همیشه غیر فعال شود.
تشخیص گوشیهای قاچاق در بازار امروزی، به ویژه با توجه به رشد سریع تکنولوژی و افزایش تقاضا برای دستگاههای هوشمند، به یکی از دغدغههای اصلی خریداران تبدیل شده است. گوشیهای قاچاق نه تنها ممکن است از کیفیت و عملکرد پایینتری نسبت به محصولات اصلی برخوردار باشند، بلکه به دلیل نداشتن مجوزهای قانونی و عدم ثبت در سامانههای مربوطه، ممکن است با مشکلاتی همچون قطع خدمات مخابراتی یا عدم امکان استفاده از گارانتی مواجه شوند. از سوی دیگر، خرید چنین محصولاتی میتواند به تشدید مشکلات اقتصادی و افزایش ورود کالای قاچاق به کشور دامن بزند. به همین دلیل، آشنایی با روشهای موثر برای تشخیص گوشیهای قاچاق امری ضروری است که میتواند به خریداران کمک کند تا انتخابی آگاهانه و مطمئن داشته باشند. در این مقاله، به معرفی و بررسی ۴ روش کلیدی پرداختهایم که با بهکارگیری آنها میتوانید از قانونی بودن گوشی هوشمند خود اطمینان حاصل کرده و از مشکلات احتمالی در آینده پیشگیری کنید. روشهای مذکور چه برای خرید بهترین گوشی تا ۲۰ میلیون تومان و چه برای خرید یک مدل ارزانقیمت قابل اجراست.
روش اول) استفاده از کد IMEI
برای مثال اگر شما بهترین گوشی سامسونگ یا اپل را هم خریداری کردهاید، باید کد IMEI دستگاه را هنگام پروسهی خرید چک کنید. IMEI مخفف International Mobile Equipment Identity است که در لغت، شناسه بینالمللی تجهیزات موبایل معنا میشود. کد IMEI معمولا روی جعبهی گوشیهای آکبند قرار دارد و خیلی راحت میتوان از طریق بررسی کد IMEI روی جعبهی کالا، از قانونی یا قاچاقی بودن کالا اطمینان حاصل کرد. با این حال، اگر با یک گوشی دست دوم روبهرو شدهاید که جعبه ندارد، نیازی به نگرانی نیست. شما میتوانید از طریق شمارهگیری #06#* کد ۱۵ رقمی IMEI را رویت کنید. اگر مشخصات کد با گوشی یکسان بود، شما میتوانید از قانونی بودن کالا مطمئن شوید.
اگر امکان شمارهگیری کد به هر دلیلی در گوشی ممکن نیست، در گوشی اندروید باید به مسیر Settings > General > About بروید. در گوشی آیفون نیز تنها باید وارد Settings شده و سپس از طریق بخش About Phone به دنبال کد باشید.
روش دوم) استفاده از کد دستوری ۷۷۷۷
راحتترین و سریعترین روش برای پیگیری وضعیت قاچاق گوشی، استفاده از کد دستوری *7777# است. شما میتوانید با شمارهگیری کد مورد نظر، وضعیت رجیستری گوشی را پیگیری کنید. طرح رجیستری موبایل مدت زمان زیادی است که در داخل کشور پیادهسازی شده تا بین کالاهای قاچاق و محصولات قانونی تفاوتی وجود داشته باشد. با ارسال کد دستوری مورد نظر میتوان از قانونی بودن گوشی مطمئن شد.
روش سوم) استفاده از سامانه همتا
شما میتوانید برای بررسی وضعیت رجیستری گوشی خود از طریق سامانهای به اسم همتا نیز اقدام کنید. البته ساز و کار سامانهی همتا بر پایهی بررسی کد IMEI است. شما باید کد IMEI گوشی را ابتدا پیدا کرده و سپس آن را در سامانه هوشمند همتا وارد کنید تا نتیجهی استعلام اصالت دستگاه مشخص شود. در صورتی که اطلاعات پیرامون مشخصات گوشی در سامانهی همتا با محصولی که در اختیارتان قرار گرفته متفاوت است، هر چه زودتر اقدامات لازم را انجام دهید تا گوشی شما برای همیشه به اصطلاح قفل نشود.
روش چهارم) خرید از فروشگاههای معتبر
با خرید از فروشگاههایی که از اعتبار خوبی برخوردار هستند، خطر خرید جنس قاچاق را تا حد امکان میتوانید کاهش دهید. اگر محصول آکبند را خریداری کنید، معمولا به همراه محصول یک کارت فعالسازی هم داده میشود که روی آن یک کد یک بار مصرف برای رجیستر کردن گوشی موبایل وجود دارد. همچنین از طریق خرید مطمئن از فروشگاهّهای رسمی میتوانید از خدمات شرکتهای گارانتی نیز بهره ببرید.
اگر گوشی قاچاق بود چه کار کنیم؟
با وجود این که طرح رجیستری بیش از پنج سال در سطح کشور در حال اجراست، بارها این سناریو اتفاق میافتد که مشتریان فریب خورده و یک گوشی قاچاق را تهیه میکنند. اگر گوشی قاچاق باشد، پس از مدت زمان مشخصی از شبکهی مخابراتی کشور خارج شده و برای همیشه غیر فعال میشوند. بنابراین، فقط گوشیهایی که از طریق گمرک به طور قانونی وارد کشور میشوند، فعال باقی میمانند.
در صورتی که با روشهای موجود در این مقاله به این نتیجه رسیدهاید که گوشی شما قطعا قاچاق است، باید به فروشنده مراجعه کرده و گوشی موبایل خریداری شده را پس دهید. در صورتی که فروشنده گوشی را پس نگرفت، شما میتوانید با ثبت شکوائیه از طریق تعزیرات اقدام به پس گرفتن هزینهی خود به طور قانونی کنید.
در صورتی که خودتان از یک کشور دیگر یک تلفن همراه را خریداری کردهاید و با خود به ایران آوردهاید باید از طریق روش دیگری رجیستری گوشی مسافری خود را انجام دهید. در این وضعیت شما باید هزینهی گمرک و رجیستری را خودتان پرداخت کنید. در حالت عادی، یعنی زمانی که یک گوشی را در داخل ایران از یک فروشندهی معتبر خریداری میکنید، این هزینهها توسط شرکت گارانتی انجام میشود.
برای فعالسازی گوشی مسافری باید از پاسپورت خود استفاده کرده و کد IMEI را در گمرک ثبت کنید. البته در نظر داشته باشید که هر سال فقط میتوانید از پاسپورت یک فرد برای رجیستری گوشی مسافرتی بهرهبرداری کنید. هزینهی رجیستری معمولا ۱۷ الی ۲۳ درصد از کل هزینهی گوشی به نرخ دلار محسوب میشود. به همین دلیل، هر اندازه یک گوشی گران قیمتتر باشد، هزینهی رجیستری هم بیشتر خواهد بود.
پس از ورود کالا به داخل ایران پیشنهاد میکنیم هر چه سریعتر این کار را انجام دهید تا بتوانید از تمام قابلیتها و امکانات گوشی موبایل استفاده کنید. با این اوصاف، برای پرداخت هزینهی رجیستری ۱ ماه به شما زمان داده میشود. بروز هر گونه مشکل و ایراد در فرایند ثبت اطلاعات گوشی کاملا بر عهدهی کاربر بوده و گمرک مطابق با توضیحاتی که در وبسایت رسمی خود ارائه کرده، هیچ مسئولیتی را از این بابت قبول نخواهد کرد. بنابراین، در خرید گوشی موبایل در داخل و حتی خارج از کشور باید تمام جوانب را در نظر گرفته و در ثبت رجیستری دقت لازم را به کار گیرید.
این محتوا تبلیغاتی است