کدام نان قند کمتر و سبوس بیشتری دارد؟

بهداشت نیوز یکشنبه 13 آبان 1403 - 13:17

به گزارش بهداشت نیوز، سبوسی که از آرد گرفته می‌شود بین 8 تا 16 درصد است به طوری که برای پخت نان سنگک 8 درصد سبوس‌گیری و برای نان‌های سفید 16 درصد انجام می‌شود. البته در آردهایی که به نام آرد قنادی به فروش می‌رسد، سبوس‌گیری تا بالای 25 درصد هم انجام می‌شود، حال برای داشتن نان کامل باید میزان سبوس‌گیری کاهش یابد و به حدود 6 درصد برسد.

غنی‌سازی آرد برای مناطق کم برخوردار
دکتر نوروزی با اشاره به اینکه برای این کاهش سبوس‌گیری اول باید ذائقه مردم را تغییر دهیم، می‌گوید: افزایش میزان سبوس مزه نان را تغییر می‌دهد و ممکن است برای مردم مطلوب نباشد، همچنین نان با سبوس بیشتر زودتر بیات می‌شود به همین دلیل ممکن است سبب افزایش دور ریز نان شود. بحث دیگر در نان سالم غنی‌سازی آن با ویتامین‌هاست که می‌توانیم مواد مفیدی را که در برخی مناطق کمتر به بدن مردم می‌رسد در نان اضافه کنیم تا از طریق آن مواد غنی مثل آهن و ویتامین دی در بدن افراد تقویت شود.

نان سنگک سالم ‌تر است
نوروزی با بیان اینکه در یک کار پژوهشی روی 11 نوع نان نمایه قندی آنها را مورد بررسی قراردادیم، می‌گوید: نمایه قندی نان‌ها تفاوت چشمگیری با هم دارند به طوری که نان سنگک نمایه قندی پایین و نان‌های فانتزی نمایه قندی بالایی دارند و نانی سالم‌تر است که قند کمتری داشته باشد و طی بررسی‌های انجام شده نان سنگک نان سالم‌تری از لحاظ قند، سبوس و نوع پخت محسوب می‌شود.

ایران بزرگ‌ترین تولید کننده نان
به گفته وی، ایران جزو بزرگترین تولیدکنندگان نان محسوب می‌شود چرا که حدود 650 هزار نانوایی در سطح کشور فعالیت می‌کنند و یکی از ملزومات داشتن نان سالم، نحوه پختن آن در نانوایی‌هاست و از زمانی که برای ور آمدن خمیر نان باید طی شود تا حرارتی که می‌بیند در کیفیت و سلامت آن مؤثر است.

منبع: ایران

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.