شهرام توانا امروز، ۱۳ آبان ماه در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تل انبار شدن زباله در استان گیلان طی سالیان سال، اظهار کرد: امروز در مرحله بلوغ مدیریت پسماند هستیم و باید برنامه ریزی درست برای دفع زباله و کاهش تولید آن داشته باشیم.
وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته اقدام به پهنه بندی دفنگاه های زباله در استان گیلان کردیم، افزود: روزانه حدود ۲۰۰۰ تن زباله در هفت پهنه پسماندی استان تولید می شود که حدود نیمی از آن مربوط به پهنه چهارم(رشت و ۱۲ شهر دیگر) است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان با تاکید بر لزوم دفن بهداشتی و مهندسی زباله، تصریح کرد: امروز از روش های دانش بنیان برای بازیافت زباله استفاده می کنیم که نمونه آن در چابکسر وجود دارد؛ در آستارا و تالش نیز با پیگیری فرمانداری و شهرداری اقدامات لازم در حال انجام بوده تا در مرحله اول زمینه بهسازی محیطی فراهم و سپس برای دفع اصولی به کمک یکی از روش های مرتبط که سازگار با محیط و فضای موجود است، اقدام شود و ما نیز در جایگاه نظارتی و تصمیم سازی حمایت های متناسب را انجام می دهیم.
توانا با بیان اینکه کارخانه بازیافت در رشت و انزلی فعال شده و محل دفن مناسبی را در لاهیجان ایجاد کردیم، گفت: زباله ها دیگر تل انبار نمی شود و بهسازی دفنگاه را انجام می دهیم.
وی از برنامه ریزی برای مدیریت پسماند حدود ۶۰ درصد زباله های روزانه استان خبر داد و بیان کرد: در پهنه های رشت و انزلی و لاهیجان، زباله را مدیریت می کنیم و طی سال های آینده برای همه پهنه ها برنامه داریم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان روش های دفع زباله را شامل کمپوست، زباله سوز، پیرولیز، بازیافت، کمپوست، دفن و بازچرخش و... دانست و خاطرنشان کرد: از روش های مناسب برای مدیریت پسماند در هر منطقه کمک می گیریم؛ همچنین بهسازی های محیطی جهت جلوگیری از ورود شیرابه به آب ها در دستور کار است.
وی با اشاره به سهم ۲۵ درصدی زباله های روستایی، اضافه کرد: جمع آوری و جداسازی و انتقال اصولی زباله ها به ویژه در روستاها نیز باید انجام شود که در این راستا اقدامات اولیه و برنامه های آموزشی طی پنج ماه گذشته از طریق دفتر امور روستایی استان آغاز شده و نسبت به گروه بندی کارها و نهایتا اجرایی شدن نحوه درست مدیریت پسماند اقدام خواهد شد.
انتهای پیام