عبدالحسن بهرامی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص تعیین تکلیف ستادهای توسعه فناوری در معاونت علمی گفت: در راستای برنامههای معاونت علمی ریاست جمهوری برای توسعه کمی و کیفی ستادهای فناوری و اقتصاد دانشبنیان، روند جدیدی را نسبت به جمعبندی ستادهایی که فرآیندها و اهداف و برنامه مشترک در حوزههای تخصصی دارند، در پیش گرفتیم.
وی افزود: در این راستا تجمیع چندین ستاد انجام شده و در روزهای آتی سایر ستادها جمعبندی و تغییرات آنها نهایی خواهد شد.
بهرامی خاطر نشان کرد: بر اساس جمعبندیهای صورت گرفته قرار است در مجموع ۹ ستاد اقتصاد دانشبنیان ذیل مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی شکل بگیرد.
رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، ماموریت اصلی این مرکز را هماهنگی، سیاستگذاری و پیگیری برنامههای ستادها عنوان کرد و یادآور شد: اولویت اصلی ما این است که بتوانیم ستادهای توسعه فناوری اقتصاد دانشبنیان را به صنعت و نیازهای جامعه متصل کنیم تا بتوانند در روند تکمیل زنجیره ارزش مؤثر واقع شوند و بتوانیم مزیت رقابتی و رشد اقتصادی مد نظر را از طریق ستادها در اکوسیستم فناوری و اقتصاد دانشبنیان کشور جاری و ساری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه کل ستادهای این معاونت در ۹ ستاد تجمیع میشوند، خاطر نشان کرد: گستردگی ستادها موجب شده بود که تمرکز بر روی اهداف و برنامههای تخصصی کاهش یابد و با آسیبشناسی که بر روی ستادها انجام شد، نگاه ما بر این است که با تجمیع برنامهها و فرآیندها، توجه و تمرکز ما بر روی استراتژیهای پیش رو و اقتصاد بخشی افزایش یابد.
بهرامی، تجمیع ستادهای توسعه فناوری را تمرکزگرایی در راستای رسیدن به اهداف ذکر کرد و یادآور شد: با این رویکرد به پیش میرویم و در این مسیر اولویت ما بر این است که ستادهایی را که دارای اسناد بالادستی مصوب در شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند، حفظ و آنها را تقویت کنیم.
رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه فناوری اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی ریاستجمهوری با بیان اینکه همه ستادهای توسعه فناوری دارای سند مصوب نیستند، اظهار کرد: ستادهایی چون گیاهان دارویی، هوافضا، آب و خشکسالی و رباتیک و هوش مصنوعی دارای اسناد بالادستی مصوب هستند و سعی میشود این ستادها حفظ شوند و بخشی از ستادها هم در مرکز فناوریهای نوین قرار میگیرند که تمرکز آنها بر توسعه فناوری است.
به گفته وی، ستادهای حوزههای اقتصاد بخشی و اقتصاد دانشبنیان ذیل مرکز راهبری ستادهای اقتصاد دانشبنیان فعال میشوند.
بهرامی با ابراز امیدواری از اینکه این تغییرات نهایی شود و تجمیع ستادها صورت گیرد، خاطرنشان کرد: نتیجه نهایی به زودی در نشستی با اصحاب رسانه اعلام میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا معاونت علمی در این زمینه با کندی حرکت نمیکند؟ چرا تغییرات به صورت پنهانی و با لختی صورت میگیرد، توضیح داد: تغییرات در معاونت علمی از دو ماه قبل آغاز شده است. حوزه فناوری و اقتصاد دانشی یک حوزه نرم است و باید سعی شود با ظرافت و بررسی و ثبات تصمیم، اقدام شود، ولی سعی داریم که سریعتر به روند ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان تحرک و پویایی بیشتری ببخشیم.
به گزارش ایسنا، در زمانی که دکتر روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاونت علمی ریاستجمهوری را تحویل گرفت، علاوه بر آن عنوان «اقتصاد دانشبنیان» به این معاونت اضافه شد و همچنین تعداد ستادهای توسعه فناوری را از ۱۱ ستاد به ۱۹ ستاد رساند.
این معاونت ستادها را در دو دسته «توسعه فناوریهای راهبردی» و «اقتصاد دانشبنیان» تقسیمبندی کرد و با هدف توسعه فناوریهای راهبردی با تکیه بر روندهای جهانی، مطالعه نیازهای کشور و نظرات نخبگان، فهرست ستادهای جدید توسعه فناوریهای راهبردیِ معاونت علمی را به شرح توسعه داد:
* ستاد توسعه فناوریهای اپتیک و کوانتوم
* ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات
* ستاد توسعه فناوریهای زیستی و پزشکی دقیق (ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی با حفظ ساختار ذیل این ستاد فعالیت خواهد کرد)
* ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته
* ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی
* ستاد توسعه فناوریهای مالی و حکمرانی
* ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو
* ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک
ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان را نیز با هدف شتابدهی نوآوریهای فناورانه در زنجیرههای بزرگ اقتصادی، توسعه فرصتهای سرمایهگذاری در اقتصاد دانشبنیان، حمایت از توسعه بازار محصولات فناورانه، ایجاد زمینه شکلگیری ابَربازیگران فناوری و در نهایت افزایش سهم دانشبنیانها در تولید ناخالص ملی و بهبود تراز تجاری کشور، به این شرح افزایش داد:
* ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان انرژی
* ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان حمل و نقل و فضایی
* ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال
* ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان پتروشیمی و صنایع پاییندستی
* ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان سلامت
* ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان غذا و کشاورزی
* ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان آب، اقلیم و محیط زیست
* ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان ماشینسازی و تجهیزات صنعتی پیشرفته
* ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان معدن و صنایع فلزی
* ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان گیاهان دارویی و طب سنتی
* ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان عمران و ساختمان
همچنین ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی نرم با حفظ مأموریتها، ساختار سازمانی و نیروی انسانی، ذیل دفتر توسعه اقتصاد خلاق و فناوریهای نرم در معاونت توسعه اقتصاد دانشبنیان بازتعریف شد.
حالا قرار است در دوره حسین افشین این تعداد ستاد فناوری در قالب ۹ ستاد باز تعریف شود و این سؤال مطرح میشود که تکلیف پروژههای تعریف شده در این ستادها، بودجههایی که بعضا پرداخت شده و یا وعده پرداخت آنها داده شده است، چه میشود؟
انتهای پیام