پماد کلوتریمازول یکی از داروهای ضد قارچ مؤثر است که بهطور موضعی برای درمان عفونتهای قارچی، بهویژه عفونتهای کاندیدایی واژن استفاده میشود. عفونتهای قارچی واژن که بهطور رایج با علائمی نظیر خارش، سوزش و ترشحات غیرطبیعی همراه هستند، به دلیل رشد قارچها در محیط گرم و مرطوب واژن رخ میدهند. کلوتریمازول به عنوان یک داروی موثر و با عوارض جانبی کم، توانایی مهار رشد قارچها را دارد و به کاهش علائم این عفونتها کمک میکند. در ادامه بیشتر درباره موارد مصرف پماد کلوتریمازول واژن صحبت خواهیم کرد.
پماد کلوتریمازول عمدتاً برای درمان عفونتهای کاندیدایی واژن، بهویژه عفونتهای ناشی از قارچ کاندیدا آلبیکانس، تجویز میشود. این نوع عفونت، شایعترین علت خارش و التهاب در ناحیه تناسلی بانوان بوده و با کلوتریمازول قابل درمان است. این پماد با تخریب دیواره سلولی قارچها، رشد آنها را مهار میکند.
در برخی موارد، بانوانی که بهطور مکرر دچار عفونتهای قارچی میشوند، با تجویز پزشک ممکن است بهطور دورهای از این پماد استفاده کنند تا از بروز عفونتهای بعدی جلوگیری کنند. البته، این نوع پیشگیری باید تحت نظر پزشک انجام شود.
پماد کلوتریمازول در کنار درمان اصلی، به کاهش علائم عفونت مانند خارش و سوزش کمک میکند. این پماد با تسکین علائم آزاردهنده، به فرد کمک میکند تا راحتتر و با کیفیت بهتری زندگی کند.
در برخی موارد، عفونت قارچی ممکن است به پوست اطراف واژن سرایت کند. پماد کلوتریمازول قابل استفاده برای درمان این نوع عفونتهای سطحی است و میتواند به کاهش علائم و درمان کمک کند.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: قهوه با مغز چه میکند؟ فِرِش و شاداب
پماد کلوتریمازول باید طبق دستور پزشک مصرف شود. معمولاً، دوز این پماد یک یا دو بار در روز است و دوره درمان ممکن است بین ۳ تا ۷ روز متغیر باشد. همچنین، بهتر است در زمان مصرف پماد از پوشیدن لباسهای تنگ و الیاف مصنوعی پرهیز شود و بهداشت ناحیه تناسلی رعایت شود.
هنگام استفاده از اپلیکاتور به پشت بخوابید تا اپلیکاتور را بتوانید تاعمق واژن فرو ببرید و پس از هر بار مصرف اپلیکاتور را با آب ولرم و صابون بشوئید. این دارو در تیوب های ۵۰ گرمی حاوی کرم واژینال کلوتریمازول ۱ درصد در بازار موجود است که باید در دمای ۳۰ درجه سانتیگراد نگه داری و از یخ زدگی آن محافظت شود.
گرچه کلوتریمازول عوارض جانبی کمی دارد، ممکن است در برخی افراد باعث سوزش یا خارش شود. اگر علائم حساسیت شدید مانند خارش و التهاب افزایش یابد، باید مصرف دارو قطع و با پزشک مشورت شود. همچنین، در زمان بارداری و شیردهی باید از مصرف خودسرانه این دارو پرهیز کرد و حتماً نظر پزشک را جویا شد.
در موارد بسیاری میتوان با درمان های خانگی، عفونت های قارچی واژن زنان را برطرف کرد. شواهد بسیاری در دست است از اینکه زنان زیادی، رضایت خود را پس از انجام درمان های خانگی در بهبود این گونه عفونت ها، اعلام کرده اند. با اینکه درجه موفقیت آمیز بهبودی، با به کارگیری درمان های خانگی در زنان مختلف، به شکل متفاوتی مشاهده میشود، اما حداقل میتوانند درمان مکمل خوبی برای مقابله با عفونت های قارچی محسوب شوند. انواع درمان های خانگی را میتوان به شرح زیر معرفی کرد.
روغن درخت چای مدت هاست که خاصیت ضد قارچ بودنش، مزیت آن شناخته شده است. نتایج پژوهش های زیادی توانایی این روغن را در از بین بردن انواع قارچ های عفونی تایید کرده اند. در مطالعاتی که در این باره صورت گرفته تاثیر روغن درخت چای به روی قارچ کاندیدا آلبیکنس که اصلی ترین قارچ عفونت زا در ناحیه واژن زنان است بررسی شده است. نتایج حاکی از آن بوده که این قارچ توسط روغن درخت چای نابود شده و به این ترتیب تاثیر درمانی آن ثابت شده است. زنانی که این روغن را به شکل رقیق شده آن به روی تامپون ریخته و شب تا صبح داخل واژن خود نگه داشته اند از بهبود عفونت خود در روزهای بعد گزارش دادهاند.
البته که این کار بایست با احتیاط کامل انجام شود زیرا ممکن است به دلیل حساس بودن دیواره های واژن، آنها را تحریک کرده و حساسیت بیشتری ایجاد کند. به همین منظور و برای گرفتن نتیجه بهتر میتوان روغن درخت چای را با مقدار کمی روغن نارگیل گرم شده ترکیب کرده و به روی تامپون قرار داد تا جذب آن شود. نکته مهم اینکه تامپون بایست بطور مرتب عوض شود. در ضمن به دلیل احتمال ایجاد آلرژی در برخی پوست ها، بهتر است قبل از استفاده روغن درخت چای در واژن، آن را به روی پوست دست امتحان کنید.
ماست طبیعی که بدون طعم و افزودنی های دیگر باشد، حاوی باکتری های مفیدی است که پروبیوتیک خوانده می شوند. پروبیوتیک، برای سلامت بدن و متعادل کردن سطح باکتری و قارچ های غیر مضر در آن، مفید است. نتایج بدست آمده از برخی مطالعات در این زمینه بیان گر این است که انواع مشخصی از پروبیوتیک ها میتوانند با قارچ هایی که عفونت واژن را ایجاد می کنند، مقابله خوبی داشته باشند. اگرچه در این باره اختلاف نظراتی هم مشاهده میشود اما زنان زیادی رضایت خود را از درمان موفقیت آمیز ماست، در مورد عفونت قارچی واژن خود اعلام کرده اند. بنابراین توصیه میشود در صورت ابتلا به عفونت های نام برده شده، ماست بخورید، مقداری ماست به درون واژن و اطراف آن بمالید و با سرنگ یا یک اپلیکاتور، مقداری ماست داخل واژن خود سرازیر کنید.
روغن نارگیل ، خاصیت ضد قارچ داشته و شواهد نشان میدهد در دفع قارچ کاندیدا که پیش از این هم ذکر شد و اصلی ترین عفونت قارچی واژن را ایجاد میکند بسیار موثر عمل میکند. روغن نارگیل خالص و طبیعی را، هم میتوان داخل واژن و هم خارج آن مورد استفاده قرار داد تا علائم عفونت قارچی واژن را از بین ببرد. روغن نارگیلی که گرم شود همراه با روغن درخت چای یا روغن گیاه مرزنگوش، ترکیب قدرتمندی در رفع عفونت های قارچی واژن خواهد بود.
سیر را میتوان یک آنتی بیوتیک و ضد قارچ طبیعی در نظر گرفت. با این حال برخی پژوهشگران بر اساس مطالعاتی که داشته اند بر این باورند که مصرف سیر به شکل خوراکی تاثیری بر بهبود عفونت های قارچی واژن ندارد. به همین دلیل راهکار دیگری که میتوان بکار گرفت این است که زنان، سیر را در داخل واژن خود مورد استفاده قرار دهند. تجربه زنانی که یک حبه سیر را به نخی متصل کرده و وارد واژن خود کرده اند و آن را شب تا صبح نگه داشته اند، خبر از درمان عفونت آنها داده است. البته به زنانی که پوست حساس دارند توصیه میشود با احتیاط بیشتری این کار را انجام دهند یا درمان های خانگی دیگر را جایگزین کنند.
بر اساس یافته های حاصل از برخی تحقیقات، استفاده از روغن گیاه مرزنگوش، مانع از رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس میشود. کپسول های حاوی این روغن که داخل واژن قرار داده می شوند و در طول شب میتوانند تاثیر بر دفع عفونت قارچی واژن داشته باشند و نیز استفاده از این روغن به روی تامپون و قرار دادن آن در داخل واژن، روش هایی است که از خاصیت درمانی روغن گیاه مرزنگوش برای از بین بردن این نوع عفونت ها در زنان استفاده میشود. میتوان این روغن را همراه با روغن بادام شیرین، روغن نارگیل گرم شده و روغن زیتون به روی تامپون قرار داده و پس از اینکه بعد از گذشت چند دقیقه ای کاملا جذب تامپون شدند، آن را وارد واژن کرد.
باید دقت کرد که هر ۲ تا ۴ ساعت یکبار تامپون را عوض کرد.