آشپزی آنلاین: تخممرغ آبپز یکی از سادهترین و سالمترین روشهای پخت تخممرغ است که در عین حال تنوع زیادی دارد. شما میتوانید تخممرغها را در درجات مختلف پخت کنید و از طعم آن لذت ببرید.
تخم مرغ، یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن است که می توان آن را در وعده های غذایی و یا به عنوان میان وعده استفاده نمود. برای استفاده از خواص تخم مرغ می توانید آن را به صورت نیمرو، آبپز، املت و... تهیه نمایید.
سالم ترین روش پخت تخم مرغ، آبپز کردن آن است زیرا در این روش هیچ روغنی به تخم مرغ اضافه نمی شود. کالری 100 گرم تخم مرغ آب پز 155 کالری است و کالری هر عدد تخم مرغ آب پز 72 است بنابراین تخم مرغ آبپز غذای خوبی برای افراد دارای رژیم لاغری و کاهش وزن است. برای تهیه تخم مرغ آبپز چند روش وجود دارد که در ادامه این بخش از آشپزی نمناک آموزش خواهیم داد.
تخم مرغ را درون یک پارچه قرار دهید و پارچه را رول کنید.
دو طرف پارچه را با نخ ببندید و محکم کنید.
دو طرف پارچه را بگیرید و آن را به صورت دورانی حرکت دهید تا زرده و سفیده تخم مرغ کاملاً با هم مخلوط شود.
تخم مرغ را به روش معمول آبپز کنید.
پوست تخم مرغ را جدا کنید.
خواهید دید که زرده و سفیده تخم مرغ با هم ترکیب شده اند.
مقداری آب در قابلمه بریزید و صبر کنید تا به به جوش بیاید.
کمی سرکه سفید یا سرکه سیب را به آب اضافه کنید. اضافه کردن سرکه برای تهیه نیمرو آب پز موجب میشود تا تخم مرغ در آب پخش نشود.
تخم مرغ را بشکنید و در ظرفی بریزید اما هم نزنید.
آب را پس از جوشیدن هم بزنید و زمانی که حالت دورانی به خود گرفت، تخم مرغ را به آرامی در مرکز آب بریزید.
کمی نمک و فلفل روی تخم مرغ بپاشید.
حدود 2 تا 3 دقیقه صبر کنید تا سفیده تخم مرغ خودش را بگیرد.
نیمرو آبپز را از روی آب بردارید و با نان و سایر مخلفات سرو کنید.
مقداری آب در یک قابلمه بریزید.
شعله گاز را روشن کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید.
تخم مرغ را آهسته در قابلمه پر آب قرار دهید.
شعله گاز را کم کنید.
توجه کنید انداختن تخم مرغ در آبی که میجوشد، موجب شکسته شدن آن میشود.
برای تهیه تخم مرغ عسلی آن را باید زیر 4 دقیقه بجوشانید. اگر دوست دارید تخم مرغ شما کاملاً سفت و پخته باشد 8 تا 10 دقیقه زمان برای پخت آن لازم است.
بعد از پخت تخم مرغ نیز میتوانید آن را در کاسه آب سرد قرار دهید تا پوست آن راحتتر جدا شود.
از سالم بودن تخم مرغ اطمینان یابید.
پس از اتمام فرآیند جوش، تخم مرغها را در ظرف یخ قرار دهید تا پوسته آنها به راحتی جدا شود.
تخم مرغ پخته شده را بهتر است حتماً در همان روز مصرف کنید.
می توانید تخم مرغ آبپز را با پوست نهایتا چند روز در یخچال نگهداری نمایید.
هر چقدر تخم مرغ تازهتر باشد، سختتر از پوست جدا خواهد شد.
پخت بیش از حد تخم مرغ موجب بد بو شدن آن میشود.