همشهری آنلاین: مربای کدو حلوایی بافت نرم و طعم متفاوتی دارد به همین دلیل درست کردن آن پیشنهاد خوبی برای روزهای پاییزی است.
نام: مربای کدو حلوایی
آمادهسازی: ۶۰ دقیقه
تعداد: ۸ نفر
مواد لازم:
کدو حلوایی: ۲ کیلوگرم
شکر: ۲ کیلوگرم
زعفران دمکرده غلیظ: به میزان لازم
آبلیمو : ۲ قاشق غذاخوری
آب: ۶ لیوان
هل سبز خردشده: ۱۰ عدد
روش تهیه:
۱. کدو را بشویید. پوست و تخمههای آن را جدا کنید و به شکل دلخواه برش بزنید. مربای کدو حلوایی رندهشده هم مرسوم است. هرچه قطعات کدو ریزتر باشد، بافت نهایی مربا بهتر میشود.
۲. کدوها را با یک لیوان آب نیمپز کنید. مراقب باشید که کدوها زیاد نپزند و له نشوند. وقتی کدوها نیمپز شد، آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید تا خشک شوند.
۳. آب و شکر را مخلوط کنید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا جوش بیاید. سپس شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید شهد مربا قوام پیدا کند و غلیظ شود. برای آزمایش میزان قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق بردارید و اجازه دهید سرد شود. اگر شربت مثل عسل کشدار بود و بهسختی از قاشق ریخته شد، قوام شربت مربا مناسب است.
۴. کدوهای نیمپزشده را به شهد اضافه کنید و این ترکیب را روی حرارت ملایم بهمدت ۴۵ دقیقه بپزید. اگر کدوها سفت بود، مدت زمان پخت را بیشتر کنید. مربا را چند بار هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.
۵. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت مربا، دانه هل خردشده، آبلیمو و زعفران دمکرده غلیظ را به مربا اضافه کنید و بعد از ۱۰ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید تا مربا خنک شود. اگر به مربای در حال پخت آبلیمو اضافه کنید، احتمال شکرک زدن آن کم میشود.
نکته: حین درست شدن مربا درِ قابلمه را نگذارید، چون هم مربا بدرنگ و کدر میشود و هم روی گاز سر میرود.