چگونه از هدفون استفاده کنیم که شنوایی‌مان آسیب نبیند؟

همشهری آنلاین دوشنبه 14 آبان 1403 - 14:26
با پیشرفت فناوری و افزایش استفاده از هدفون‌ها، نگرانی‌ها درباره آسیب‌های احتمالی به شنوایی به شدت افزایش یافته است. بسیاری از ما روزانه ساعت‌ها به موسیقی یا پادکست‌ها گوش می‌دهیم، اما آیا به تأثیر این عادت بر سلامت گوش‌هایمان فکر کرده‌ایم؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز، ممکن است فکر کنید که تنها تصادفات، صداهای بلند یا مواد منفجره می تواند به شنوایی شما آسیب برساند. با این حال، شایع ترین علت کم شنوایی استفاده از هدفون است. اما، راه هایی وجود دارد که می توانید از گوش خود در برابر هرگونه آسیب هدفون محافظت کنید.

خطرات استفاده مداوم از هدفون
صدا و امواج ایجاد شده توسط هدفون های داخل گوش بسیار بلندتر از هر صدایی است که به طور طبیعی بسیار نزدیک به قسمت داخلی گوش شما ایجاد می شود. امواج صوتی ساطع شده از هدفون باعث لرزش پرده گوش شما می شود. ارتعاش این امواج می توانند از طریق یک سری استخوان های کوچک حرکت کنند و به بخشی از گوش به نام حلزون گوش نفوذ کنند.

حلزون گوش محفظه ای در گوش است که پر از مایع است و در قسمت بیرونی آن دارای کرک است. هدفون مایع را به لرزه در می آورد و موها را حرکت می دهد. هر چه صدای موسیقی شما بلندتر باشد، ارتعاشات شدیدتر خواهند بود. هرچه ارتعاشات قوی تر باشند، موهای شما بیشتر حرکت می کنند. ‌

اگر زیاد یا برای مدت طولانی به صداهای بلند گوش دهید، موهای حلزون گوش نسبت به ارتعاشات حساسیت خود را از دست می دهند. برخی صداها حتی ممکن است باعث شود سلول های شما شکل خود را تغییر داده و فرم طبیعی خود را از دست بدهند. گاهی اوقات بهبودی گوش های شما زمان می برد. گاهی اوقات هم اگر آسیب مداوم و شدید باشد گوش های شما بهبود نمی یابند. این کم شنوایی پایدار نامیده می شود و هیچ درمانی برای آن وجود ندارد. ‌

هدفون ها تقریباً مانند صداهای شدید به گوش آسیب می رسانند با این حال، تأثیر آنها به تدریج در یک دوره زمانی طولانی احساس می شود. اگر هر روز به موسیقی با صدای بلند گوش دهید، موهای روی حلزون شما شروع به جمع شدن کرده و باعث کاهش شنوایی می شود. اغلب، موها آنقدر خم می شوند که آسیب دائمی می شود. ‌

در حالی که صداهای بلند از طریق هدفون مطمئناً برای شنوایی شما عالی نیستند، گوش دادن به هدفون در سطح متوسط در مدت زمان طولانی نیز می تواند به شنوایی شما آسیب برساند. این در مورد همه صداهایی که می توانند باعث کاهش شنوایی شوند صادق است: مدت زمان نیز به اندازه بلندی صدا اهمیت دارد.

چگونه با خیال راحت از هدفون استفاده کنیم؟
خوشبختانه، با رعایت چند نکته ساده می‌توان از گوش‌ها در برابر آسیب محافظت کرد:

  • تنظیم حجم صدا: از صدای متوسط یا کم استفاده کنید. توصیه می‌شود که صدا از ۶۰% بیشتر نشود. به‌طور کلی، قانون 60/60 توصیه می‌شود: ۶۰ دقیقه گوش دادن به ۶۰% حجم صدا.
  • انتخاب هدفون مناسب: استفاده از هدفون‌های روی گوش و با فناوری حذف نویز می‌تواند به کاهش نیاز به افزایش حجم صدا کمک کند.
  • استراحت‌های منظم: هر ۳۰ دقیقه تا یک ساعت استفاده از هدفون، کمی استراحت کنید. این استراحت‌ها به گوش‌ها فرصت می‌دهند تا خود را بازیابی کنند.
  • کاهش زمان استفاده: سعی کنید زمان استفاده از هدفون را محدود کنید، به‌ویژه در محیط‌های پر سر و صدا.
  • نظافت و مراقبت از هدفون: هدفون‌ها را به‌طور مرتب تمیز کنید تا از بروز عفونت‌های گوش جلوگیری شود و کیفیت صدا حفظ گردد.

در آخر
فقط به این دلیل که با هدفون به موسیقی گوش می دهید به این معنی نیست که شما دچار کم شنوایی خواهید شد. با این حال، کم شنوایی حاصل از استفاده از این هدفون ها شایع تر از آن چیزی است که فکر می کنید. با پیروی از چند دستورالعمل ساده، می توانید به کاهش احتمال کم شنوایی مادام العمر کمک کنید. ‌

به یاد داشته باشید که به موسیقی با صدای متوسط تا کم گوش دهید، از هدفون های خارج از گوش و حذف نویز استفاده کنید و سعی کنید مدت زمان گوش دادن به هدفون خود را کاهش دهید. ‌

اگر فکر می کنید ممکن است شنوایی شما از طریق هدفون آسیب ببیند، حتماً در اسرع وقت به پزشک یا متخصص واجد شرایط مراجعه کنید.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.