به گزارش همشهری آنلاین، ترشی لوبیا سبز یکی از انواع ترشی ساده و خوشمزه خانگی است که همراه با انواع غذاهای ایرانی سرو شده یا به عنوان دورچین انواع غذاهای فرنگی استفاده میشود. ترشی لوبیا سبز هم درست مانند دیگر سایر انواع ترشی با استفاده از ترکیبات متنوع و رسپیهای گوناگونی درست میشود. با ما در این مقاله از سرویس آشپزی همراه باشید تا طرز تهیه ترشی لوبیا سبز مجلسی به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه سفید
لوبیا سبز: ۵۰۰ گرم
سرکه سفید: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
آب: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار (سرخالی)
نمک: ۱ و نیم قاشق چایخوری
سیر: ۶ حبه
فلفل قرمز یا سبز تند: ۲ عدد
ترخون و مرزه: ۱ دسته کوچک
گلپر آسیاب نشده و تخم گشنیز: به مقدار لازم
زیره سبز و سیاه دانه: به مقدار لازم
مدت زمان لازم برای آمادهسازی مواد اولیه: ۱۵ دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه ترشی لوبیا سبز: ۳۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خالی و فوری
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خرد شده با استفاده از مواد مختلف و رسپیهای متنوعی قابل انجام است. برای تهیه ترشی لوبیا سبز فوری، فرقی نمیکند چه روشی را دنبال میکنید؛ در هر حال، ابتدا باید لوبیاها را در ترکیب سرکه سفید، نمک و آب نیمپز کنید.
مرحله اول: مواد اولیه ترشی لوبیا سبز را آماده کنید
پیش از شروع مراحل درست کردن ترشی لوبیا سبز، لوبیاها را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود. سپس، سر و ته لوبیاها را بزنید و آنها را در ابعاد متوسط خرد کنید.
ساقههای سفت و برگهای زرد ترخون و مرزه را جدا کنید و این سبزیجات تر و تازه را به دقت بشویید. ترخون و مرزه شسته شده را نیز در سبد بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شده و کاملا خشک شوند. ساقه این سبزیها را نیز در ابعاد متوسط برش بزنید. حبههای سیر را هم پوست بگیرید و بشویید. سپس، سیرها را روی دستمال نخی پاکیزهای پهن کنید تا خشک شوند.
فلفلهای تند را نیز به همین روش بشویید و روی دستمال بگذارید تا آب اضافی خود را کاملا از دست بدهند. سپس، هر یک از فلفلها را به ۲ نیم تقسیم کنید تا طعم آنها به خورد محتویات ترشی برود. شیشه مخصوص نگهداری ترشی را نیز با آب جوش استریل کرده و پس از خشک کردن کنار بگذارید.
مرحله دوم: ترکیب آب و سرکه را بجوشانید
در این مرحله باید، آب و سرکه را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد. سپس، نمک را نیز به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا نمک کاملا در این مایع حل شود.
مرحله سوم: لوبیا سبز را اضافه کنید
پس از حل شدن نمک در ترکیب آب و سرکه، حرارت را کاملا ملایم کرده و لوبیا سبز را در قابلمه بریزید. درب قابلمه را ببندید و حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید تا قطعات لوبیا سبز روی حرارت کم نیمپز شده و رنگ آن تغییر کند.
مرحله چهارم: لوبیاهای نیمپز را از قابلمه خارج کنید
پس از گذشت این مدت، با کمک یک صافی، لوبیاهای نیمپز را از قابلمه بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا خنک شوند. قابلمه حاوی آب، سرکه و نمک را هم در گوشهای بگذارید تا حرارت خود را از دست بدهد. این مایع را بعدا باید به محتویات ترشی اضافه کنید.
مرحله پنجم: سیر و فلفل را در شیشه بریزید
در این مرحله از طرز تهیه ترشی لوبیا سبز، ابتدا باید از خشک بودن حبههای سیر و برشهای فلفل مطمئن شوید. اگر مواد داخل ترشی کاملا خشک نشده و رطوبت داشته باشند، ترشی شما کپک میزند. حالا، سیر و فلفل بدون نم و رطوبت را در ظرف شیشهای بریزید.
مرحله ششم: ادویهها را اضافه کنید
اکنون وقت آن است که گلپر آسیاب نشده، تخم گشنیز، زیره سبز و سیاه دانه را نیز به ظرف شیشهای استریل شده اضافه کنید. اگر حجم ترکیبات ترشی زیاد است و چند شیشه را برای درست کردن ترشی لوبیا سبز در نظر گرفتهاید باید همه مواد را به نسبت مساوی در بطریها بریزید.
مرحله هفتم: لوبیا سبز را اضافه کنید
در این مرحله باید لوبیاهای نیمپز و خنک شده را هم به ظروف شیشهای حاوی سیر، فلفل و ادویهها اضافه کنید. اگر ابعاد قطعات لوبیا سبز را درشت در نظر گرفتهاید، آنها را به صورت عمودی در شیشه بچینید و ساقههای ترخون و مرزه را نیز لابهلای لوبیاها قرار دهید.
مرحله هشتم: آب و سرکه را اضافه کنید
حالا، وقت آن است که ترکیب آب، سرکه و نمک موجود در قابلمه را نیز به محتویات ترشی لوبیا سبز اضافه کنید. مقدار این مایع باید به قدری باشد که نه تنها سطح مواد داخل ظرف را کاملا بپوشاند؛ بلکه باید به اندازه یک بند انگشت بالاتر از آنها قرار گیرد.
درب شیشه ترشی را محکم کرده و با استفاده از چسب نواری، اطراف درب را درزگیری کنید تا هوا به هیچ عنوان وارد شیشه نشود.
مرحله نهم: ظرف ترشی لوبیا سبز را در مکان مناسبی بگذارید
پس از انجام مراحل بالا، ظرف شیشهای حاوی ترشی لوبیا سبز را برای ۷ الی ۱۰ روز در مکان تاریک و خنکی بگذارید تا ترشی شما کاملا جا افتاده شود.
مرحله آخر: ترشی لوبیا سبز را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، خوشمزه ترین ترشی لوبیا سبز آماده شده است. شما میتوانید این ترشی لذیذ را همراه با انواع قاطی پلو و انواع خورشت نوش جان کرده یا حتی به عنوان چاشنی و دورچین با انواع غذاهای فرنگی سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه ترشی لوبیا سبز
پس از باز کردن درب ترشی، حتما آن را در یخچال بگذارید.
شما میتوانید ترشی لوبیا سبز را تا ۳ ماه در یخچال نگهداری کنید.
برای تهیه ترشی لوبیا سبز از لوبیاهای تازه و ترد و سالم استفاده کنید.
در صورت تمایل، میتوانید مقداری زردچوبه، زنجبیل یا دانه فلفل سیاه را نیز به ترکیبات ترشی لوبیا سبز اضافه کنید.
علاوه بر مرزه و ترخون، میتوانید مقداری نعنا، شوید، جعفری و برگ کرفس را نیز به ترشی لوبیا سبز اضافه کنید.
در هنگام تهیه ترشی اگر به سبزیجات تازه دسترسی ندارید، میتوانید از سبزیجات معطر خشک شده استفاده کنید.
در صورت تمایل، میتوانید مقداری هویج، گل کلم، خیار، کلم قرمز یا دیگر سبزیجات دلخواه را به مواد ترشی لوبیا سبز اضافه کنید.
ظروف پلاستیکی گزینه مناسبی برای نگهداری ترشی نبوده و با سرکه واکنش نشان میدهند. بنابراین، انواع ترشی را حتما در ظروف شیشهای نگهداری کنید.
بسته به ذائقه، میتوانید مقدار سیر، فلفل و سایر طعم دهندههای ترشی لوبیا سبز را به دلخواه افزایش یا کاهش دهید.