همشهری - سعیده مرادی: فاطمه باقری، مدرس و کارشناس آشپزی دستور تهیه خورشت کدوحلوایی با ماش را ارائه کرده است، با ما همراه باشید.
مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۴۰ دقیقه
تعداد: برای ۳ نفر
مواد لازم:
پیاز:یک عدد
شنبلیله خشک:یک قاشق مرباخوری
سیر رنده شده:۲ قاشق مرباخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری یا ادویه خورشتی: به میزان لازم
ماش خیس خرده:یک پیمانه
کدو حلوایی پوست گرفته و درشت خرد شده: یک کیلو
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
پوره گوجه فرنگی:۲ عدد
پودر لیمو عمانی یا پرک لیمو: به میزان لازم
روش تهیه:
۱: در ابتدا پیاز خرد شده را داخل روغن تا حدی تفت دهید که نرم شود. زمانی که پیاز کاراملی شد؛ سیر رنده شده را به آن بیفزایید و به تقت دادن ادامه دهید تا عطر سیر به مشام برسد.
۲: ادویهها و پودر شنبلیله خشک را هم به پیاز افزوده و چند ثانیه تفت دهید.
۳: حالا ماش و کدوحلواییها را داخل قابلمه بریزید تا با حرارت ملایم حدود ۱۰ دقیقه بپزند. در ادامه رب گوجه فرنگی را به مواد بیفزایید.
۴: در انتها گوجه فرنگیهای پوره شده را به همراه نمک داخل خورشت بریزید. آب جوش را به آن اضافه کرده و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا خورشت با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد.
نکته: به یاد داشته باشید که خورشت کدوحلوایی و ماش نباید مدت طولانی روی شعله بماند، چون ممکن است له شود.