در این منطقه لاکچری تهران خانه نخرید چون دچار کمبود مدرسه است | مهاجرت روزانه ۵۰ هزار دانش آموز به منطقه مجاور!

همشهری آنلاین چهارشنبه 16 آبان 1403 - 11:51
کمبود مدرسه در تهران به چالش بزرگی تبدیل شده است، به خصوص با افزایش شهرک و برج سازی‌ها در برخی مناطق که انبوه سازان بر خلاف قانون مدرسه نمی‌سازند و بار تحصیلی دانش آموزان جدید را بر مدارس موجود تحمیل می کنند.

همشهری -فهیمه طباطبایی: ایران جزو کشورهایی است که از نظر فضای آموزشی و تامین مدرسه در دنیا وضعیت مطلوبی دارد؛ با اینکه در استان‌های مختلف پراکندگی جمعیت بالایی داریم و مهاجرت به‌دلیل خشکسالی هم زیاد است اما پوشش تحصیلی کودکان و نوجوانان وضعیت قابل‌قبولی دارد و حتی کلاس‌های یک تا ۵ نفره برای دانش‌آموزان مناطق صعب‌العبور و عشایری تشکیل می‌شود تا کسی از درس و مدرسه باز نماند. برخلاف تصور، مشکل اصلی کمبود مدرسه نه در روستاها بلکه در شهرهاست، به‌ویژه شهرهای بزرگ و در راس آن تهران. اما چرا تهران به‌عنوان پایتخت دچار این مشکل شده است؟ مسئولان سازمان نوسازی مدارس می‌گویند که یکی از دلایل بروز این مشکل، شدت‌گرفتن ساخت شهرک‌ و برج‌ است؛ واحدهای مسکونی انبوهی که مابازای آن، مدرسه ساخته نمی‌شود.

۵۰هزار سفر آموزشی از منطقه ۲۲به منطقه ۵

نمونه عیان و مشهور این مشکل در تهران، منطقه ۲۲تهران است؛ منطقه‌ای که در اوایل دهه۹۰بخش زیادی از آن حالت مسکونی گرفت و ده‌ها برج در آن ساخته شد و در کنار آن یک مجتمع تجاری بزرگ و ده‌ها فروشگاه ساخته شد اما حتی یک مدرسه در کنار این برج‌ها احداث نشد. علی‌اصغر قدیمی، دبیر شورایاری این منطقه می‌گوید: «انبوه‌سازان هیچ تعهدی در این زمینه نداشتند. جمعیت ساکن این منطقه ۲۰۰ هزار نفر است اما با توجه به برج‌های در حال ساخت ظرفیت جمعیت‌پذیری به ۵۰۰ هزار نفر می‌رسد. سرانه آموزشی در منطقه۲۲ بسیار پایین است، به‌طوری که روزانه ۵۰‌هزار سفر آموزشی از این منطقه به منطقه‌۵ انجام می‌شود.»

منطقه ۲۲به ۱۳۰مدرسه نیاز دارد

عباس زارع، مدیرکل سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران هم در این‌باره گفت: البته مشکل کمبود مدرسه محدود به منطقه ۲۲تهران نیست و ۷ استان دیگر مثل خوزستان، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، قم، البرز و آذربایجان غربی هم با این مشکل مواجه هستند.

۸شهر بزرگ دیگر که کمبود مدرسه دارند

حمیدرضا خان‌محمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: «سالانه یک میلیون جابه‌جایی انجام می‌شود. بهارستان استان تهران، استان البرز، قم، حاشیه شهر مشهد، شیراز، ارومیه، تبریز و اصفهان مهاجرپذیرترین شهرهای کشورند که با کمبود مدرسه مواجه هستند.»

جبران بخش زیادی از کمبود مدرسه در ۲سال گذشته

البته دولت برای حل این مسئله بیکار ننشسته و در حال تامین مدرسه است. به‌گفته خان‌محمدی ازنیمه اول ۱۴۰۱ تا ششم آبان‌۱۴۰۳، ۲۷۷مدرسه و حدود ۳۰۰۰ کلاس درس ساخته و تحویل شده است. او ادامه داد: «در سال گذشته بالاترین آمار تحویلی مدارس کشور در استان تهران بود که شامل ۱۱۱مدرسه با ۱۲۷۶ کلاس درس در ۱۶۷۰۰۰مترمربع زیربنا به بهره‌برداری رسید. امسال نیز ۷۳ مدرسه با ۸۰۰ کلاس درس در برنامه تحویل قرار دارد که هر روز شاهد بهره‌برداری از مدارس هستیم.»

آخرین اقدام آموزش و پرورش

  • شکایت از انبوه‌سازان مطابق قانون و پیگیری قضایی
  • درخواست از شهرداری تهران برای عدم‌صدور پایان‌کار برای این شهرک‌ها که به‌عنوان مثال اخیرا در منطقه ۲یکی از انبوه‌سازان که مدرسه نساخته بود، نتوانست پایان‌کار بگیرد و مجبور به پرداخت هزینه ساخت مدرسه شد.

    منطقه لاکچری تهران که مدرسه ندارد | مهاجرت روزانه ۵۰ هزار دانش آموز به منطقه مجاور برای رفتن به مدرسه!

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.