موتور خودروی شما هم هوا و هم بنزین را در محفظه احتراق ترکیب می کند تا نیرویی برای حرکت وسیله نقلیه ایجاد کند. هوا از طریق فیلتر هوا به موتور میرسد، فیلتری که باعث میشود زبالهها و گرد و غبار خارج نشود تا موتور خودرو به حداکثر کارایی برسد. در عین حال، فیلتر هوا باید اجازه دهد هوا به موتور برسد تا در سطوح بهینه کار کند. با این حال، به مرور زمان کثیفی و سایر آلایندهها فیلتر هوا را مسدود میکنند که بر عملکرد خودرو تأثیر میگذارد. ما به شما کمک خواهیم کرد تا برخی از علائم آشکار فیلتر هوای کثیف خودرو و نحوه حل این مشکل را درک کنید.
بسیاری از رانندگان اغلب به این فکر می کنند که چه علائمی به وجود فیلتر هوای ضعیف و کثیف خودرو در وسیله نقلیه آنها اشاره دارد. در زیر لیستی از علائم وجود دارد که به شما در تصمیم گیری صحیح در مورد فیلتر هوای خودرو کمک می کند. این علائم نه تنها به دلیل ضعیف بودن فیلتر هوا رخ می دهد، بلکه می تواند به یک مشکل اساسی در خودرو نیز اشاره کند.
موتور خودرو همیشه مقدار کمتری از اکسیژن را با مصرف سوخت بیشتر برای تولید نیروی کافی برای حرکت خودرو جبران می کند. با این حال، اگر متوجه شدید که مسافت پیموده شده بنزین هر روز کم می شود، وقت آن رسیده است که فیلتر هوا را تعویض کنید. کاربراتورها هوا و سوخت را برای تولید نیروی موتور احتراق داخلی مخلوط می کنند. برای یادگیری بهترین نکات نگهداری فیلتر هوای خودرو می توانید به صورت آنلاین مرور کنید.
یکی از علائم گرفتگی فیلتر هوا که باعث می شود خودرو با فشار دادن پدال گاز واکنش ضعیفی با حرکات تند و سریع نشان دهد، کاهش اسب بخار است. این می تواند نشان دهد که موتور هوای کافی برای عملکرد دریافت نمی کند. از این رو، تعویض فیلتر هوا به بهبود جریان هوا و اسب بخار خودرو نیز کمک می کند.
تامین هوای محدود از فیلتر هوای کثیف در خودرو همیشه باعث خروج سوخت نسوخته از موتور به عنوان بقایای دوده می شود. سپس باقیمانده روی شمع جمع می شود که جرقه لازم را برای احتراق مخلوط هوا و سوخت ایجاد نمی کند. شما می توانید به سرعت متوجه شوید که موتور روشن نمی شود، اما اشتباه می کند و تقریباً تکان می خورد. این یکی از علائم قابل توجه بد فیلتر هوا است که بر عملکرد موتور تأثیر می گذارد.
اکثر شرکتهای خودروسازی توصیه میکنند که فیلتر هوا را بعد از 10000 تا 15000 مایل یا هر 12 ماه یکبار تعویض کنید. اگر در مناطق شلوغ رانندگی می کنید؛ در این صورت باید بیشتر توقف کنید و شروع به کار کنید که این امر بر فیلتر هوا تأثیر بیشتری خواهد گذاشت. به یاد داشته باشید؛ فکر نکنید تمیز کردن فیلتر هوا و موتور یکی هستند. با این حال، رانندگان می توانند فیلتر هوای خودرو خود را در خانه به طور کامل تمیز کنند. نحوه تمیز کردن فیلتر هوای خودرو شامل مراحل زیر است:
فیلتر هوا معمولاً درست زیر کاپوت، وسط محفظه موتور، پشت ورودی موتور قرار دارد. بسته به نوع خودرو، فیلتر هوا اشکال مختلفی دارد. سازندگان اغلب فیلتر هوا را در یک جعبه محافظ پلاستیکی مربع یا گرد قرار می دهند.
بسته به برند، فیلتر هوا در یک جعبه محافظ با گیره های نگهدارنده یا پیچ های سفت قرار می گیرد. آنها نسبتا ساده طراحی شده اند، می توانید از دستان خود استفاده کنید یا از آچار برای برداشتن آنها استفاده کنید. فیلتر هوا درست زیر پوشش محافظ قرار دارد و به راحتی با دست جدا می شود.
مرحله 3: فیلتر هوا را تمیز کنید
از یک نازل هوای فشرده برای دفع گرد و غبار و آلودگی از فیلتر هوا استفاده کنید. حتماً به ترتیب خاصی از داخل به بیرون و از بالا به پایین اسپری کنید تا از پاک شدن همه آلودگی ها اطمینان حاصل کنید.
بسته به جنس فیلتر هوا، صاحبان خودرو می توانند توصیه های سازنده را برای تمیز کردن فیلتر هوا با آب گرم بررسی کرده و سپس آن را خشک کنند.
مراقب باشید از برس برای مسواک زدن استفاده نکنید، زیرا این کار می تواند به راحتی غشای فیلتر را پاره کند و عملکرد فیلتر هوای موتور را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. ضمناً هنگام تمیز کردن فیلتر هوای خودرو از مواد شوینده یا محلول شیمیایی استفاده نکنید.
قبل از نصب فیلتر هوا در موقعیت اصلی خود، باید پوشش جعبه محافظ فیلتر هوا را بررسی کنید. در صورت وجود کثیفی، از یک پارچه نرم برای پاک کردن آن استفاده کنید.
در مرحله بعد، فیلتر هوای خودرو را در موقعیت اصلی که در آن برداشته شده است، نصب کنید. اطمینان حاصل کنید که لبه های فیلتر هوا با حاشیه های لاستیکی جعبه محافظ مطابقت دارند. سپس از یک آچار/پیچ گوشتی/دست استفاده کنید تا دوباره درب جعبه را همانطور که بود ثابت کنید.
بنابراین، هنگامی که به نظر می رسد هر یک از علائم بالا هنگام استارت زدن وسیله نقلیه خود رخ می دهد، این احتمال وجود دارد که این کار فیلتر هوای کثیف خودرو باشد که نیاز به تعویض فوری دارد.
گردآوری: بخش خودرو بیتوته