۵۰ درصد ورودی سدهای کرمانشاه دچار پرشدگی هستند 

خبرآنلاین چهارشنبه 16 آبان 1403 - 17:09
سرپرست آب منطقه‌ای استان کرمانشاه گفت: ۵۰ درصد ورودی سدها در استان کرمانشاه دچار پرشدگی هستند.

به گزارش خبرنگار خبرآنلاین در استان کرمانشاه، مرتضی حسن‌آبادی روز گذشته در حاشیه نشست خبری اداره آب منطقه ای استان اظهار کرد: در رابطه با بحث عملکرد یک سال گذشته تاکنون بیشتر با توجه به ماموریت مادر رابطه با تامین آب شرب استان بوده همکاران ما پیگیر هستند پروژه‌های خیلی خوبی در سطح استان در شهرستان های کرمانشاه  پاوه داریم.

وی افزود: در شهرستان کرمانشاه با وجود یک میلیون و صد هزار نفر جمعیت اقدامات خوبی انجام شده در کرمانشاه آب شرب چند منبعی داریم چاه‌ها هم‌ هستند، بالغ بر ۱۶۰ حلقه چاه وجود دارد به اضافه سراب قنبر، قنات روگان، چشمه طاق بستان و گاومیشان با ۷۰ کیلومتر خط انتقال، چند منبعی بودن کمک زیادی در رابطه با بحث تامین آب از لحاظ پدافند می‌کند.

سرپرست آب منطقه‌ای استان کرمانشاه تصریح کرد: در رابطه با شهر کرمانشاه تصفیه خانه غدیر یکی از پروژه‌های عظیم است این تصفیه خانه در روستای عمرمل احداث شده آب سد گاومیشان بعد از ۷۰ کیلومتر خطوط انتقال وارد این تصفیه خانه می‌شود آب تسویه شده قابل شرب وارد مخازن شهر شده و از آنجا تحویل آب و فاضلاب برای توزیع بین شهروندان می‌شود.

حسن‌آبادی ادامه داد: ما مشکلی برای تامین آب شرب با توجه به منابع نداریم چون هم سد، هم چاه و هم دارای منابع هستیم، مشکل ما از لحاظ قطعی آب در سال‌های گذشته بابت وضعیت مخازن داخل شهر بود.

وی اضافه کرد: ۲ مخزن در حال احداث داریم  امید است تا پایان آذر ماه این مخازن به مدار بهره‌برداری برسند مخازن زینبیه و مخازن مسکنیه ۱۵ هزار و ۲۰ هزار متر مکعب به اضافه ۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب و خط لوله در حد ۵۰ متر باقی مانده که تا پایان آبان ماه به اتمام می‌رسد و خود سدها تا پایان آذر ماه به مدار بهره‌برداری برای تامین آب شرب برسند.

حسن‌آبادی عنوان کرد: ایستگاه پمپاژ تپه توکلی که توسط پیمانکار در حال انجام است تقریباً ۴۰ درصد آب شرب کرمانشاه از طریق سد گاومیشان تامین می‌شود این ۴۰ درصد با تصفیه خانه غدیر و مخازنی که در شهر داریم تامین می‌شود.

وی بیان کرد: سعی ما بر این است که قطعی آب را به حداقل برسانیم مگر مکان‌هایی که دارای بافت فرسوده یا شبکه فرسوده باشند که نیاز به تعمیر اساسی داشته باشند.

حسن‌آبادی یادآور شد: در شهرستان پاوه آب شرب از هانی کوان به تصفیه خانه در بالای تپه خشتان انتقال داده شده و از آنجا هم به مخازن انتقال آب و بعد تحویل آب و فاضلاب برای توزیع بین مردم می‌شود.

وی ادامه داد: آب شور به شهرستان پاوه از چاه‌های بیگملی و چاه‌هایی که در منطقه وجود دارند و همچنین از طریق سراب تامین می‌شود امسال گزارشی مبنی بر قطعی آب پاوه نداشتیم.

حسن‌آبادی گفت: در شهرستان کنگاور هم بحث چاه‌ها و هم تامین آب شرب شهر از محل سد کبوتر لانه که سامانه خطوط انتقال و تصفیه خانه در حال مطالعه است و به محض انجام کارهای مطالعه و اعتباری پیمان بسته می‌شود و پیمانکار مشخص می‌شود و یک برنامه بلند مدت برای تامین آب کنگاور  صحنه، هرسین و شهرهای دیگر داریم.

وی افزود: سد کبوتر لانه ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد خطوط برق ۲ روستای بالا دست از داخل سد باید جابجا شوند و جاده باید ترمیم شود و نیاز به اعتبار حدود پنج هزار و چهارصد میلیارد ریال برای سد کبوتر لانه داریم که بتوانیم در دهه فجر سد را آبگیری کنیم.

حسن‌آبادی ادامه داد: در خطوط سامانه انتقال سد کبوتر لانه و تصفیه خانه اعتبار نیاز داریم و قرار است اعتبار به صورت سالانه در اختیار ما گرفته شود تا بحث تامین آب شور به کنگاور و صحنه هم از سد قشلاق انجام شود.

وی اذعان کرد: در شهرستان سنقر هم از سد سلیمان شاه آب را به تصفیه خانه انتقال دادیم و کارهای آب شرب مردم از طریق سیستم فیلتراسیون در حال انجام است چاه‌ها هم فعال هستند امسال در بحث سد با تنش آبی مواجه بودیم و مشکل قطعی آب داشتیم.

وی همچنین ادامه داد: آب شهرستان جوانرود از چندین منبع تامین می‌شود بحث مطالعه سد نوئل را داریم چون در جوانرود امکان حفر چاه به علت ساختار زمین شناسی وجود ندارد از طریق چاه‌هایی در روانسر آب جوانرود تامین می‌شود.

 حسن‌آبادی خاطرشان کرد: برای پایداری آب شرب در استان اعتباری حدود ۲ هزار و ۴۰ میلیارد ریال اختصاص داده شده و از لحاظ تامین اعتبار هیچ مشکلی وجود ندارد و پیمانکار در حال فعالیت است.

وی در خصوص وضعیت سدها اضافه کرد: با توجه به بارندگی‌هایی که داشتیم سد تنگ حمام سرریز کرد و ورودی سدهای استان تقریبا ۵۰ درصد به پرشدگی دچار شدند.

سرپرست آب منطقه ای استان کرمانشاه در پایان خاطرنشان کرد: سدهایی که در استان در حال بهره‌برداری از آنها هستیم شامل سد گیلانغرب، گاومیشان، زاگرس و داریان هستند.

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.