معماری موّاج یک خانۀ باریک ژاپنی

فرارو پنج شنبه 17 آبان 1403 - 07:18

این خانه که برای رفع نیاز یک زوج مسن برای زندگی مادام‌العمر در محل قدیمی خانه‌شان طراحی شده، گواه این است که چگونه معماری مدرن می‌تواند با نیازها و خواسته‌های مردم سازگار شود و در عین حال، قوانین سختگیرانه شهری را دنبال کند. 

به گزارش فرادید، خانه «نامی نامی» حجم متمایز قوس‌مانند و روکش‌های موجدار نقره‌ای دارد که زیبایی‌شناسی براق و معاصری به ساختار آن داده‌اند. این انتخاب نه تنها جذابیت بصری را افزایش می‌دهد، بلکه به استفاده کارآمد از فضای محدود مجاز توسط قوانین منطقه‌بندی محلی کمک می‌کند. نمای منحنی که پاسخی به دستور اشغال فقط ۵۰ درصد از زمین است، به طرز هوشمندانه‌ای فضای قابل‌استفاده را به حداکثر رسانده و در عین حال یک هویت معماری منحصر به فرد ایجاد کرده است. 

درون خانه، سقف موجی نقش مهمی در دستکاری درک فضا ایفا می‌کند. این عنصر طراحی ریتمیک نه تنها حس حرکت و روان بودن ایجاد کرده، بلکه از نظر بصری فضای داخلی جمع و جور را بزرگتر نشان داده است. این ملاحظه‌ی دقیق دینامیک فضایی، مهارت ساکانو را در ترکیب عملکرد با پیچیدگی زیبایی‌شناختی نشان می‌دهد. 

2

فضاهای بیرونی این خانه به همان اندازه متفکرانه طراحی شده‌اند. یک تراس کوچک و یک حیاط، منطقه‌های انتقالی بین قلمرو خصوصی و عمومی هستند و حس اجتماع را تقویت می‌کنند. انتهای شمالی یک «دیوار سبز» دارد که نور را ملایم می‌کند و نقطه‌ای آرام به وجود می‌آورد که یادآور یک پارک کوچک است. این فضا طوری طراحی شده که منطقه مشترک تعامل بین ساکنان و همسایگان باشد و خانه را درون بافت اجتماعی محله جاسازی کند. 

3

ساکانو در گفته‌هایش درباره برنامه‌ریزی و آزمایش دقیقی که در پروژه انجام شده تأکید می‌کند: «ما مطالعات زیادی انجام دادیم و سعی کردیم راه‌حل مناسبی برای سکونت پیدا کنیم… یک فضای بیرونی کوچک که شبیه یک پارک کوچک است و در انتهای شمالی زمین قرار دارد و یک «دیوار سبز» دارد تا از انعکاس ملایم نور استقبال کند. امیدواریم این فضا بتواند به عنوان یک فضای اجتماعی برای ساکنان و همسایگان آن‌ها باشد. »

4

در اصل، این خانه نمونه‌ای عالی از چگونگی احترام معماری معاصر به تاریخ‌های شخصی، پایبندی به محدودیت‌های قانونی و ایجاد فضاهای زندگی زیبا و کاربردی است. این پروژه نه تنها آرزوی مشتریان را برای ماندن در زمین عزیزشان برآورده کرده، بلکه با طراحی نوآورانه و فضاهای جامعه‌محورش، منظر شهری را هم غنی کرده است.

5

6

7

8

9

10

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.