به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، هلث دی نیوز اعلام کرد، با این حال، این یک سوال باز است که آیا مدیتیشن بهجای فرونشاندن درد، صرفاً به عنوان دارونما عمل میکند.
اکنون، یک مطالعه جدید شامل اسکن مغز نشان داده است که اینطور نیست.
به گفته محققان، مدیتیشن ذهن آگاهی مکانیسمهای مغزی مشخصی را برای کاهش درد درگیر میکند و این مکانیسمها بخشی از پاسخ دارونما نیستند.
«فادل زیدان»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «این دو پاسخ مغز کاملاً متمایز هستند، که از استفاده از مراقبه ذهن آگاهی به عنوان مداخله مستقیم برای درد مزمن به جای راهی برای تأثیر دارونما پشتیبانی میکند.»
برای این مطالعه، محققان ۱۱۵ فرد سالم را انتخاب کردند و آنها را به طور تصادفی در چهار گروه درمانی مختلف قرار دادند:
• یک تمرین مراقبه ذهن آگاهی واقعی که شامل تمرکز بر نفس کشیدن بود
• یک تمرین مدیتیشن ساختگی که فقط شامل تنفس عمیق بود
• یک کرم دارونما که به بیماران آموزش داده شده بود تا باور کنند درد را کاهش میدهد
• یک گروه کنترل که به یک کتاب صوتی گوش میدادند
سپس این تیم یک محرک حرارتی بسیار دردناک اما بیضرر را در پشت پای هر فرد اعمال کردند و مغز آنها را اسکن کردند تا ببینند هر کدام چگونه به درد واکنش نشان میدهند.
کرم دارونما و تمرین مدیتیشن ساختگی هر دو درد را کاهش دادند، اما نتایج نشان داد مدیتیشن ذهن آگاهی به طور قابل توجهی در کاهش درد افراد مؤثرتر بود.
اسکنهای مغزی نشان داد که داروی تمرکز حواس باعث کاهش هماهنگی بین نواحی مغز درگیر در درونبینی، خودآگاهی و تنظیم هیجانی میشود.
این بخشهای مغز سیگنال درد عصبی را تشکیل میدهند، یک الگوی مستند از فعالیت مغز که تصور میشود در بین افرادی که انواع مختلف درد را تجربه میکنند، رایج است.
در مقابل، محققان دریافتند که کرم دارونما و مدیتیشن ساختگی شبکه NPS را در مقایسه با گروه دارونما تغییر قابل توجهی نداد. در عوض، آنها مکانیسمهای مغزی کاملاً مجزا را با همپوشانی کمی، درگیر کردند.
زیدان میگوید: «از مدتها پیش تصور میشد که اثر دارونما با مکانیسمهای مغزی ایجاد شده توسط درمانهای فعال مانند مدیتیشن ذهنآگاهی همپوشانی دارد، اما این نتایج نشان میدهد که وقتی صحبت از درد میشود، ممکن است اینطور نباشد.»
محققان خاطرنشان کردند که در پزشکی مدرن، درمانهای جدید معمولاً در صورتی مؤثر و قابل اعتماد در نظر گرفته میشوند که از دارونما بهتر عمل کنند.
مرحله بعدی آزمایش مدیتیشن ذهن آگاهی در افراد مبتلا به درد مزمن است تا مشاهده شود آیا اثرات آن باقی میماند یا خیر.
زیدان در یک نشریه خبری گفت: «ذهن فوقالعاده قدرتمند است و ما هنوز در تلاشیم تا بفهمیم چگونه میتوان با مطالعه مغز از آن برای مدیریت درد استفاده کرد. مدیتیشن ذهن آگاهی میتواند مستقیماً نحوه تجربه درد را به گونهای تغییر دهد که نه دارویی مصرف شود، نه هزینهای داشته باشد و میتوان آن را در هر جایی تمرین کرد.»
منبع خبر "
تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.