سفر استاندار به یکی از محروم‌ترین شهرستانهای خراسان رضوی

خبرگزاری ایسنا جمعه 18 آبان 1403 - 21:51
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، امروز به منظور آشنایی با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها و همچنین بررسی مشکلات به شهرستان مرزی صالح‌آباد سفر کرد.

شهرستان صالح‌آباد که در شمال شرق خراسان رضوی و در فاصله ۱۸۰ کیلومتری مشهد قرار دارد، متاسفانه به لحاظ زیرساخت‌ها و امکانات در بدترین وضعیت ممکن به سر می‌برد به طوری که طی سال‌های اخیر افراد بسیاری اقدام به مهاجرت کرده‌اند و از سویی آسیب‌های اجتماعی به دلیل بیکاری افزایش چشمگیری داشته است.

مرتضی یوسفی، معاون فرماندار صالح‌آباد در حاشیه حضور استاندار خراسان رضوی در این شهرستان به ایسنا گفت: محرومیت‌ها و نبود زیرساخت‌ها موجب شده که بیشترین آمار مهاجرت را از شهرستان صالح‌آباد داشته باشیم.

وی با اظهار تأسف از اینکه در گذشته توجهی به این شهرستان نشده است، افزود: شهرستان صالح‌آباد اکنون در محرومیت شدید به سر می‌برد.

معاون فرماندار صالح‌آباد با اعلام اینکه اکنون مناطقی در مشهد هست که همه آنها صالح‌آبادی هستند، اظهار کرد: روستایی در درازآب داریم که با ۷۰۰ خانوار جمعیت بدون آب هستند که با پیگیری‌های صورت گرفته پروژه آب‌رسانی از یک سال قبل آغاز شده و اکنون در حال اجرای خط انتقال هستیم.

وی همچنین با بیان اینکه بسیاری از اهالی روستای شهوه با ۴۰۰ خانوار چون آب نداشتند در گذشته از شهرستان مهاجرت کرده‌اند، افزود: این افراد اکنون در حاشیه شهر مشهد ساکن شده‌اند و کارگری می‌کنند.

یوسفی اظهار کرد: خوشبختانه طی ۳ تا ۴ ساله گذشته به تأمین زیرساخت‌های لازم در شهرستان کمک بسیاری شد، به طوری که اکنون آب‌رسانی به روستای شهوه به طور کامل اجرا شده است.

وی با اشاره به اینکه برخلاف گذشته دلیل مهاجرت از شهرستان صالح‌آباد دیگر نبود آب و برق و گاز نیست بلکه عامل اصلی نبود اشتغال است، خاطرنشان کرد: آن سطح کشاورزی که اکنون در سایر شهرستان‌ها می‌بینیم از گذشته در صالح‌آباد وجود نداشته است.

سفر استاندار به یکی از محروم‌ترین شهرستانهای خراسان رضوی

معاون فرماندار صالح‌آباد با بیان اینکه اغلب دیم کار بودند که همان هم طی چند سال گذشته از بین رفته است، تصریح کرد: شغل کشاورزی دیگر در شهرستان وجود ندارد و اغلب دامدار هستند که متاسفانه با توجه به خشکسالی‌ها همان هم از بین رفته است.

وی با اشاره به اینکه نبود مرتع و گرانی نهاده‌های دامی موجب شده که جمعیت دام شهرستان به یک ششم کاهش یابد، گفت: نبود هیچ واحد تولیدی و صنعتی در شهرستان و از سویی بنیه ضعیف اقتصادی مردم صالح‌آباد مشکلات بسیاری را به وجود آورده است.

یوسفی خاطرنشان کرد: محرومیت بسیار شهرستان صالح‌آباد، فاصله زیاد آن تا شهرستان‌های اطراف و وضعیت بسیار نامناسب جاده‌ها موجب شده که سرمایه‌گذار هیچ رغبتی برای حضور در این شهرستان نداشته باشد.

وی اظهار کرد: متاسفانه طی ۴۵ سال گذشته دولت هم هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری در شهرستان نداشته و شرکت، واحد تولیدی و کارخانه‌ای را احداث نکرده‌اند.

نبود اشتغال مهم‌ترین مشکل شهرستان

معاون فرماندار صالح‌آباد با بیان اینکه وضعیت موجود موجب شده که نبود اشتغال به مهم‌ترین مشکل شهرستان تبدیل شود، گفت: متاسفانه نبود اشتغال آسیب‌های دیگری را هم به همراه داشته است.

وی افزود: آمار بسیار بالایی که در مواد مخدر و جرائم و کلاهبرداری‌های اینترنتی در شهرستان داریم به دلیل نبود اشتغال است.

یوسفی با اشاره به اینکه از استاندار جدید خراسان رضوی درخواست داریم به اشتغال شهرستان و سرمایه‌گذاری بخش دولتی توجه ویژه‌ای داشته باشند، اظهار کرد: برای بخش خصوصی سرمایه‌گذاری در این شهرستان هیچ توجیهی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه حدود ۵ تا ۶ سال قبل یکی از افراد بومی اقدام به ساخت استخر در شهرستان کرده و در آن سال تا ۱۰ میلیارد تومان هزینه نموده اما هیچ استقبالی نمی‌شود.

بی‌توجهی به جاده‌ها

معاون فرماندار صالح‌آباد در ادامه وضعیت جاده صالح‌آباد را به گونه‌ای دانست که حتی افراد بومی هم تمایلی به تردد از آن را ندارند.

وی در خصوص درخواست‌هایی که در سفر استاندار خراسان رضوی از سوی شهرستان برای رفع بخشی از مشکلات شده است، گفت: اولین مشکل شهرستان جاده عنوان شده است.

یوسفی با بیان اینکه این جاده اصلاً بین شهری نیست و آن را روستایی می‌دانیم، افزود: از صالح‌آباد به سمت دو راهی سرخس ۹۰ کیلومتر است که ۴۵ کیلومتر آن در حوزه استحفاظی این شهرستان و باقی نیز در حوزه سرخس است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۳۵ تا ۴۰ کیلومتر از جاده‌ای که در حوزه استحفاظی صالح‌آباد قرار دارد روکش آسفالت شده است، گفت: علیرغم پیگیری‌های صورت گرفته اما آسفالت ۴۵ کیلومتر بعدی در اولویتشان قرار ندارد.

معاون فرماندار صالح‌آباد وضعیت ۴۵ کیلومتر دوم را بسیار نامناسب و حادثه آفرین دانست و اظهار کرد: شهرستان سرخس دو روستا در این مسیر که به سمت صالح‌آباد می‌آید دارد.

سفر استاندار به یکی از محروم‌ترین شهرستانهای خراسان رضوی

وی گفت: علیرغم اینکه در زمان استاندار قبلی بالغ‌بر ۵۰ نامه فقط خود من در خصوص این جاده نوشته‌ام و حتی پیگیری‌هایی از طریق مدیرکل راهداری داشته‌ایم اما اعلام شده که اولویت سرخس این جاده نیست.

یوسفی با اشاره به اینکه ۵۲ هزار نفر جمعیت شهرستان از این جاده که مسیر دسترسی به صالح‌آباد است تردد می‌کنند، گفت: علاوه بر نیروهای نظامی فقط ۱۲۰۰ نفر نیروی آموزش و پرورش در شهرستان داریم که ترددشان از این جاده بسیار نامناسب است.

معاون فرماندار صالح‌آباد با بیان اینکه تاکنون هیچ اقدامی برای این جاده انجام نشده است، خاطرنشان کرد: این جاده غیر قابل استفاده است.

وی با اعلام اینکه متاسفانه جاده صالح‌آباد به تربت‌جام هم همین وضعیت را دارد، گفت: وضعیت این جاده با ۹۰ کیلومتر بسیار نامناسب و خراب است.

یوسفی افزود: طی ۳ سال گذشته توجه به جاده از اولویت‌های اصلی ما بوده است. علاوه بر اینکه جاده حوزه استحفاظی مسیر صالح‌آباد به سرخس آسفالت شده برای جاده صالح‌آباد به تربت‌جام نیز انعقاد دو قرارداد با پیمانکار انجام شده است.

وی اظهار کرد: برای دو قطعه ۷ کیلومتری با پیمانکار قرارداد منعقد شده که ۱.۵ کیلومتر آن دو ماه گذشته اجرا شده و باقی به دلیل عدم پرداخت مطالبات پیمانکار متوقف شده است. هرچند به طور مرتب توسط اداره راهداری شهرستان لکه‌گیری می‌شود اما نیاز به روکش آسفالت است.

اشتغال از دیگر درخواست‌ها

معاون فرماندار صالح‌آباد گفت: اشتغال از دیگر درخواست‌های شهرستان بود که خدمت استاندار مطرح شد.

وی با اشاره به اینکه شهرستان به دلیل مرزی بودن مسائل امنیتی آن باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: نبود اشتغال آسیب‌های فراوانی را به همراه دارد.

یوسفی خاطرنشان کرد: درخواست داشته‌ایم اعتباراتی که از سوی کارگروه اشتغال استان برای شهرستان در نظر گرفته می‌شود برای صالح‌آباد اعتبار ویژه‌ای در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: امسال ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار مشاغل خانگی به شهرستان اختصاص یافته، اما این مبلغ در قالب وام ۱۵۰ میلیون تومان عملاً مشکلی از ما را رفع نمی‌کند.

ضرورت تخصیص اعتبارات ویژه برای شهرستان

معاون فرماندار صالح‌آباد گفت: با توجه به اینکه در شهرستان هیچ واحد تولیدی و کارخانه‌ای نداشته‌ایم درخواست شده شهرستان صالح‌آباد در تخصیص اعتبارات، ویژه دیده شود و صرفاً بر اساس جمعیت که آن را هم بر اساس آخرین سرشماری در سال ۹۵ محاسبه می‌کنند نباشد.

وی با بیان اینکه در آن سال شهرستان ۴۳ هزار نفر جمعیت داشته که اکنون به بیش از ۵۳ هزار نفر رسیده است، اظهار کرد: وضعیت ارتباطات و عدم آنتن دهی تلفن همراه، جاده‌های روستایی و... از دیگر مشکلات است.

یوسفی گفت: در بخش ارتباطات و آنتن دهی تلفن همراه و اینترنت هم وضعیت مناسبی نداریم.

وی با بیان اینکه اسفالت جاده‌های روستایی این شهرستان از پائین‌ترین استاندارد برخوردار است، افزود: به نظر من اصلاً جاده روستایی که اسفالت شده باشد نداریم و این‌ها جاده بین روستایی هستند.

سفر استاندار به یکی از محروم‌ترین شهرستانهای خراسان رضوی

معاون فرماندار صالح‌آباد در ادامه با اعلام اینکه سال گذشته حدود ۳۰ هزار مترمربع اجرای آسفالت در داخل محدوده روستاها انجام شده است، اظهار کرد: اکنون قرارداد ۲۲ روستای شهرستان منعقد شده و اجرای آسفالت در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه آسفالت بالغ‌بر ۱۲ روستا تاکنون اجرایی شده است، اظهار کرد: امسال ۷۰ هزار مترمربع اجرای آسفالت داریم که در تاریخ این شهرستان بی‌نظیر است.

یوسفی با بیان اینکه با اجرای طرح هادی و آسفالت داخل محدوده روستاها بخش عمده‌ای از مشکلات رفع خواهد شد، افزود: اجرای طرح هادی، آسفالت و وجود ارتباط و اینترنت مناسب در جلوگیری از مهاجرت و ماندگاری تأثیر بسیاری دارد.

رفع مشکلات و کمبودها نیازمند توجه ویژه

وی با اعلام اینکه بیشترین جمعیت شهرستان در روستاها زندگی می‌کنند، گفت: از ۵۲ هزار نفر جمعیت شهرستان حدود ۱۵ هزار نفر در شهر صالح‌آباد و جنت‌آباد و باقی در روستاها زندگی می‌کنند.

معاون فرماندار صالح‌آباد در ادامه با بیان اینکه صالح‌آباد محروم‌ترین شهرستان خراسان رضوی است، تصریح کرد: برای رفع مشکلات و کمبودها نیازمند توجه ویژه هستیم.

مدیرانی که انتخاب می‌شوند کارآمد باشند

وی افزود: اگر می‌خواهیم برای شهرستان صالح‌آباد اتفاقات خوشایندی بیفتد ابتدا باید مدیرانی که انتخاب می‌شوند کارآمد باشند، چون محرومیت شهرستان بالاست رغبتی برای حضور نیروهای کارآمد در صالح‌آباد نیست.

معاون فرماندار صالح‌آباد توجه به حوزه مدیریت در استان برای صالح‌آباد را جزو ضروریات دانست و گفت: شهرستان صالح‌آباد باید در اولویت مسئولان استان قرار گیرد.

وی افزود: مدیری که می‌خواهد برای شهرستان صالح‌آباد انتخاب شود با رعایت همه این موارد باشد، همچنین همه دستگاه‌ها باید توجه ویژه به شهرستان داشته باشند.

صالح‌آباد با شهرستان برخوردار متفاوت دیده شود

یوسفی گفت: نیاز داریم صالح‌آباد که محروم‌ترین شهرستان استان است با شهرستان برخوردار متفاوت دیده شود اما متاسفانه در تخصیص اعتبارات خیلی لحاظ نمی‌شود و ملاک بر اساس جمعیت است.

وی با بیان اینکه بسیاری از مدیران شهرستان پروازی هستند، خاطرنشان کرد: اشتغال و معیشت افرادی که در شهرستان ارتزاق و زندگی می‌کنند نیاز به پیگیری دارد.

شهرستان صالح‌آباد در شمال شرق خراسان رضوی و فاصله ۱۸۰ کیلومتری مشهد قرار دارد که از سمت شرق به مرزهای افغانستان و ترکمنستان محدود می‌شود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.