پیروزی ترامپ را تبریک بگویید!
رونامه فرهیختگان نوشت: « حمید ابوطالبی، مشاور سیاسی حسن روحانی در یادداشتی که اخیراً منتشر کرده، اشارهای به سیاست رؤسایجمهور اصلاحطلب و اعتدالگرا در مواجهه با آمریکا کرد و آن سیاستها را بینتیجه و بیهدف خواند. ابوطالبی برای گشودن مسیر آینده معتقد است رئیسجمهور باید انتخاب ترامپ را تبریک و آداب دیپلماتیک را دراینرابطه رعایت کند و گفت: در آغاز راه و در جهت رعایت آداب دیپلماتیک، در یکی از سخنرانیهایتان پیروزی ترامپ را تبریک بگویید؛ سخنگوی دولتتان نسبت به حل مشکلات ایران و آمریکا ابراز امیدواری کند و کنترل روابط ایران و آمریکا را خودتان در دست بگیرید. ...
نگاهی به واکنش آمریکا در سالهای مختلف و در دوران ریاستجمهوری دموکراتها و جمهوریخواهان نشان میدهد آمریکاییها هیچ زمان حتی در دورانی که رئیسجمهور ایران برای برقراری رابطه با ایران چراغسبز نشان دادند، صراحتاً و رسماً موضعی درخصوص انتخاب رؤسایجمهور ایران نگرفتند و اساساً چنین چیزی میان روابط ایران و آمریکا عرف نبوده است. رفتار مشخص همه رؤسایجمهور دراینخصوص این بوده که سیاستهای آمریکا در قبال ایران با تغییر رؤسایجمهور تغییر چندانی نخواهد کرد. »
به نوشته فرهیختگان باید سادهسازی در معادلات دیپلماتیک را جدی گرفت :
« ۱- نکته اول اینکه تصور این موضوع که با دادن پیام تبریک به ترامپ مناسبات ایران و آمریکا تغییر میکند، منطقی به نظر نمیرسد، شرایط فعلی منطقه و روابط میان آمریکا و ایران در وضعیتی قرار دارد که هر رفتار ایران میبایست با محاسبات دقیق و منطقی صورت گیرد تا هم ایران را در موضع ضعف قرار ندهد و همچنین تنشها را بیش از این افزایش ندهد، اما حالا انجام رفتاری که پیش از این مسبوق بهسابقه هم نبوده و هیچ زمان در عرف دیپلماتیک دو طرف وجود نداشته، میتواند ایران را در موضع ضعف نیز قرار دهد.
۲- باید به این موضوع هم توجه داشت که عجله در رفتار با آمریکا، میتواند شرایط را بدتر کند، بهتر است برای انجام هررفتاری یا ارائه تحلیل درخصوص رفتار با آمریکا، ابتدا به این موضوع توجه کرد که طرف مقابل چه مبنایی برای رفتار در مقابل ایران دارد، در شرایطی که منطقه در وضعیت بحرانی قرار داد و رفتارهای اعلامی و اعمالی آمریکاییها با یکدیگر در تناقض است، بهتر است به جای هیجانزده رفتار کردن، برمبنای واقعیت و مقتضیات بینالمللی رفتار کرد.
۳- نکته مهمی دیگری که باید به آن توجه داشت این است که روابط دیپلماتیک میان کشورها پیچیدهتر از آن است که صرفا با یک سلام و پیام تبریک بتوان، چالشهای آن را حلوفصل کرد، آنچه در اظهارات مشاور رئیس جمهوراسبق بیش از همه خودنمایی میکند، سادهسازی این معادلات و مناسبات پیچیده است، ساده دیدن مسائل در روابط دیپلماتیک و خصوصا آمریکا، نهایتا منجر به این میشود که خسارتهای بیشتری متوجه کشور شود...»
سخنرانی قالیباف و ظریف در همایش بین المللی مکتب نصرالله
امروز سالن اجلاس سران شاهد همایش بین المللی «مکتب نصرالله» و سخنرانی چهرهای مختلف سیاسی بود
رئیس مجلس شورای اسلامی در این همایش گفت: « سید حسن نصرالله یک سیاستمدار حکیم بود او در اوج کنشگری انقلابی و جهادی در یک میدان پر تنش بر مدار دیانت و عقلانیت حرف میزد و عمل میکرد، نصرالله اجتماع شیعیان را بر اساس همافزایی درونی و همزیستی با دیگر طوایف لبنان ساماندهی کرد.
قالیباف تاکید کرد: حزب الله با شهادت رهبرانی چون شهید سید عباس موسوی و سید حسن نصرالله هیچگاه نه ریشههایش را از دست داد و نه از چشماندازش دور شد، فلسفه تاسیس حزب الله مبارزه با ظالم و دفاع از مظلوم است؛ آموزشی که نه فقط اسلامی بلکه مطابق وجدان انسانی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نصرالله حزب الله را یک نهاد صرفاً نظامی نمیدید بلکه او آن را چند گام فراتر برد و به یک سازمان اجتماعی تبدیل کرد در حالی که قدرت دفاعی اش را هم ارتقا داد تا جایی که تبدیل به کنشگری راهبردی در منطقه غرب آسیا شد.
وی گفت: نصرالله به عنوان رهبر حزبالله هرگز نگفت طوفان الاقصی مساله فلسطینی یا سنی است بلکه آن را مساله مقاومت، اسلام و انسانیت شناخت و با همه توان حزب الله را وارد این میدان کرد و خود را فدای آرمان مقاومت کرد.»
معاون راهبردی رئیسجمهور نیز در همایش مکتب نصرالله گفت: «... با تاکید بر اینکه راه بزرگان مقاومت شکست ندارد،گفت: حزب الله زنده است و اسرائیل تا آزادی کامل سرزمینهای فلسطینی یک روز آرامش نخواهد دید.
ظریف گفت : هفت اکتبر زمانی تحقق یافت که نتانیاهوی جنایتکار در مجمع عمومی ملل متحد نقشهای را نشان داد که در آن نقشه، فلسطین از صفحه روزگار محو شده بود. آیا فلسطین محو شد؟... آیا پس از شهادت سیدحسن نصرالله اسرائیل توانست ذرهای در جنوب لبنان وارد شود؟... رژیم صهیونیستی و آمریکا باید بپذیرند تا زمانی که حقوق مردم فلسطین رعایت نمیشود و آوارگان فلسطینی به سرزمین خود بازنگشتهاند، آرامش نخواهند دید.
معاون راهبردی رئیسجمهور با بیان اینکه همه برای فلسطین قیام کردهاند، نه به نیابت از این و آن، اظهار کرد: اگر این اشتباه استراتژیک و راهبردی را آمریکاییها و غربیها ادامه دهند هیچگاه این منطقه روی آرامش را نخواهد دید.
ظریف خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی راه حل را در برابر آنها قرار داده است، اجازه دهید همه فلسطینیان همه ساکنان این منطقه از یهودی و مسلمان و مسیحی در یک رفراندوم آزادانه آینده خود را تعیین کنند و آن وقت خواهید دید که چه آینده صلحآمیزی میتواند در انتظار این منطقه باشد. »
دستور پزشکیان برای بازنگری سهمیههای کنکور
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: سهمیه پذیرش دانشجویان در دانشگاه ها باید مورد بازنگری دقیق قرار بگیرند که خوشبختانه رییس جمهور دستوری در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده است.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه درباره برنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بازنگری و اصلاح سهمیه های کنکور بیان کرد: سهمیه پذیرش دانشجویان در دانشگاه ها باید مورد بازنگری دقیق قرار بگیرند، خوشبختانه رییس جمهور دستوری در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: گروهی در وزارت علوم برای بررسی دقیق اصلاح سهمیه پذیرش دانشجو در دانشگاه ها تشکیل شده است و تحقیقات اولیه در این زمینه انجام می شود.
خسروپناه تاکید کرد: بازنگری سهمیه ورود به دانشگاه صرفا شامل سهمیه پذیرش در رشته های علوم پزشکی نیست بلکه به صورت کلی سهمیه پذیرش در همه رشته های دانشگاهی مورد بازنگری قرار خواهند گرفت.
توضیحات یک عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم درباره بیانیه اخیر این تشکل
حجتالاسلام محمدتقی فاضلمیبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم پس از واکنش های مختلف به بیانیه این تشکل درباره جنگ غزه و موضوع فلسطین گفت: « هیچکدام از اعضای مجمع، اسرائیل را به رسمیت نمیشناسند. همه بر این باورند که این رژیم غاصب و اشغالگر قدس است. اما مجمع به دنبال پایان جنگ غزه و خونریزی است. موضوع ما تشکیل کشور فلسطین است، نه این که اسرائیل را به رسمیت بشناسیم.»
اصل بیانیه تسلیتی بود برای شهادت شهید یحیی سنوار. او انسانی بزرگ و فداکار بود و برای مردم فلسطین زحمت کشیده و سالها به زندانهای اسرائیل رفته بود. در ذیل بیانیه ای مجمع خواستهای که اکثر سران حماس داشتند، یعنی خروج اسرائیل از مرزهای فلسطین و تشکیل دولت فلسطین، آمده بود. مجمع نظری که بسیاری از کشورها و سران فلسطین درباره راه حل دوکشوری را ارائه کرده بود.
... حرفهای روزنامه کیهان که قابل توجه نیست. آقای شریعتمداری همیشه هر اتهامی را میزند و هر سخنی را میگوید، کسی هم به آن توجهی نمیکند. مجمع مدرسین یک صدا در حوزه است و در تقابل با کسی هم قرار نگرفته است. جامعه مدرسین نیز یک صدای دیگر در حوزه است. بیشتر مخاطبان مجمع مدرسین و محققین جوانان هستند و یک نوع بازاندیشی دینی است. جامعه مدرسین هم یک مجمع سنتی است که برای ما قابل احترام است. اینها حرفهای «مندرآوردیِ» کیهان است که نباید زیاد به آن توجه کرد...
...این مجمع نه مندرآوردی است، نه جعلی است. بنده که ناچیزم؛ آدمهای باسواد، مدرس، محقق، صاحبنظر و مولف در مجمع حضور دارند و مواضعشان هم کاملا مشخص است. راه حل تشکیل دو کشوری در ماجرای فلسطین و اسرائیل ایده ما نبوده است، بسیاری از سران حماس، سران کشورهای عربی و ... آن را مطرح کردهاند. حتی تشکیل کشور فلسطین در سازمان ملل هم تصویب شده است و در جلسهای که نماینده ایران در دولت آقای رئیسی هم آنجا حضور داشت، به آن رأی دادند. موضع ما در این مساله، موضع کلان جمهوری اسلامی است و با آن مخالفت نمیکنیم...»
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به پرسشی درباره راهبرد بازدارندگی ایران با بمب اتم نیز گفت: « رهبری گفتهاند که «تولید بمب اتم حرام است.» به نظر ما، علاوه بر مساله حرمت شرعی که ایشان فرمودند، این موضوع حرمت سیاسی هم دارد. اگر ایران بخواهد تولید بمب هستهای کند، ممکن است بسیاری از کشورهای منطقه برای دفاع از خودشان این کار را بکنند و منطقه، منطقه خطرناکی شود...»
حقوقپاشی در وزارت نفت، فرهنگیان همچنان در ته صف!
روزنامه جوان نوشت: « سازمان اداری و استخدامی کشور گزارش وضعیت پرداخت دستگاههای اجرایی را منتشر کرد. طبق این جدول بیشترین میانگین ناخالص پرداختی مربوط به وزارت نفت است و آموزشوپرورش با میانگین ناخالص پرداختی کمتر از 16میلیون تومان در قعر این جدول قرار گرفته است.
انتشار گزارشی جدید از سازمان امور اداری و استخدامی درباره حقوق کارمندان دولت در سال 1402 و شکاف عمیق بین دستمزد وزارتخانهها باهم، مجدداً ناعدالتی در ساختار اداری کشور را به موضوعی داغ تبدیل کرده است. بیعدالتی در پرداخت حقوق کارمندان از موضوعاتی است که هرازچندگاهی مطرح و دوباره به فراموشی سپرده میشود. اما این سؤال برای بسیاری ایجاد شده که فرمول محاسبه دستمزدها چگونه است و چرا باید تفاوت دریافتی یک کارمند با کار مشابه در دو وزارتخانه مختلف از زمین تا آسمان باشد؟»
این روزنامه در ادامه نوشته است: « وزارت نفت با پرداخت بیش از 30میلیون تومان و وزارت آموزشوپرورش با پرداختی 2 میلیون تومان بیشترین و کمترین میانگین پرداختی خارج از حکم کارگزینی را به پرسنل خود داشتهاند. میانگین پرداختهای خارج از حکم کارگزینی به پرداختهای حکم کارگزینی در این دو وزارتخانه به ترتیب 227 و 15درصد است. (وزارت نفت بیش از دو برابر رقم حکم کارگزینی به پرسنل خود پرداختی دارد و در آموزشوپرورش این رقم کمتر از یکششم است). وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از آموزشوپرورش، با میانگین پرداخت خارج از حکم کارگزینی به میزان 3میلیون تومان، دارای کمترین پرداختی از این لحاظ است (پرداختی خارج از حکم کارگزینی پرسنل این وزارتخانه حدود یکسوم ارقام حکم کارگزینی است و اکثر این پرداختی مربوط به اضافهکار اجباری و سایر پرداختهای عملکردی است).
بر اساس تحلیل اطلاعات مندرج در جدول گزارش سازمان اداری و استخدامی، بیشترین میانگین ناخالص پرداختی مربوط به وزارت نفت (با میانگین 40میلیون تومان) است و آموزشوپرورش با میانگین ناخالص پرداختی کمتر از 16میلیون تومان در قعر این جدول قرار گرفته است. نکته جالب این گزارش آن است که میانگین ارقام حکم کارگزینی کارکنان این دو وزارتخانه (نفت و آموزشوپرورش) اختلاف معناداری باهم ندارد (200هزار تومان).
وزارتخانههای راه و شهرسازی و وزارت کشور با 40درصد رشد مجموع ناخالص پرداختی به نسبت سال1401، از این حیث در صدر جدول قرار دارند. »
ماجرای بگم بگم پس از ۱۵ سال!
عباس پالیزدار، نماینده قوه قضائیه در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در دوره هفتم و عضو هیات و تفحص این دوره مجلس از قوه قضاییه در گفتوگوی تفصیلی با سایت دیده بان ایران درباره فساد برخی چهره های سیاسی اظهارات تند وتیزی مطرح کرده است. او در این گفتگوی طولانی که همراه با افشای جزئیاتی از پرونده است، برخی ابعاد کمتر گفته شده این پرونده را باز کرده و از واکنش های مختلف این چهره های شناخته سیاسی به پیگیری های وی در این پرونده سخن گفته است.
دیده بان ایران در مقدمه این گفت و گو نوشته است: « قصه از آنجا شروع شد که پالیزدار نماینده قوهقضائیه در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دوره هفتم شد و در هیات تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضاییه نیز حضور داشت. علاوه بر آن او کارشناسی بازرسی ویژه ریاست جمهوری در دولت اول احمدینژاد را عهدهدار بود. پالیزدار با حضور در دانشگاه بوعلیسینای همدان درباره فسادهای مقامات بلندپایه و سرانه جمهوری اسلامی صحبت کرد و از فساد اکبر هاشمیرفسنجانی خبر داد و حتی سقوط رحمان دادمان، وزیر راه دولت محمد خاتمی را هم عمدی دانست! دیری نپایید که این سخنان گریبانگیر او شد و در ۲۱ همان سال با اتهامات سوءاستفاده مالی، افترا، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و انتشار بازداشت روبرو و در نهایت ۲۲ خرداد بازداشت و روانه زندان شد.
پالیزدار نه تنها نام برخی از افراد ، بلکه بعضی از فرزندان آنها را در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضاییه گنجانده و از طریق آیتالله خزعلی، به دست آیتالله خامنهای رساند. با وجود این که سید محمود هاشمی شاهرودی، رئیس وقت قوه قضاییه اذعان داشت که ۸۰ تا ۸۵ درصد گزارش پالیزدار صحیح است اما آنها سرجای خود باقی ماندند و پالیزدار که به اتهام نشر اکاذیب دستگیر شده بود روانه زندان شد. البته پالیزدار بعدها از هاشمی رفسنجانی عذرخواهی کرد که نام او را با فساد اقتصادی گره زده است.
او در دولت نهم همراه داوود احمدینژاد، برادر رئیسجمهور وقت در بازرسی ویژه ریاست جمهوری فعالیت میکرد، از طرف دستگاه قضا به هیات تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضاییه معرفی شد تا به نمایندگانی بپیوندد که در مجلس هفتم تصمیم گرفتند پروندههای موجود در دستگاه قضا، جزئیات فسادهای کلان اقتصادی بررسی کنند، که ردپای برخی از مسئولان در این پرونده پررنگ بود. به گفته پالیزدار گزارش تهیهشده توسط او و نمایندگان عضو هیات تحقیق و تفحص شامل ۵۴ هزار صفحه سند بود که در آن، اسنادی درباره فساد بسیاری از مسئولان رده اول درج شده بود...
برخی از تحلیلگران سیاسی بر این عقیدهاند که فهرست لیست ۵۲ اسمی پالیزدار، همان لیستی است که محمود احمدینژاد در دوره ریاست جمهوریاش بارها اعلام کرد که به عنوان لیست مفسدان اقتصادی در جیب خود دارد. البته رفاقت پالیزدار و تیم احمدینژاد مدت زیادی طول نکشید و به اذعان خودش؛ احمدینژادیها برای رسیدن به هدف خود - یعنی تخریب هاشمی رفسنجانی - در انتخابات ۸۸ از او استفاده ابزاری کردند و وقتی که به زندان افتاد، هیچ حمایتی از او نکردند. به همین دلیل است که پالیزدار در سال ۸۸، طی نامهای خطاب به هاشمی رفسنجانی از او عذرخواهی کرد.
پالیزدار که جانباز ۴۵ درصد جنگ تحمیلی است تاکید میکند که هنوز هم مرد میدان است و بدش نمیآید که مسعود پزشکیان، دوباره او را در بازرسی ویژه ریاست جمهوری منصوب کند. او همچنین امیدوار است که در زمان موعود، رهبری آینده جمهوری اسلامی به «مجتبی خامنهای» برسد و بر این باور است که «با آمدن آقا مجتبی در عرصه رهبری آینده کشور، اصلاحات بنیادین اتفاق میافتد. کسی را بالاتر از ایشان نداریم که مشرف به مسائل اجرایی و شرایط کشور باشد. ایشان همچنین توانایی آن را دارند که گردن مفسدان اقتصادی را بشکنند.» او میگوید که حاضر است «مامور ویژه» مجتبی خامنهای برای برخورد جدی با فساد باشد. »