وقتی صحبت از بارداری و زایمان و دوره اولیه بعد از آن میشود، همیشه به دلیل نقش زنان و سلامت جسمی و روانی آنها بیشتر مورد مطالعه و صحبت قرار میگیرد. نمیخواهیم بگوییم این موضوع اشتباه است اما در کنار سهم و حضور زنان، برخی مردان هم هستند که با همه این تغییرات همراه میشوند.
آنها با اتفاقهای خوب و بد در این دوره، بالا و پایین میشوند، مثلا یکی از این موارد تاثیر سقط جنین بر پدر است! آیا فکر میکنید این موضوع روی آنها تاثیر ندارد؟
سقط جنین میتواند بر پدر نیز تأثیرات عاطفی و روانی داشته باشد. این تأثیرات ممکن است شامل احساسات ناراحتی، افسردگی، اضطراب و حتی احساس گناه باشد. پدران ممکن است احساس کنند که در این فرآیند ناتوان بودهاند یا نتوانستهاند از شریک زندگی خود حمایت کنند.
سقط جنین میتواند بر روابط بین والدین نیز تأثیر بگذارد و ممکن است نیاز به گفتگو و حمایت عاطفی بیشتری داشته باشند. مهم است که هر دو طرف احساسات و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و در صورت نیاز از مشاوره یا حمایت حرفهای بهره ببرند.
سقط جنین میتواند یک تجربه بسیار دشوار برای هر دو طرف باشد و ارتباط مؤثر بین زن و شوهر در این شرایط اهمیت زیادی دارد. ابتدا، مهم است که هر دو طرف احساسات خود را به اشتراک بگذارند. این گفتگو باید در فضایی امن و بدون قضاوت انجام شود تا هر یک از آنها بتوانند احساسات خود را بیان کنند.
پدر میتواند با ابراز همدردی و حمایت از شریک زندگیاش، احساسات او را تأیید کند. همچنین، زن باید بداند که پدر نیز ممکن است احساساتی چون غم و گناه داشته باشد و این احساسات را به رسمیت بشناسد.
گفتگو دربارهی نیازها و انتظارات بعدی نیز مهم است. آیا نیاز به زمان برای پردازش احساسات دارند؟ آیا به مشاوره حرفهای فکر میکنند؟ همچنین، میتوانند دربارهی برنامههای آینده و تصمیمگیریهای مربوط به خانواده صحبت کنند.
به طور خلاصه، حمایت عاطفی زن و شوهر از یکدیگر و ایجاد فضایی برای گفتگوهای باز و صادقانه، در سه ماه اولی که این اتفاق افتاده، میتواند به بهبود روابط و تسهیل فرآیند درمان و تجربه دوباره فرزند داشتن، کمک کند.