به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، مریم جلالی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در گفت گو با رکنا در خصوص مهاجرت هنرمندان صنایع دستی گفت: این که ما در وضعیت مطلوب نیستیم و شرایط به گونه ای نیست که دوست داشته باشیم، بین اقشار دیگر نیز اتفاق می افتد. در واقع میل به مهاجرت در برخی افراد وجود دارد؛ ولی این را بدانید که هنرمند صنایع دستی هر جایی از دنیا که باشد، هویت خلق می کند. اتفاقا صنایع دستی بی مرز است و ما هنرمندانی را داریم که فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران صنایع دستی را تولید می کنند.
وی در ادامه افزود: این یعنی این هنرمندانِ مهاجرت کرده، ایران را به جهان معرفی می کنند و مهاجرتشان به مثابه تهدیدی که برای سایر اقشار به وجود می آید نیست. ما دوست داریم این صدور معنا اتفاق بیفتد و با رایزن های فرهنگی نیز در این خصوص، صحبت می کنیم.
مریم جلالی تاکید کرد: ما وظیفه داریم برای حفظ، احیا و ارتقای صنایع دستی و هنرهای سنتی، تلاش کنیم. وقتی از زنجیره و زیست حرف می زنیم یعنی از طراحی تا بازاریابی و مصرف باید با تحقیقات به میدان بیاییم. برای مثال هنری به نام موتابی داریم که در یزد این هنر را احیا کرده ایم که از یک کارگاه، الان رسیده است به ۱۳ کارگاه.
معاون وزارت میراث فرهنگی در ادامه افزود: ما باید بدانیم که آیا آثار مختلف، خریدار دارند یا نه و اینکه ببینیم مشتریان به ویژه نسل جدید از ما چه می خواهند. ما باید صنعتگرهایمان را توانمند کنیم، همچنین بازرگان ها را نیز تشویق کنیم که به هنرمندان وصل شود.
وی در ادامه گفت: مهاجرت یک انتخاب شخصی مبتنی بر اقتضائات زمانه است. ما تمام تلاشمان این است که زمینه حضور هنرمندان صنایع دستی در عرصه های مختلف فراهم شود. البته باید بدانید که کمترین میزان مهاجرت بین هنرمندان صنایع دستی است؛ چراکه وابستگی آنها به ریشه ها خیلی بیشتر است. ما باید به عنوان بخشی از دولت، زمینه دلخوشی و امیدواری برای این افراد را فراهم کنیم.