۵مانع درروابط ایران و روسیه/ برخی موانع حوزه بانکی برداشته شد

الف دوشنبه 21 آبان 1403 - 19:02
سفیرایران در روسیه با برشمردن ۵ مانع در روابط ایران و روسیه گفت: اتصال شبکه کارتی ایران و روسیه بسیار اثرگذار بود؛ امروز برخی از موانع در حوزه پولی و بانکی برداشه شده است.

به گزارش تسنیم، کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه، در مراسم رونمایی از طرح اتصال شبکه‌های پرداخت کارتی شتاب ایران و میر روسیه در خصوص گسترش روابط دو کشور اظهار داشت: در حوزه روابط ایران و روسیه با پنج مانع و چالش مهم مواجه هستیم. شناخت طرفین در روابط ایران و روسیه بسیار مهم است و شناخت ما از کشور روسیه و بازار آن پائین بوده و تجار باید در این خصوص فعال شوند. 

وی افزود: دومین مانع حوزه گمرکی است که البته کار‌های بسیاری در این حوزه انجام شده است، اما باید اقدامات دیگری از جمله دیجیتالی شدن فرآیند‌ها نیز، انجام شود.

جلالی در ادامه بیان کرد: حوزه بعدی ترانزیت بوده که نیازمند توجه ویژه است. توجه به راه‌های اتصال کریدور شمال جنوب و راه آهن رشت آستارا و تقویت حوزه ناوگان دریایی و بنادر از جمله اقداماتی است که باید در این حوزه انجام شود.

وی ادامه داد: بخش چهارم بحث لجستیک است که نیاز داریم گام‌های موثری را در این حوزه برداریم. بخش پنجم نیز حوزه پولی و بانکی است که موانع بسیاری در این زمینه وجود دارد.

سیفر ایران در روسیه اظهار کرد: زحمات آقای فرزین و تیم بانک مرکزی در این اتفاق مهم و اتصال شبکه کارتی ایران و روسیه بسیار اثرگذار بوده و لازم به تقدیر است و امروز برخی از موانع در حوزه پولی و بانکی برداشه شده است. در حال حاضر، کاری که انجام شده، اقدام بسیار سنگینی بوده و بنده شاهد هستم که چنین اقداماتی نیازمند تلاش بسیار زیادی است. امیدواریم این اقدام در حوزه گردشگری و جذب گردشگران روسی موثر باشد.

وی افزود: گام‌های دیگری نیز در حوزه تجارت برداشته شده و برخی از بانک‌های کشور در حوزه روابط با روسیه بسیار فعال هستند. اگر بتوانیم موانع پولی و بانکی را رفع کنیم، در حوزه گردشگری و تجارت، گشایش‌هایی در روابط با کشور روسیه خواهیم داشت.

جلالی در پایان تاکید کرد: با اینکه طبق آخرین آمار‌های اعلام شده واردات روسیه 297 میلیارد دلار است، اما سهم ایران در تجارت این کشور بسیار ناچیز است. در گذشته 58 درصد تجارت روسیه با اروپا بوده است و بخش زیادی از این تجارت با اروپا آسیب دید و جایگزین شد، اما نقش ایران در این میان کمرنگ است. در ارتباط با روسیه در وهله اول می‌توانیم برای واردات و صادرات روسیه تبدیل به یک هاب بشویم و در وهله دوم می‌توانیم خودمان در اقتصاد روسیه سهم داشته باشیم.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.