به گزارش رکنا از کرمانشاه، سیامک اسماعیلی کارشناس حیات وحش و محیط زیست با بیان اینکه با سرد شدن هوا احتمال حضور حیوانات وحشی در نزدیکی نقاط مسکونی برای یافتن غذا افزایش مییابد، اظهار کرد: البته در حقیقت این انسان است که پا در قلمرو و زیستگاه این موجودات گذاشته است.
وی بیشترین گزارش نزدیک شدن گونههای جانوری به مناطق مسکونی در استان کرمانشاه را مربوط به خرس قهوهای دانست و عنوان کرد: خرس بیشتر در نقاطی که باغ خصوصا باغ سیب وجود دارد حضور پیدا میکند و در کرمانشاه نیز در مناطقی از جمله قلاجه، گواور، هلشی، مسیر مرصاد به کوزران، ماهیدشت، دالاهو و ... احتمال حضور خرس قهوهای را داریم.
اسماعیلی، تنها راه مقابله با خرس قهوهای را ایجاد سر و صدا و داشتن وسیلهای مانند بوق یا شیپور برای دور کردن آن اعلام کرد و افزود: خرس معمولا در زمانی که توله همراه خود داشته باشد، به انسان حمله میکند.
کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه خاطرنشان ادامه داد: خرسها هنگام نبرد با یکدیگر روی دوپا میایستند، از همین رو اگر فردی ایستاده مقابل خرس قرار گیرد، خرس احساس احتمال حمله بیشتری دارد به همین دلیل توصیه میشود افراد هنگام مواجهه با خرس از ایستادن خودداری کنند.
وی از افراد خواست به هیچ عنوان به خرس صدمه نزنند و از شلیک به آن خودداری کنند و گفت: در صورت تماس با سامانه ۱۵۰۴ محیط زیست، برای زندهگیری خرس اقدام خواهد شد.
کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه گزار را نیز از دیگر گونههایی عنوان کرد که گزارشهایی از نزدیک شدن آنها به مزارع کشاورزی و خسارت وجود داشته و افزود: گراز در تمام نقاط استان کرمانشاه وجود دارد و تنها راه دور کردن گراز نیز روشن کردن آتش و همچنین ایجاد سر و صدا است.
اسماعیلی اضافه کرد: گراز به اندازه خرس قدرت مانور ندارد، اما اگر در سر راه آن قرار بگیریم قطعا حمله خواهد کرد، پس بهترین راهکار دور شدن از مسیر گراز است.
وی درباره حضور گرگ در نزدیکی نقاط مسکونی و روستاها نیز گفت: متاسفانه تعداد گرگ بسیار کم شده و گزارشات بسیار کمی از حضور این گونه داریم.
کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه دلیل کم شدن گرگ را شلیک به آنها و کشتن گرگها به دست افراد اعلام کرد و افزود: گرگ تاثیر بسزایی در ایجاد تعادل در زیستگاهها دارد و کاهش جمعیت اینگونه باعث شده افزایش تعداد شغال و روباه را شاهد باشیم.