صنایع موظف‌اند طی پنج سال اقدام به احداث نیروگاه‌ تجدیدپذیر کنند

خبرگزاری مهر چهارشنبه 23 آبان 1403 - 12:35
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: طبق قانون جهش تولید دانش‌بنیان صنایع موظف‌اند طی پنج سال اقدام به احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر کنند.

بهروز محبی نجم‌آبادی، نماینده جغتای، جوین و سبزوار و عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره چالش‌ها و اهمیت اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان توسط صنایع و اهمیت اخذ هزینه برق مصرفی صنایع مستنکلف از اجرای این قانون به صورت تمام شده گفت: طبق این قانون، صنایع موظف‌اند طی پنج سال اقدام به احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر کنند و هر سال یک درصد از برق مصرفی خود را از این منابع تأمین کنند، به‌طوری‌که در پایان سال پنجم، پنج درصد از نیاز خود به برق را از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند.

محبی نجم‌آبادی با اشاره به الزام قانونی وزارت نیرو برای دریافت هزینه برق به قیمت تمام‌شده از صنایعی که این الزامات را اجرا نکرده‌اند، اظهار کرد: متأسفانه این قانون تاکنون به‌درستی اجرایی نشده است. وزارت نیرو می‌بایست با دریافت جریمه از صنایع مستنکف، منابع لازم را در اختیار معاونت علمی قرار دهد تا بتوانند از طریق ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان، آنها را به سمت احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر کوچک‌مقیاس سوق دهند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با تأکید بر نقش مهم صنایع دانش‌بنیان در بهبود شرایط انرژی کشور و با بیان اینکه اجرای این قانون می‌تواند به کاهش ناترازی برق کمک کند گفت: "توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر کوچک‌مقیاس در صنایع نه تنها به کاهش وابستگی آنها به برق شبکه کمک می‌کند، بلکه فشار روی شبکه برق عمومی نیز کمتر می‌شود.

به گفته محبی نجم‌آبادی، اهمیت این قانون و الزام آن به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، هم برای حفظ محیط‌زیست و هم برای کاهش هزینه‌های انرژی در صنایع است.

محبی نجم‌آبادی با اشاره به عدم اجرای کامل این قانون توسط وزارت نیرو، خاطرنشان کرد: شرایط اقتصادی و فشارهای موجود بر صنایع، از جمله دلایلی است که شاید وزارت نیرو را به دیدگاهی تساهلی سوق داده باشد. دولت ممکن است به دلیل مشکلات اقتصادی که صنایع با آن مواجه هستند، در اجرای قانون تساهل کرده باشد. از سوی دیگر، صنایع نیز درگیر تعهدات ارزی و مشکلاتی هستند که به افزایش هزینه‌ها منجر شده است. با این حال، مجلس و دولت باید به وظایف قانونی خود در اجرای ماده ۱۶ پایبند باشند تا به توسعه پایدار انرژی تجدیدپذیر دست یابیم.

نماینده جغتای، جوین و سبزوار با تأکید بر اهمیت ضمانت‌های اجرایی برای این قانون، افزود: مجلس باید در پیگیری و اجرای این قانون جدی باشد و در صورت عدم تحقق آن، مجازات‌های لازم را اعمال کند. حمایت از انرژی‌های تجدیدپذیر نه تنها به صنعت کمک می‌کند تا از انرژی پاک بهره‌مند شود، بلکه به کاهش هزینه‌ها و توسعه فناوری‌های نوین نیز منجر می‌شود. امیدواریم در سال آینده با تأکید بیشتر بر ضمانت اجرایی، این قانون به‌صورت کامل عملیاتی شود.

در پایان، محبی نجم‌آبادی با تأکید بر ضرورت اجرای این طرح و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر کوچک‌مقیاس، از برنامه‌های مجلس برای بهبود وضعیت انرژی و حمایت از صنایع دانش‌بنیان خبر داد و خاطرنشان کرد که در برنامه هفتم توسعه، توجه بیشتری به این موضوع خواهد شد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.