به گزارش ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. اکنون در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار میپردازیم.
عمان اولین مشتری بینالمللی شرکت فضایی چین شد
این اولین باری است که آژانس پرتابهای فضایی CAS Space چین، خدمات خود را به مشتریانی در خارج از چین ارائه میکند که خود نشاندهنده استراتژی گستردهتر آن برای گسترش بینالمللی به رغم چالشهای ناشی از مقررات صادرات و رقابت با اسپیسایکس است.
انجام فرایند تستهای پزشکی روی یک دیسک با خطای کمتر از ۵ درصد
یکی از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری بینالمللی جمهوری اسلامی ایران با ساخت دستگاه آنالایزر، امکان انجام فرایند تستهای پزشکی بر روی یک دیسک را با دقت بالا فراهم کرد.
جا ماندن آمریکا از قافله بازگشت به کره ماه
در مجموع، ۱۲ آمریکایی بین سالهای ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۲ روی سطح ماه فرود آمدند. اکنون، هم ایالات متحده و هم چین در حال آماده شدن برای فرستادن انسانها به ماه در این دهه هستند اما آیا انسان بعدی که روی ماه قدم میگذارد انگلیسی صحبت میکند یا چینی؟
مدیرعامل «اینتوئتیو مشینز»: اکنون پلتفرم لازم را برای اقتصاد قمری داریم
به گفته «استیو آلتموس» مدیرعامل شرکت «اینتوئتیو مشینز»، پلتفرم لازم برای برقراری اقتصاد قمری اکنون در دسترس است اما هنوز اقدامات بسیاری باید صورت بگیرند.
عضلات مغناطیسی قدرتمندی که ۱۰۰۰ برابر وزن خود را بلند میکنند
محققان مادهای را مهندسی کردهاند که به نرمی پوست است اما به طرز قابل توجهی قوی است.
توسعه فرمولاسیون افزایش ظرفیت تولید فرآوردههای شیمیایی پاککننده قطعات صنعتی
یک شرکت دانشبنیان با حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به توسعه فرمولاسیون افزایش ظرفیت تولید فرآوردههای شیمیایی شوینده، پاک کننده و روان کننده شده است که موجبات بینیازی مراکز صنعتی و کارخانهها از بخش واردات این محصولات را فراهم کرده است.
اپل سال آینده یک دستگاه کنترل خانه هوشمند معرفی میکند
یک خبرنگار که سابقه درخشانی در افشای فعالیتها و محصولات شرکت اپل قبل از معرفی رسمی آنها دارد، گفته است که این شرکت احتمالا سال آینده یک دستگاه کنترل خانه هوشمند معرفی و عرضه میکند.
نقش ماده تاریک در شکلگیری کهکشانها زیر سوال رفت!
یک پژوهش جدید که با کمک «تلسکوپ فضایی جیمز وب» انجام شده است، نقش ماده تاریک را در شکلگیری کهکشانها به چالش میکشد.
شناسایی محل دقیق «نبرد قادسیه» به کمک ماهوارههای جاسوسی آمریکا
محققان به کمک ماهوارههای جاسوسی آمریکا برای اولین بار محل دقیق میدان نبرد قادسیه، نبردی که در قرن هفتم روی داد و منجر به گسترش اسلام شد را شناسایی کردند.
چین از طرح شاتل جدید ایستگاه فضایی خود رونمایی کرد
شاتل باری قابل استفاده مجدد چین یک گزینه کمهزینه برای فرستادن محموله به ایستگاه فضایی این کشور و از آنجا به زمین خواهد بود.
فضانورد ناسا به شایعات درباره لاغری خود پایان داد
فضانورد سرگردان ناسا که اخیرا در مرکز نگرانیها بوده، سرانجام در ویدئویی که در فضا ضبط شده است، سکوت خود را شکست.
استفاده از خدمات «ویمو» برای ساکنان لسآنجلس آسانتر شد
استفاده از تاکسی رباتیک یا رُبوتاکسی در لس آنجلس بسیار سادهتر از قبل شده است. ویمو(Waymo) در روز سهشنبه اعلام کرد که هر کسی در شهر کالیفرنیا ساکن است، اکنون میتواند یک سواری کاملا خودران تجربه کند و دیگر نیازی به حضور در فهرست انتظار نیست.
حکاکی کمتر از ۵ میکرومتر با دستگاه لیزر فرابنفش ایرانساخت
یک شرکت دانشبنیان ایرانی برای اولین بار در کشور موفق به ساخت دستگاه فوق پیشرفته لیزر حکاکی فرابنفش شدهاست که قابلیت حکاکی بسیار ظریف( کمتر از ۵ میکرومتر) بر روی انواع فلزات و شیشه را دارد.
استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای تفکیک عروق مغزی
یکی از شرکتهای دانش بنیان در نمایشگاه ایران ساخت دوازدهم با بهرهگیری از پیشرفتهترین ابزارهای هوش مصنوعی تکنولوژی جدیدی را معرفی خواهد کرد که بهطور چشمگیری میتواند به جراحان در فرآیند جراحیهای مغزی کمک کند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تشریح کرد؛ جزئیات اعطای جایزه نخبگانی ۱۴۰۴
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز با اشاره به آغاز فراخوان جایزه نخبگانی ۱۴۰۴ گفت: دانشجویان در تمام مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری، طلاب و حوزویان، فارغ از اینکه تحصیلات آکادمیک داشته باشند یا نداشته باشند و همچنین اساتید هیئت علمی دانشگاهها که زیر ۴۰ سال باشند، میتوانند از ۲۰ آذر تا ۲۰ دی به مدت یک ماه نسبت به ثبت نام اقدام کرده و مدارک خود را بارگذاری کنند.
طرح ۶۵ میلیارد دلاری ژاپن برای تولید تراشه داخلی
ژاپن یک برنامه بلندپروازانه را برای احیای تولید تراشههای داخلی آماده میکند و انتظار آن بازدهی بیش از یک تریلیون دلار است.
توسعه فناوریهای فرهنگی، برنامه مشترک معاونت علمی و وزارت میراث فرهنگی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور در بازدید از نمایشگاه ملی صنایع دستی از برنامه مشترک معاونت علمی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در راستای توسعه فناوریهای فرهنگی خبر داد.
انتهای پیام