برای یادگیری بیشتر، در این زمان‌ها درس نخوانید

عصر ایران پنج شنبه 24 آبان 1403 - 03:55
در بسیاری از مواقع زمان های مناسب درس خواندن مورد توصیه قرار میگیرد در حالی که توجه به زمان هایی که نباید مطالعه کرد هم به یادگیری کمک بسیاری میکند.

 آیا تا به حال برایتان پیش آمده که ساعات زیادی در حال درس خواندن باشید اما بازدهی و یادگیری خیلی کمی داشته باشید؟ روش صحیح درس خواندن به لوازم و عواملی نیاز دارد که لازم است آن‌ها را فرا بگیرید. یکی از مسائلی که عدم توجه به آن در بسیاری از مواقع سبب کاهش عملکرد ذهنی و یادگیری می شود، زمان مطالعه می باشد.

به گزارش نمناک، شما علاوه بر اینکه زمان مناسب برای یادگیری و مطالعه را بدانید باید در برخی از زمان ها که در این مطلب آورده ایم، مطالعه نکنید. بهتر است در زمان هایی که در ادامه عنوان شده است درس خواندن را کنار بگذارید:

بلافاصله بعد از غذا خوردن

هیچ وقت بلافاصله بعد از خوردن ناهار یا شام درس نخوانید زیرا پر بودن معده سبب هجوم خون به طرف آن برای هضم بهتر غذا می شود و به همین دلیل به مغز خون کمتری می رسد و سطح هوشیاری کاهش و فرد دچار احساس خواب آلودگی می شود بنابراین پس از صرف غذا نیم ساعت استراحت کرده و بعد مطالعه را شروع کنید.

زمان خواب آلودگی

اگر شب امتحان تا صبح بیدار می مانید و درس می خوانید، سطح یادگیری خود را کاهش می دهید و این کار سبب می شود در جلسه امتحان مغزتان سر جلسه امتحان به جای یادآوری اطلاعات خودش را به خواب بزند پس از خواب شبانه تان غافل نشوید و اگر هنگام درس خواندن احساس خواب آلودگی داشتید، کمی استراحت کنید و دوباره به درس خواندن بپردازید.

زمان عصبانیت

یکی از نکاتی که برای درس خواندن بایدرعایت شود، دوری از اضطراب و عصبانیت و حفظ آرامش است زیرا عصبانیت، ناراحتی، خشم و هیجان‌ قبل از مطالعه یادگیری شما را تحت تاثیر قرار داده و عملکرد ذهنی شما را کاهش می دهد پس برای مطالعه حتما باید آرامش داشته باشید و با ذهنی به دور از دغدغه مشغول مطالعه شوید.

زمان بیماری و بی حالی

پیش از خواندن دروس جدید باید از سلامت جسم و روح خود مطمئن شوید زیرا در این صورت تمرکز کافی نداشته و هیچ مطلبی را فرا نمی‌گیرید. زمانی که شاداب هستید و شور و اشتیاق مطالعه داشتید حتما در آن زمان به مطالعه بپردازید.

پس از ورزش

بهتر است پس از ورزش حدود نیم ساعت استراحت کرده و بلافاصله بعد از انجام ورزش سنگین مطالعه نکنید زیرا جسم در این صورت خسته بوده و یادگیری و عملکرد ذهنی کاهش می یابد بنابراین پس از آنکه شاداب و سر حال شدید به مطالعه بپردازید.

درس خواندن متوالی و بدون استراحت

مطالعه مداوم بدون کوچک ترین وقت و استراحت، باعث از دست دادن تمرکز می شود و ذهنتان را خسته می کند. بهترین حالت در درس خواندن این است که بعد از یک ساعت درس خواندن ده دقیقه استراحت داشته باشید و در طولانی ترین حالت هم بیشتر از ۹۰ دقیقه بدون استراحت درس نخوانید.

زمان گرسنگی

مغز انرژی لازم برای یادگیری را از قند خون می گیرد، در زمان گرسنگی قند خون کاهش یافته و فرد احساس خستگی شدید نموده و انرژی لازم به مغز نمی رسد. راه حل این است که از مواد غذایی مناسب برای تغذیه مغزتان استفاده کنید.

در زمان درس خواندن به نکات زیر توجه کنید:

  • بیشتر مطالب را صبح ها و پس از خوردن یک صبحانه مغذی و کمی استراحت شروع کنید تا مطالعه بهتری داشته باشید و مطالب را سریع‌تر یاد گیرید.
  • مرور درس ها را به شب موکول کنید.
  • قبل و بعد از مطالعه، حتما استراحت کنید.
  • هیچ‌گاه بیش از اندازه و بدون وقفه درس نخوانید.
  • خواب کافی را فراموش نکنید.
  • تعیین زمان و مقدار مطالعه به فرد آرامش می‌دهد و این آرامش موجب افزایش میزان یادگیری و سرعت مطالعه می‌شود.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید