«تابناک با تو» - سوپ دال عدس یکی از سوپهای محبوب و پرطرفدار در بسیاری از فرهنگهاست. این سوپ نه تنها طعم بینظیری دارد، بلکه سرشار از پروتئین، و مواد معدنی ضروری برای بدن است.
طرز تهیه سوپ دال عدس
سوپ دال عدس یک غذای خوشمزه، مقوی و سرشار از ویتامین است که برای سرماخوردگی مفید بوده و به همین خاطر کدبانوهای ایرانی در فصول سرد سال برای کودکان و افراد خانواده این سوپ مقوی را تهیه میکنند.
این سوپ تنها مختص ایرانیها نیست بلکه مردم کشورها و مناطق مختلف سوپ دال عدس را به روشهای متفاوتی طبخ میکنند. در این بخش طرز تهیه سوپ دال عدس ساده، سوپ دال عدس با بلغور، سوپ دال عدس ترکی، سوپ دال عدس با برنج، سوپ دال عدس رستورانی و... را آموزش داده ایم.
مواد لازم سوپ دال عدس ساده
مواد لازم مقدار
دال عدس ۲ پیمانه
هویج ۱ عدد
روغن مایع به مقدار لازم
سیر ۳ حبه
|آب جوش ۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
سیب زمینی ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه سوپ دال عدس
برای تهیه سوپ دال عدس رستورانی به روش زیر عمل کنید:
- پوست پیاز را جدا کنید و سپس بشویید به صورت نگینی و ریز خرد کنید.
- سیب زمینی را پوست گرفته و بشویید و به صورت نگینی و ریز خرد کنید.
- هویج شسته شده را به صورت نگینی خرد کنید.
- حبههای سیر را له یا رنده کنید
- مقداری روغن در قابلمه بریزید.
- سیر و پیاز را در روغن تفت دهید.
- ۱ قاشق رب گوجه فرنگی به سیر و پیاز اضافه کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه طرز تهیه سوپ دال عدس مجلسی مقداری زردچوبه، نمک و فلفل قرمز به مواد اضافه کنید.
- هویج و سیب زمینی را بیافزایید.
- دال عدس شسته شده را به قابلمه اضافه کنید.
- تمام مواد را برای چند دقیقه با هم تفت دهید.
- ۲ لیوان آب جوش به مواد سوپ اضافه کنید.
- اجازه دهید سوپ بپزد و جا بیفتد، در مدت پخت چند بار سوپ را هم بزنید تا ته نگیرد.
- مقداری جعفری تازه خرد شده را در انتهای پخت و یا برای تزئین به سوپ بیافزایید و نوش جان کنید.
طرز تهیه انواع سوپ دال عدس
علاه بر دستور تهیهای که در بالا خواندید، سوپ دال عدس به چند نوع دیگر طبخ میشود که در ادامه بطور خلاصه با طرز تهیه آنها آشنا میشوید.
سوپ دال عدس با برنج
شما میتوانید سوپ دال عدس با برنج نیز تهیه کنید، فقط کافیست برای طرز تهیه سوپ دال عدس با برنج، برنج و دال عدس را جداگانه بخیسانید و سپس در یک قابلمه بریزید و خوب بپزید. بعد از پخت پیاز و سیر تفت داده شده با انواع ادویه وسیب زمینی و هویج نگینی را اضافه کنید و بگذارید سوپ جا بیافتد.
سوپ دال عدس با بلغور
روش تهیه سوپ دال عدس با بلغور که یک نوع سوپ دال عدس ترکی است، اینگونه است که برنج و بلغور گندم و دال عدس را خیسانده و با هم میپزید و سپس به آن هویج و سیب زمینی با آب مرغ و مقداری نعنا خشک میافزایید.
سوپ دال عدس با مرغ
روش تهیه سوپ دال عدس با مرغ چنین است که شما نباید از برنج استفاده و باید مرغ را جداگانه ریش ریش کرده و به سوپی که دارای هویج، سیب زمینی و دال عدس است، بیافزایید.
سوپ دال عدس جنوبی
برای تهیه سوپ دال عدس جنوبی زمانی که سوپ را ساده و با هویج و دال عدس و سیب زمینی پختید، ۲ قاشق خامه صبحانه به آن اضافه کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید.
سوپ دال عدس برای سرماخوردگی
از انواع سبزیجات مثل قارچ، کدو خورشتی، گوجه و پیازچه برای تهیه سوپ دال عدس برای سرماخوردگی استفاده کنید.
سوپ دال عدس رژیمی
برای تهیه سوپ دال عدس رژیمی میتوانید از سبزیجات مختلف بدون تفت دادن، از روغن زیتون و... استفاده کنید، در طرز تهیه این سوپ نیاز به استفاده از خامه نیست.
سوپ دال عدس هندی
هندیها سوپ دال عدس را با برنج نیم دانه و مرغ تهیه میکنند. برای طرز تهیه سوپ دال عدس هندی از ادویه مخصوص مثل هل، زیره، ادویه کاری، فلفل قرمز، زردچوبه و خردل استفاده کنید.
سوپ دال عدس لبنانی
لبنانیها سوپ دال عدس را با برنج نیم دانه و دال عدس و مقداری سیر تازه، تخم گشنیز، پودر زیره، زردچوبه، سماق و گشنیز تازه تهیه میکنید. روش تهیه سوپ دال عدس لبنانی آسان است و در آن از روغن زیتون استفاده میشود.
سوپ دال عدس ترکیهای
مردم ترکیه سوپ دال عدس را با هویج و سیب زمینی و آب مرغ آماده کرده و در آخر مقداری آرد هم به سوپ اضافه میکنند تا غلیظتر شود. در طرز تهیه سوپ دال عدس ترکیهای معمولا از فلفل قرمز ترکیهای (پول بیبر) به مقدار زیاد استفاده میشود.
سوپ دال عدس عربی
در تهیه سوپ دال عدس عربی به جای رب گوجه فرنگی از گوجه فرنگی رنده شده تفت داده شده در روغن استفاده شده و از برنج در تهیه آن استفاده نمیشود.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه سوپ دال عدس
- قبل از تهیه سوپ دال عدس بهتر است دال عدس را برای یک ساعت در آب بخیسانید.
- برای خوشمزهتر شدن سوپ دال عدس از آب مرغ و آب قلم برای تهیه استفاده نمایید.
- افزودن برنج یا بلغور گندم به سوپ دال عدس سبب لعابدار شدن آن میشود.
- در زمان سرو سوپ دال عدس در زمان سرو مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.
- شما میتوانید به جای رب گوجه فرنگی از گوجهفرنگیهای خرد یا رنده شده استفاده کنید.
- شما میتوانید به جای رب گوجه فرنگی از گوجهفرنگیهای خرد یا رنده شده استفاده کنید.
نکات تکمیلی در مورد سوپ دال عدس
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۰ دقیقه
- و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد.
- سوپ دال عدس را میتوانید در وعده میان وعده - پیش غذا - سرو کنید.
- همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.
منبع: نمناک