دستیابی چین به فناوری ذوب پهپادها/مختصات زلزله امروز کاشمر

خبرگزاری ایسنا شنبه 26 آبان 1403 - 13:51
دنیای علم و فناوری امروز جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ حاوی اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر می‌گذرانیم.

به گزارش ایسنا، جهان علم و فناوری در روزی که گذشت، خبرهای گوناگونی برای ما داشت که در این بسته خبری به گزارش خلاصه‌ای از آنها خواهیم پرداخت.

از دستیابی چین به فناوری ذوب پهپادها پس از آمریکا و عرضه برنامه مستقل هوش مصنوعی گوگل برای آیفون تا مختصات زلزله امروز کاشمر و معرفی برگزیدگان بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم، همگی از جمله اخبار مهم امروز بودند.

گفتنی است که شما مخاطبان گرامی می‌توانید با کلیک بر روی هر یک از تیترها که به رنگ آبی درآمده‌اند، به محتوای خبر مورد نظر خود دسترسی داشته باشید.

چین هم به فناوری ذوب پهپادها از راه دور دست یافت

چین یک سلاح مایکروویو جدید ساخته است که می‌تواند پهپادها یا هواپیماهای بدون سرنشین دشمن را در کمتر از یک ثانیه از فاصله بیش از ۳ کیلومتری ذوب و ساقط کند.

مختصات زلزله امروز «کاشمر»

زلزله‌ای به بزرگای ۴، صبح امروز حوالی کاشمر واقع در استان‌ خراسان رضوی را لرزاند.

شناسایی ۱۰ ثانیه‌ای تومورهای مغزی قسر در رفته توسط هوش مصنوعی

یک مدل جدید هوش مصنوعی قادر است تومورهای مغزی نادیده گرفته شده را تنها ظرف ۱۰ ثانیه شناسایی کند.

گمشده جهان امروز، دین بدون حکمت است/علم اگر توأم با فلسفه نباشد، پیشرفت نمی‌کند

عضو پیوسته فرهنگستان علوم گفت: گمشده جهان امروز، دین بدون حکمت است. امروز دین از بین رفته چون حکمت دینی از بین رفته، در حالی‌که حکمت به معنای رسمی کلمه همواره متعلق به ایران بوده است.

انتخاب فرهنگستان علوم به عنوان نایب رئیس اتحادیه مجامع علمی آسیا

فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران به عنوان نایب رئیس اتحادیه فرهنگستان‌های علوم و مجامع علمی آسیا (AASSA) انتخاب شد.

معرفی برگزیدگان بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم

برگزیدگان بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم معرفی و تقدیر شدند.

برنامه مستقل هوش مصنوعی گوگل برای آیفون عرضه شد

شرکت گوگل یک برنامه مستقل هوش مصنوعی خود موسوم به «جمینای»(Gemini) را برای گوشی‌های آیفون اپل ارائه داده که در دسترس بودن آن در حال حاضر محدود به کشورهای استرالیا، هند، ایالات متحده، انگلیس و فیلیپین است.

نقش راهبردی نانوکاتالیست‌های پیشرفته در فناوری نانو و رفع نیاز صنایع کشور

توسعه نانومواد پیشرفته، انقلابی در زمینه‌های مختلف از جمله نانوکاتالیست‌ها ایجاد کرده است که نقش مهمی در ایجاد تحولات شیمیایی و رفع نیازهای صنایع بزرگ و ثروت‌آفرین ایفا می‌کند.

کوچک‌سازی تراشه‌ای که بیماری مزمن کلیوی را تشخیص می‌دهد

شرکت آرچر متریالز از کوچک‌سازی ترانزیستور اثرمیدان گرافنی بیوچیپ خبر دارد. این شرکت به تازگی اعلام کرده است که با طراحی مجدد ترانزیستور اثرمیدان گرافنی بیوچیپ (gFET) خود موفق شده است تا ابعاد این ترانزیستور را ۹۷ درصد کاهش و در عین حال هزینه تولید را نیز به شدت کاهش دهد.

دستیابی به ماده اصلی عطرسازی از سوی دانش‌بنیان‌ها

گروهی از محققان با دستیابی به فرمولاسیون تولید ماده طعم دهنده و نگهدارنده برای کاربرد در صنایع داروسازی و غذایی، موفق به دریافت مجوز دانش بنیانی شدند.

کاهش بحران‌های آتش‌سوزی در صنایع نفت و پتروشیمی با محصول یک شرکت دانش‌بنیان

گروهی از مهندسان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، دستگاه آشکارساز شعله و تشعشعات ساطع شده از شعله را در محدوده طیفی فرابنفش (UV) و مادون قرمز (IR) عرضه کردند که قادر است در کمترین زمان، شعله را تشخیص دهد و هشدار صادر کند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.