سید مرتضی محمودی در گفتوگو با ایسنا درباره تاثیر نقش احزاب در کارآمدسازی نظام سیاسی و اجرایی کشور اظهار کرد: اساساً در کشور ما نگاه به احزاب، نگاه درست و خوبی نیست. یعنی فعالیتهای حزبی که قرار است بر مبنای آن رویدادهای سیاسی شکل بگیرد، دارای نواقص متعددی است.
وی ادامه داد: فعالیت حزبی در اکثر کشورهای دنیا یک چهارچوب و یک قاعده مشخصی دارد که اگر بر مبنای قواعد و چهارچوبهای تجربه شده و موفق در سایر کشورها، فعالیتهای حزبی در کشور ما شکل بگیرد، آن موقع میشود انتظار داشت که در رویدادهایی مثل انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مجلس و انتخابات شوراهای شهر افراد کارآمد بر کرسی های مسئولیت بنشینند و ساختارهای سیاسی شکل واقعی خود را پیدا کند.
تعدد احزاب تبدیل به آفت شده است
محمودی با بیان اینکه اگر قواعد متعارف، منطقی و معقول حزبی در کشور ما شکل نگیرد، فعالیتهای حزبی یک مسیر بی حاصل را طی خواهد کرد، گفت: در حال حاضر احزاب پراکندهای در کشور داریم که بسیاری از آنها هیچ آورده و حاصلی برای کشور ندارند. درباره احزاب کشورمان باید بگویم که اولاً تعدد بی حساب احزاب در ایران خودش یک آفت بزرگ است. کشور باید دارای احزاب محدود اما موثری باشد. اعتقاد دارم حداکثر ۱۰ حزب قدرتمند در ایران اسلامی برای معنادار شدن ساختار حزبی لازم است.
این عضو کمیسیون ماده ۱۰ احزاب افزود: بسیاری از احزاب کشور از نظر ساختاری دچار اشکال هستند و خیلی از احزاب با چند نفر محدود شکل گرفتهاند. از سوی دیگر احزاب کشورمان عضوگیری به معنای عام را در دنیا را ندارند. احزاب خلق الساعه و شب انتخاباتی در کشور زیاد هستند و بعد از انتخابات چراغشان تا انتخابات دیگر خاموش میشود و حتی نمی دانیم سراغشان را کجا باید بگیریم. از سوی دیگر برخی احزاب برای رای آوری افراد مورد نظرشان، در شب انتخابات فعال می شوند و برای این هدف به هر کاری دست میزنند و در واقع تعدد آنها در کنار فضاسازی های سیاسی که متاسفانه بعضا مبتنی بر تخریب و تضعیف رقبا و تشکیل ائتلاف های متعدد است، مردم را دچار تشویش ذهنی میکنند و بر انتخاب مردم تاثیر نادرست می گذارند.
نیازمند ۴ یا ۵ حزب فعال و قدرتمند در کشور هستیم
محمودی با اشاره به اینکه چنین احزابی باعث میشوند مردم در انتخابات بلاتکلیف و سردرگم شوند، اظهار کرد: اگر ما به فرض ۴ یا ۵ حزب فعال، قدرتمند و با چهارچوبهای مشخص قانونی داشته باشیم که در قبال تصمیماتی که میگیرند پاسخگو باشند، آن موقع میتوانیم الگوی انتخابات حزبی را در کشور اجرایی کنیم.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در پایان یادآور شد: متاسفانه در اتفاقات مهم سیاسی کشور با آشفتگی در اظهار نظرها، در مواضع، در تصمیمگیریها و بلاتکلیف گذاشتن مردم از سوی احزاب مواجه هستیم و با حفظ احترام برای همه منتخبین ریاست جمهوری، مجلس و شورای شهر اما در طول دورههای متعدد انتخابات چون یک ساختار مشخصی برای احزاب نداشتهایم، بعضاً با انتخابهایی مواجه شدهایم که همه را پشیمان و ناامید کرده است. اما اگر احزاب قدرتمند و محدود در کشور فعال باشند، آن موقع هر حزب برای هر فردی که وارد عرصه سیاسی میکند، ضمانتی را هم به مردم میدهد.
انتهای پیام