مهاجم مورد نظر استقلال شب ناخوشایندی را در رقابتهای مقدماتی جام جهانی تجربه کرد. جوئل کوجو، مهاجم تیم ملی قرقیزستان که از تابستان در فهرست کادرفنی استقلال قرار داشت، در نهایت نتواست به این تیم بپیوندد و مدیران باشگاه در جذب او شکست خوردند.
حالا با آمدن پیتسو موسیمانه، او بار دیگر تبدیل به گزینه آبی ها شده و با توجه به تمایل شخصی خودش برای بازی در ایران، بسیاری از رسانه ها از حضور او در استقلال خبر دادند.
با این حال فوروارد تیم دینامو سمرقند که شب گذشته با تیم ملی قرقیزستان برابر امارات قرار گرفت، یکی از ضعیف ترین بازی های فصل خود را انجام داد تا استقلالی ها کمی ناامید شوند.
در شب کابوس وار تیم ملی قرقیزستان در راه مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ که با سه گل از امارات شکست خورد، کوجو ۷۱ دقیقه بازی کرد و با کسب نمره ۵.۹ سومین بازیکن ضعیف میدان بود. این مهاجم ۲۶ ساله تنها ۸ پاس برای همتیمیهایش مهیا کرد، کلا دو شوت به سمت دروازه زد و از ۹ دوئل زمینی و هوایی، فقط یک مرتبه موفق بود! اگر قرار باشد کوجو با این سبک بازی به استقلال بیاید، احتمالا تفاوتی با گوستاوو بلانکو و آرمان رمضانی نخواهد داشت.
شنیده ها حکایت از آن دارد که عملکرد اخیر کوجو موجب دلسرد شدن برخی از اعضای هیئت مدیره شده است و حالا آن ها از جذب وی صرف نظر کردند. آن ها حالا قصد دارند گزینه مدنظر خود را به موسیمانه معرفی کنند و سرمربی جدید آبی ها از توجه به کوجو منصرف کنند.
اوضاع استقلال که می توانست با موسیمانه و بعد از از اولین برد، خوب شود، همچنان قمر در عقرب است و این هم فقط دو دلیل دارد؛ وجود منفعت طلب ها که خود را صاحب استقلال می پندارند و سردرگمی هلدینگ که متاسفانه فعلا مالک استقلال است
شادی هواداران استقلال از انتخاب هلدینگ خلیج فارس برای مالکیت استقلال چندان پایدار نبود و در حالی که روزهای اول انتقال سرخابیها از وزارت خانههای ورزش و جوانان و الکی مثلا اقتصاد و دارایی به هلدینگ خلیج فارس و کنوانسیون بانکهای داخلی، استقلالیها خوشحال بودند و پرسپولیسیها ناراضی، هرچه جلوتر رفتیم خوشحالی بیشتر به اردوی سرخها رفت و نارضایتی نصیب آبیها شد!
اگر جواد نکونام همان اول از ناآگاهی هلدینگ سواستفاده نمیکرد و مدیرعامل وقت باشگاه را کنار نمیزد، شاید همان ترکیبی که استقلال را در صدر جدول نگه داشته بود، این تیم را به قهرمانی هم میرساند اما نکونام که انگار هدفش کم کردن روی خطیر بود، نه قهرمان کردن استقلال، قهرمانی را فدای رسیدن به هدفش کرد و خیلی زود هم خودش قربانی شد.
استقلال هرگز روز خوش به خود ندید. چرا که در مجموعه آبی کمتر کسی به فکر موفقیت باشگاه است و همه دنبال منافع خود میچرخند و برای رسیدن به هدف شان پا روی خرخره مدیریت میگذارند.
تا قبل از روی کار آمدن دولت مسعود پزشکیان، افراد به خیال این که مدیران هلدینگ را نمیشود از جای شان تکان داد، سراغ علی عسگری و شهریاری و زیرمجموعه آنها میرفتند تا زیرآب مدیریت وقت باشگاه را بزنند و پست و منصبی بگیرند اما از وقتی دولت عوض شده و پای مدیران هلدینگ روی پوست موز رفته، هم مدیران باشگاه کتک میخورند و هم مدیران هلدینگ!
بخشی از این کتکها از جانب هواداران است، هوادارانی که حق دارند مدیران هلدینگ و استقلال را بابت نتایج مجموعه آبی به توپ ببندند. البته همانگونه که پیش بینی میشد بعد از رفتن نکونام که عامل اصلی ضعف فنی استقلال بود، با آمدن موسیمانه و کسب اولین پیروزی حمله هواداران به مدیریت به حداقل رسید اما استقلال باز هم رنگ آرامش را ندید چراکه هلدینگ به عنوان مالک استقلال در معرض تغییر است و حالا حملهها به این مجموعه افزایش پیدا کرده است.
رابطه هلدینگ و باشگاه در فحش خوردن از بیرون مدل الاکلنگ شده است، در این الاکلنگ اعتراض، گاهی هلدینگ دست بالا را میگیرد و بیشتر فحش میخورد و گاهی هم همین که انتقادها از هلدینگ کاهش مییابد این باشگاه است که با افزایش انتقادها روبرو میشود. واقعیت این است که اوضاع هلدینگ در این روزها آشفته بازار شده و هر روز یک شایعه به گوش میرسد.
از یک طرف در فضای پتروشیمی رسانههای مخالف علی عسگری از برکناری او و حضور جعفر ربیعی میگویند و از سمت دیگر حامیان علی عسگری با اشاره به حرفهای خصوصی ربیعی که اعلام کرد قصد بازگشت به هلدینگ را ندارد و با استناد به احکام تازه رییس هلدینگ خلیج فارس، او را در این منصب ماندگار میدانند اما بیرون مجموعه هلدینگ، عده ای از شریعتمداری به عنوان رییس جدید هلدینگ نام میبرند و عده ای هم میگویند علی عسگری قطعا ماندنی است ولی احتمالا شهریاری را کنار میگذارد.
در این میان، خبرهایی هم پیرامون ورود وزارت نفت به پازل باشگاه استقلال به گوش میرسد. شایعه شده وزیر نفت نماینده خود را به هیات مدیره باشگاه استقلال میفرستد تا روی عملکرد هلدینگ در این مجموعه اشراف داشته باشد. البته نماینده وزارت نفت قطعا از شورای ورزش این وزارتخانه نیست چراکه همین شورا تا به حال چند باشگاه نفتی مثل پارس جنوبی جم، نفت مسجدسلیمان و نفت آبادان را به خاک سیاه نشانده و هیچ یک از این سه تیم حالا در لیگ برتر نیستند. احتمالا انتخاب وزیر نفت، رییس دفتر خودش است؛ کسری نوری که یکی از چهرههای رسانه ای شناخته شده در جبهه اصلاحات محسوب میشود.
از وزارت نفت که بگذریم به وزارت ورزش میرسیم، وزارتخانه ای که قبلا متولی باشگاه استقلال و پرسپولیس بود و در مقطعی به حدی پیشکسوتان استقلال از هلدینگ شاکی بودند که در مصاحبههای خود میگفتند همان بهتر که تیم را دوباره به وزارت ورزش بدهند. اتفاقا وزیر ورزش هم در همان مقطع جلو آمد و گفت ما هنوز سهامدار استقلال هستیم و از هلدینگ بابت وضعیت آشفته استقلال توضیح خواست. حالا هم پایان همین ماه مجمع عمومیاستقلال برگزار میشود و احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان اعلام کرده در همین مجمع تکلیف استقلال روشن میشود. وزیر ورزش از هواداران استقلال خواسته صبور باشند و وعده داده در این مجمع، تصمیمهای خوبی به نفع استقلال گرفته خواهد شد.
حالا این حرف را از سه زاویه تحلیل میکنند؛ مخالفان علی عسگری میگویند منظور وزیر ورزش این است که علی عسگری میرود، شهریاری برکنار میشود، طبعا سمیعی هم حذف خواهد شد و گروهی جدید هدایت و مدیریت استقلال را برعهده میگیرند. این گروه حتی از اعضای هیات مدیره احتمالی استقلال هم نام میبرند.
موافقان علی عسگری هم ادعا میکنند در این مجمع تحت نظارت علی عسگری، ترکیب هیات مدیره استقلال تغییر میکند و مجموعه آبی به سمت اصلاح مدیریتی میرود و برداشت سوم هم این است که هیات مدیره جدید شامل نمایندگان وزارت نفت، هلدینگ و وزارت ورزش خواهد بود و دیگر یک فرد یا یک مجموعه به تنهایی نمیتواند تصمیم گیرنده باشد.
در هر سه حالت آنچه باید اتفاق بیفتد، حذف منفعت طلبها از چرخه استقلال است، آنها که خود را صاحب استقلال میدانند و میخواهند با جریان سازی در فضای مجازی منافع خود را تامین کنند. به قول مجتبی جباری وقتی هلدینگ هم زور دارد و هم پول، الان تنها مقطعی است که میشود پای کار آمد و برای استقلال ساختار درست کرد اما به شرطی که اوضاع هلدینگ اینگونه آشفته و نابسامان نباشد.
اگر استقلال میخواهد عاقبت به خیر شود، سیستم باید به جای فرد در مجموعه آبی تصمیم بگیرد. باز هم به قول مجتبی جباری که این روزها نامش به عنوان معاون ورزشی باشگاه مطرح شده؛ ریل گذاری که انجام شود، موفقیت خودش به دنبال ساختار سازی و اصلاح امور میآید!