به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، بامداد روز شنبه به وقت ایران آخرین ابرماه سال ۲۰۲۴ در آسمان درخشید و عکاسان و علاقه مندان به حوزه نجوم تصاویر خیره کننده ای از این پدیده نجومی زیبا را ثبت کردند.
بامداد امروز (شنبه ۲۶ آبان ماه) آخرین ابرماه سال ۲۰۲۴ با نام «ماه سگ آبی» پدیدار شد و عکاسان در سراسر جهان عکس های خیره کننده ای را از این پدیده زیبا ثبت کردند. ابرماه بعدی تا اکتبر ۲۰۲۵ رخ نخواهد داد.
بومیان و کشاورزان امریکای شمالی، ماههای بدر را در طول سال با اسامی مختلفی مانند ماه صورتی، سگ آبی، ماه توت فرنگی و ... مینامیدند که امروزه در فرهنگ غربی پرداختن به آنها علاقهمندان زیادی در میان مردم پیدا کرده است.
فلسفه اینکه چهارمین ابرماه سال را «ماه سگ آبی» نام گذاری کرده اند از این قرار است که در سال ۱۹۳۰ میلادی، یک کشاورز ابرماهها را نام گذاری کرد و وقتی به چهارمین آنها رسید، چند سگ آبی را دید که مشغول جمع آوری غذا بودند. به همین خاطر نام این ماه کامل را سگ آبی گذاشت.
ابرماه زمانی اتفاق میافتد که ماه در نزدیکترین نقطه به زمین در مدار بیضی شکل خود (که به عنوان حضیض شناخته میشود) باشد و در عین حال کامل نیز باشد. در این حالت، قرص ماه حدود ۷ تا ۱۴ درصد بزرگتر از سایر مواقع و تا ۳۰ درصد درخشانتر از ماه بدرهای عادی به نظر میرسد. هر چند با چشم غیرمسلح این تفاوتها چندان خود را نشان نمیدهد.جذابیت ابرماه به دلیل اندازه و درخشش غیرمعمول آن است که در آسمان شب جلوهای باشکوه ایجاد میکند. بخشی از این اندازه بزرگتر معلول نوعی خطای بصری است که ذهن انسان درگیر آن میشود. اما در هر حال این پدیده به علاقهمندان آسمان فرصت میدهد تا زیبایی طبیعت را از نزدیک حس کنند و تصاویر چشمنوازی از ماه بگیرند. از این رو در سالهای اخیر به پدیدهای مورد توجه تبدیل شده است.