محمد مهدی فیض آقایی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تاقبستان، بهعنوان یکی از آثار مهم تاریخی غرب کشور، دارای حریمی به وسعت یک هزار و ۱۷۰ هکتار است که بخش عمده از آن با بافت شهری در حال توسعه درگیر است.
وی افزود: این حریم، در محدوده شکارگاه خسرو باعث بروز مشکلاتی برای ساکنان اطراف آن شده است، چرا که بسیاری از مردم درخواست صدور مجوز ساخت بیش از ارتفاع تعیین شده در ضوابط حفاطتی حریم این اثر ارزشمند را دارند، اما به دلیل قوانین حفاظتی، چنین درخواستهایی رد میشود.
مدیر پایگاه ملی تاق بستان کرمانشاه تصریح کرد: در کنار مشکلات ساخت و ساز، برخی از ارگانها از که درآمد خود را از افزایش تراکم و ساخت و سازهای شهری به دست میآورند، در پاسخ به درخواستهای مردم، فشارهایی را برای تغییر در روند اجرای ضوابط حفاظتی حریم وارد میکنند.
وی ادامه داد: این در حالی است که وزارتخانههای مربوطه موظف به اجرای قوانین حفاظتی و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم آثار تاریخی هستند.
فیض آقایی تشریح کرد: یکی از بزرگترین چالشها، ارزش افزوده انجام عملیات ساخت و ساز در حریم مجموعه تاق بستان است که بسیاری از ساکنان منطقه به دنبال افزایش تراکم و ساخت بناهای بلندتر هستند.
وی بیان کرد: در این میان، تعارض میان نیازهای اقتصادی و قوانین حفاظتی، پیچیدگیهای زیادی ایجاد کرده است و نیازمند یک راهحل جامع است.
فیض آقایی خاطر نشان کرد: در این شرایط، مسئولان میبایست تعادلی میان حفظ ارزشهای تاریخی و نیازهای شهری برقرار کنند. این همکاریها میتواند از طریق ایجاد مقررات و نظارتهای دقیقتر، منجر به توسعه پایدار و حفاظت از آثار تاریخی شود، به طوری که همگان از مزایای آن بهرهمند شوند.