مصرف تخم‌مرغ شاید سلامت مغز را حفظ کند و کلسترول را کاهش دهد

دیجیاتو یکشنبه 27 آبان 1403 - 14:54
تخم‌مرغ حاوی موادی است که برای عملکرد عصب‌های مغز و حفظ ساختار آن‌ها مفید هستند. The post مصرف تخم‌مرغ شاید سلامت مغز را حفظ کند و کلسترول را کاهش دهد appeared first on دیجیاتو.

تخم‌مرغ یک محصول حیوانی با کلسترول بالاست که میلیاردها نفر در دنیا آن را می‌خورند و شاید آن‌قدرها که تصور می‌شود برای سلامت بد نباشد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد که مصرف دو تخم‌مرغ در هفته ممکن است سطح کلسترول خون و نرخ زوال مغز را کاهش دهد.

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو در مطالعه جدید خود، اثر مصرف تخم‌مرغ را در ۸۹۰ مرد و زن بررسی کرده‌اند. تحلیل آنها براساس داده‌های یک پروژه سلامت پیری است که از سال ۱۹۸۸ آغاز شده بود. در این مطالعه، سه جنبه عملکردهای شناختی به‌مدت چهار سال در افراد میانسال و پیرتر بررسی شد.

در بین ۵۳۱ زنی که در این مطالعه بودند، آن‌هایی که تخم‌مرغ‌های بیشتری می‌خوردند، زوال کمتری در حافظه‌های کوتاه و بلندمدت خود داشتند. چنین ارتباطی برای مردانی که تخم‌مرغ‌های بیشتر می‌خوردند یافت نشد. اما در بررسی یک گروه دیگر در همان پایگاه داده، متعلق به یک دهه متفاوت، مردانی که تخم‌مرغ بیشتری می‌خوردند نتایج بهتری در آزمون‌های شناختی داشتند، درحالی‌که در زنان آن گروه چنین اثری مشاهده نشد.

این نشان می‌دهد که عوامل دیگری نیز دخیل هستند که باید با پژوهش‌های بیشتر مشخص شوند. اما در هر صورت، پژوهشگران می‌گویند که تخم‌مرغ اثر مضری ندارد و حتی شاید برای حفظ عملکردهای شناختی در بلندمدت مفید باشد.

تخم‌مرغ کلسترول بالایی دارد، اما احتمالاً باعث کاهش سطح کلسترول بدن می‌شود.
تخم‌مرغ کلسترول بالایی دارد، اما احتمالاً باعث کاهش سطح کلسترول بدن می‌شود.

نقش تخم‌مرغ در حفظ سلامت مغز و کاهش کلسترول خون

تقریباً نیم‌قرن است که متخصصان به مردم توصیه می‌کنند از محصولات حیوانی با کلسترول بالا، مانند تخم‌مرغ، کره یا خامه، پرهیز کنند؛ زیرا تصور می‌شود این غذاها سطح کلسترول خون را افزایش دهند و ریسک بیماری‌های قلبی-عروقی را بالا ببرند.

درحالی‌که این توصیه شاید برای افرادی با شرایط سلامتی خاص، مانند دیابت، درست باشد، شواهد تازه‌تر نشان می‌دهند که چربی‌های اشباع، قند و سدیم هستند که در اصل باعث ایجاد پلاک در رگ‌ها می‌شوند، نه کلسترول داخل غذا.

مشکل این است که بسیاری از غذاهای غنی از کلسترول مقادیر زیادی چربی اشباع نیز دارند. ماهی و صدف، بسته به اینکه چگونه پخته شوند، دو استثنا هستند. درواقع تخم‌مرغ یک ماده غذایی کم‌چربی و با پروتئین و مواد مغذی بالا است که شاید درحقیقت کلسترول بدن را کاهش دهد و از این طریق به حفظ سلامت مغز کمک کند.

این احتمالاً دلیلی است که خوردن تخم‌مرغ با نمره‌های بهتر در آزمون‌های شناختی رابطه دارد. پژوهشگران اشاره کرده‌اند که تخم‌مرغ غنی از پروتئین، آمینواسیدها و کلسترول است و این عوامل احتمالاً از ساختار و عملکرد عصب‌ها در مغز محافظت می‌کنند.

تخم‌مرغ همچنین حاوی «کاروتنوئید» (Carotenoid) است که با عملکرد شناختی بهتر رابطه دارد. «کولین» (Choline)، یکی از مواد پیش‌ساز یک انتقال‌دهنده عصبی حیاتی، نیز درون تخم‌مرغ‌ها به میزان فراوان پیدا می‌شود. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که آن‌هایی که کولین زیادی مصرف می‌کنند یا غلظت پلاسمای کولین در آن‌ها بالاتر است، نمرات بهتری در آزمون‌های شناختی می‌گیرند.

پژوهشگران می‌گویند که همچنان نیاز به مطالعه‌های بیشتری است تا بتوان به پرسش‌ها درباره مزایای تغذیه از تخم‌مرغ پاسخ داد. اما این یافته‌ها نشان می‌دهند که یک غذا ممکن است غنی از کلسترول باشد، اما برای بدن و مغز نیز فایده داشته باشد.

پژوهشگران نتایج مطالعه خود را در ژورنال Nutrients منتشر کرده‌اند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.