خونسردترین مردم ایران چه کسانی هستند؟

افکار نیوز یکشنبه 27 آبان 1403 - 15:35
آمار نزاع و درگیری در شهرهای ایران متفاوت است و براساس آماری که پزشکی قانونی منتشر کرده است باید گفت که مردم ایلام، بوشهر و خراسان جنوبی کمتر از سایر مردم درگیر می‌شوند و به پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند.

 آمار «مراجعان نزاع» در ۶ماه نخست امسال که از سوی پزشکی قانونی اعلام شده از یک سو و صحبت‌های معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه که اززیاد بودن پرونده‌های نزاع در مراجع قضایی و نهادینه نشدن فرهنگ گفت‌وگو سخن گفته، از سوی دیگر حقایقی را درباره میزان آرام یا عصبانی بودن مردم در شهرهای مختلف نشان می‌دهد.

حجم بالای پرونده‌های بی‌اهمیت

«فرهنگ گفت‌وگو را نهادینه نکرده‌ایم»؛ این موضوع را که از سوی اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه مطرح شده باید به‌عنوان عامل اصلی افزایش درگیری‌ها و نزاع‌ در میان مردم ایران معرفی کرد.

به‌گفته جهانگیر «سالانه وجود ۷۰۰ هزار پرونده نزاع در محاکم، نشان‌دهنده این است که فرهنگ گفت‌وگو را نهادینه نکرده‌ایم.ورود پرونده‌های زیاد بی‌اهمیت به محاکم، دستگاه قضا را با مشکلات زیادی مواجه کرده و به اطاله دادرسی دامن زده است.»

ثبت کمترین آمار نزاع به نام مردم ایلام

سازمان پزشکی قانونی به رسم هر سال آماری از مراجعان نزاع منتشر می‌کند و براساس آمار ۶‌ماه نخست سال ۱۴۰۳باید گفت که نزدیک به ۳۲۳هزار مراجعه نزاع در این مدت ثبت شد و تهرانی‌ها با ۵۶هزار و ۶۹۵مراجعه در صدر لیست پزشکی قانونی قرار دارند.

در مقابل آمار مردم تهران، اهالی ایلام با یک‌هزار و ۸۴۶مورد کمترین آمار را به نام خود ثبت کردند و شاید بتوان گفت مردم این شهر از گفت‌وگو و ریش‌سفیدی، بیشتر برای حل مسائل استفاده می‌کنند.

نکته قابل‌توجه در میان آمار نزاع‌های امسال مربوط به تفکیک آمار زنان و مردان است و جمع کل آمار نشان می‌دهد که مردها با ۲۱۳هزار و ۷۳مراجعه برای نزاع بیشتر از زنان اهل دعوا هستند چرا که در آمار ۶ماه ۱۴۰۳، ۱۱۰هزار و ۳۹۵مراجعه برای نزاع به نام زنان است.

حرف بزن، یقه نگیر | آرام‌ترین مردم ایران در کدام شهرها زندگی می‌کنند؟

چطور می‌توان آمار نزاع را کاهش داد؟

حسن موسوی‌چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در گفتگو با همشهری توضیح داد: برای تحلیل دلایل افزایش نزاع تنها نباید نگاهمان را به ویژگی‌های فردی محدود کنیم چرا که عوامل اجتماعی و اقتصادی نیز در آمار نزاع و خشونت اثرگذار هستند. در این میان نباید فراموش کرد که ما نیازمند توجه ویژه به سلامت روانی و اجتماعی افراد هستیم اما با وجود اینکه در دین اسلام به «کظم غیظ» اشاره شده، این نگاه در موضوعات اجتماعی و فرهنگی مورد تأکید قرار نگرفته است.

چند نکته که برای کاهش آمار نزاع باید مورد توجه قرار بگیرند:

۱- سلامت روان: در دوران بعد از کرونا اعلام شد که احتمال سونامی اختلالات روانی وجود دارد، بنابراین باید قبول کرد که آمار مبتلا بودن ۲۵درصد افراد به حداقل یک اختلال روانی افزایش یافته است؛ موضوعی که در کنترل خشم و پرهیز از نزاع تأثیر دارد.

۲-مهارت گفت‌وگو: آموزش مهارت گفت‌وگو چندان که باید مورد توجه قرار نگرفته است و افراد نمی‌دانند در شرایط بحرانی چگونه با دیگران دست به گفت‌وگو بزنند.

۳-مهارت‌های ارتباط اجتماعی: تعارض در جامعه امری طبیعی است اما مردم مهارت حل تعارض را بلد نیستند تا اگر اختلاف نظری رخ داد، با ارتباط درست دست به رفع تعارض بزنند، در چنین شرایطی است که تعارض‌ها ممکن است به بحران و خشونت تبدیل شوند.

۴- خودمراقبتی: افراد در شرایط کنونی جامعه باید کارهایی را انجام دهند که حالشان را خوب کند، این آمارهای اختلالات و جرائم نشان می‌دهد که مردم خودشان را فراموش کرده‌اند.

منبع خبر "افکار نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.