فاطمه تمسکنی زاهدی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه روز ۱۵ نوامبر مصادف با ۲۵ آبان سال ۱۴۰۳ روز جهانی خون بند ناف نامیده شده است، اظهار کرد: علت این نامگذاری اهمیت سلولهای بنیادی خون بند ناف است.
وی با بیان اینکه و امروزه سلول درمانی میتواند نقش مهمی در درمان بیماریها ایفا کند، افزود: پس از زایمان جفت و بند ناف به عنوان یک زباله بیولوژیک دور انداخته میشود در صورتی که اگر فرآوری مناسب و جداسازی سلول روی آن صورت گیرد بسیار ارزشمند است.
مسئول بانک خون بند ناف رویان گلستان اضافه کرد: خوشبختانه با مهیا شدن دانش فنی سلولهای بنیادی در شرکت فناوری بن یاختههای رویان و فراهم شدن امکان تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای تخصصیتر و همچنین امکان نگهداری طولانی به مدت ۲۵ سال در تانکهای حاوی نیتروژن در دمای مایع (۱۹۶-) درجه کارآزماییهای وسیعتری در درمان خود بند ناف بیماریها شروع شده است.
تمسکنی زاهدی با توضیح اینکه سلولهای بنیادی شامل دو نوع خونساز و غیرخونی (فرانسیستمی) است، افزود: نوع خونساز در درمان بیماریهای خونی، تالاسمی، نقص سیستم ایمنی و کم خونیهای مادرزادی و نوع مزانشیمی که بیشتر از پالپ دندان تهیه میشود در درمان بیماریهای غیر خونی و سیستم عصبی کاربرد دارد و برخی بیماریها از جمله اوتیسم، پارکینیون، آلزایم و.. در مرحله کار آزمایی است
وی با اشاره به اینکه به طور مثال در کار آزمایی صورت گرفته روی ۱۵۰ کودک مبتلا به فلج مغزی در جایی از بهبودی مشاهده شده و فاز سوم بررسیها شروع شده است، گفت: امیدواریم با آگاهیرسانیهای مستمر به هم استانیهای عزیز شاهد افزایش تعداد کمی و کیفی نمونههای خون بند ناف باشیم.
مسئول بانک خون بند ناف رویان گلستان از ذخیره ۲۳۰ هزار نمونه خون بند ناف شرکت فناوری رویان خبر داد و تصریح کرد: والدین دوراندیشی که منتظر تولد فرزند هستند میتوانند از هفته ۳۴ بارداری برای ثبت نام اقدام کرده و با ذخیره سلول بنیادی امکان دسترسی به مزایای این منبع پزشکی شگفتانگیز در آینده برخوردار شوند و سلامتی فرزند دلبند و خانواده خود را بیمه کنند.
انتهای پیام