به گزارش خبرگزاری صدا و سیما اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران اعلام کرد در چارچوب مدیریت گونههای جانوری تحت تکثیر و اسارت و به منظور تامین مولد برای مراکز تکثیر و پرورش گونههای جانوری و باغهای وحش، ۶راس مرال (شامل ۳ نر و ۳ ماده) از مرکز تکثیر دراسارت پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری زنده گیری و به منطقه ارسباران در آذربایجان شرقی منتقل شد.
در سال جاری در دو مرحله جابجایی ۱۰ راس مرالهای متولد پناهگاه حیات وحش سمسکنده انجام شده، ۴راس مرال به منطقه حفاظت شده البرز مرکزی (دانشگاه علمی پژهشی تربیت مدرس) و ۶ راس به منطقه ارسباران درآذربایجان شرقی منتقل شد.
انتقال مرال از پناهگاه حیات وحش سمسکنده به سایر نقاط کشور با هدف تقویت جمعیت مرالها به مناطقی که دچار کاهش جمعیت در زیستگاه تاریخی طبیعی در استان و مناطق خارج استان انجام شده است.
تاکنون ۸مرحله انتقال مرال از استان مازندارن به سایر نقاط کشورانجام شده و ۴۱ راس مرال (۲۰نر -۲۱ ماده) زنده گیری و منتقل شدند.
سایت تکثیر در اسارت گوزن قرمز (مرال) در پناهگاه حیاتوحش سمسکنده ساری در آذر ماه ۱۳۸۶ به منظور افزایش جمعیت گلههای وحشی این گونه جانوری ارزشمند برای نخستین بار در کشور راهاندازی شد و با انتقال پنج راس مرال (۲ نر و سه ماده) از قرق گلستان آغاز به کار کرد.