پیشنهادات اصلاح مصوبه «تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور»/ دروس پایه دهم از امتحانات نهایی حذف می‌شود؟

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 28 آبان 1403 - 14:31
مصوبه «تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور» در حالی اجرا و به اذعان مسئولان علی‌رغم ایراداتی که به آن وارد کردند، در کنکور سال تحصیلی جاری هم بدون تغییر، اعمال خواهد شد که عضو شورای عالی آموزش و پرورش معتقد است مصوبه مذکور توانسته به برخی اهداف مدنظر از جمله کنار زدن مافیای کنکور و رجوع دانش‌آموزان به کتاب‌های درسی نزدیک شود اما همچنان دارای اشکالاتی است که در جهت اصلاح آنها، پیشنهاداتی به شورای عالی ارسال شده است.

به گزارش ایسنا، براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سوابق تحصیلی و نمرات نهایی امتحانات سال پایانی دانش آموزان در دوره متوسطه به صورت قطعی در نتیجه کنکور داوطلبان تاثیر گذار است و رتبه نهایی کنکور آنها را تغییر می‌دهد.

بر اساس بند ۳ ماده ۳ مصوبه «سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)»، سهم نمره کل سابقه تحصیلی برای پذیرش در سال تحصیلی ۱۴۰۱ با توجه به سابقه تحصیلی موجود و مرتبط، ۴۰ درصد با تأثیر مثبت و برای پذیرش از سال تحصیلی ۱۴۰۲ و بعد از آن، سهم نمره کل سابقه تحصیلی، با توجه به سابقه تحصیلی موجود و مرتبط، ۶۰ درصد با تأثیر قطعی در نمره کل نهایی و مابقی ۴۰ درصد سهم آزمون اختصاصی خواهد بود.

آبان ماه امسال هم خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد مصوبه کنکوری این شورا تغییر نکرده و آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ بر این اساس برگزار می‌شود، برای سال‌های بعد نیز باید بررسی‌ها و اخذ نظرها از کارشناسان و اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی به پایان برسد.

درحالی که کارشناسان نظرات منفی و مثبت نسبت به این مصوبه دارند علی‌اصغر فانی وزیر اسبق آموزش و پرورش در گفت‌وگو با ایسنا، به تاثیر مثبت این مصوبه اشاره کرد و گفت: فایده مصوبه تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور این است که دانش‌آموزان به کتاب درسی مراجعه می‌کنند و وقت بیشتری برای کتاب‌های درسی به جای جزوه‌های آموزشی معلمان صرف می‌کنند.

وی با بیان اینکه هدفی که برای مصوبه دنبال می‌شد تا حدودی محقق شده است اما اینکه تمام دروس سه پایه متوسطه دوم را نهایی برگزار کنیم کار بسیار سنگینی است افزود: شخصا در شورای عالی آموزش و پرورش قبل از امتحانات درباره موضوع تذکر لازم را داده‌ام زیرا این حجم کار از توان وزارت آموزش و پرورش خارج است.

وزیر سابق آموزش و پرورش با بیان اینکه در شورای عالی آموزش و پرورش پیشنهاد داده شد که برای پایه‌های دهم و یازدهم، سه درس تخصصی و یک درس عمومی به صورت شناور در نظر گرفته شود تا هم استرس و هم بار آموزش و پرورش کاهش یابد ادامه داد: پیشنهاد دیگر هم این بود که پایه دهم از امتحانات نهایی حذف شود و فقط امتحانات پایه‌های یازدهم و دوازدهم نهایی باشد که لازمه پیشنهاد دوم این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه قبلی خود را مبنی بر حذف امتحانات نهایی پایه دهم اصلاح کند، بنابراین پیشنهاد اول بهتر است زیرا دانش‌آموزان به منابع کتاب درسی بیشتر توجه می‌کنند.

فانی با بیان اینکه با دبیرکل شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص موضوع صحبت و پیشنهادات لازم داده شده است گفت: صلاح و مصلحت خویش خسروان دانند.

وی درباره اعتراض المپیادی‌ها نسبت به این مصوبه نیز عنوان کرد: هدف تعلیم و تربیت دانش‌آموزان کشور است اما المپیادی‌ها اقلیتی را تشکیل می‌دهند که هدفشان گرفتن امتیازات و معاف شدن از کنکور است لذا برای مصوبات مجموع دانش‌آموزان لحاظ می‌شوند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه به نظر من عمر المپیاد در ایران تمام شده است اظهار کرد: مدارس مطرح خیلی با موضوع المپیاد کار نمی‌کنند بنابراین المپیاد عمومیت ندارد که نیاز باشد مصوبات را براساس آن‌ها تنظیم کنیم.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.