البرز همچنان در حسرت کتابخانه مرکزی است

خبرگزاری مهر سه شنبه 29 آبان 1403 - 09:18
کرج- مدیرکل کتابخانه های عمومی استان البرز گفت: کتابخانه مرکزی یکی از نیازهای فرهنگی و علمی هر استان بوده که البرز همچنان در حسرت آن باقی مانده است.

علی معدنی پور در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: وجود کتابخانه مرکزی در استان البرز می‌تواند به عنوان نماد فرهنگی البرز مقصد گردشگری، و دورهمی های فرهنگی هنری بوده و با اجرای برنامه‌های ترویجی کتاب و کتابخوانی، محفلی برای اهالی کتاب و مطالعه باشد.

وی اظهار کرد: در سال‌های ابتدایی تشکیل استان البرز قرار بر این شد تا اداره کل راه و شهرسازی زمینی رایگان در اختیار نهاد کتابخانه های عمومی استان برای ساخت کتابخانه مرکزی قرار گیرد ولی این مجموعه به بهانه اینکه نهاد کتابخانه های عمومی یک نهاد غیردولتی و درآمدزا هست و باید هزینه خرید این زمین را پرداخت کند از واگذاری زمین خودداری کرد.

وی گفت: پس از آن پیشنهاد واگذاری زمین از سوی شهرداری کرج مطرح شد که آن هم با فراز و فرودهای زیادی در این سال‌ها روبه رو بود که حدود هشت سال پیش در منطقه حیدرآبادکرج، پشت پارک ابن سینا توسط شهرداری کلنگ زنی و نقشه‌های آن طراحی شد ولی این پروژه به دلیل نبود منابع مالی همچنان در حد کلنگ زنی باقی مانده است.

معدنی پور افزود: در صورتی که شهرداری این زمین را در اختیار نهاد کتابخانه های عمومی قرار دهد، آمادگی لازم را داریم تا برای تخصیص بودجه پیگیری‌های لازم انجام و هرچه سریع‌تر ساخت این کتابخانه را به نتیجه برسانیم.

وی یادآور شد: سال گذشته نیز با تعطیل شدن زندان رجایی شهر کرج مقرر شد بخشی از این زندان برای کتابخانه مرکزی اختصاص یابد ولی این موضوع نیز همچنان در حد طرح باقی مانده است.

هفت پروژه کتابخانه سازی در البرز داریم

مدیرکل کتابخانه های عمومی البرز در خصوص وضعیت کتابخانه های این استان گفت: در استان البرز ۷۳ کتابخانه عمومی وجود دارد که ۵۲ باب آن نهادی و مابقی مشارکتی است ضمن اینکه هفت پروژه ساخت کتابخانه در حال اجرا است.

وی این پروژه‌ها را شامل کتابخانه شهر طالقان، کتابخانه مسکن مهر نظرآباد، کتابخانه شهر نظرآباد، کتابخانه شهر تنکمان در نظرآباد، کتابخانه شهر ماهدشت، کتابخانه خیرساز فردیس و کتابخانه مشکین دشت عنوان کرد و افزود: تمام این کتابخانه ها بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند ضمن اینکه مجری ساخت این کتابخانه ها دستگاه‌های مختلف همچون راه و شهرسازی و شهرداری هستند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان البرز تصریح کرد: همچنین علاوه بر ۲ دستگاه کتابخانه سیاری که در استان فعال است سه دستگاه خودرو دیگر از طریق اعتبارات دولتی خریداری شده که در حال تجهیز برای استفاده در مناطق روستایی است.

وی با بیان اینکه این کتابخانه ها زیربنایی بالغ بر ۲۸ هزار مترمربع در استان دارند، افزود: در این کتابخانه ها یک میلیون و ۲۹۱ هزار نسخه کتاب وجود دارد که ۷۱ هزار عضو فعال از این منابع استفاده می‌کنند.

معدنی پور گفت: بیش از ۴۰۰ عضو روشندل و نابینا از منابع کتاب‌های صوتی کتابخانه امیرکبیر استفاده می‌کنند.

وی افزود: بر اساس استانداردهای جهانی به ازای هر ۲۵ هزار نفر یک کتابخانه مورد نیاز است که بر همین اساس تعداد کتابخانه های این استان باید به ۱۲۰ باب افزایش یابد در حالی که اکنون ۷۳ کتابخانه دارد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.