خبرگزاری مهر، گروه استانها - بهرام قربانپور: گاهی وقتها یک «تلنگر» ساده کافی است تا مسیر زندگی یک فرد و حتی جامعه دچار تغییر شود، این تلنگر ممکن است از یک شوخی و گفتگوی عامیانه شروع شود و یا اینکه از نوع رفتار و بیان رقم بخورد.
گاهی وقتها حضور یک فرد در یک جامعه هر چند کوچک روستایی میتواند منشأ آثار و برکات فراوان باشد.
نقش آفرینی افراد در جامعه زمانی به اثر و رویش فکری، اعتقادی و فرهنگی میانجامد، که نوع تفکر، اندیشه، رفتار و اعمال فرد برگرفته از تعالیم انسانی و اسلامی باشد.
معجزه یک لبخند
گاهی یک لبخند، یک عکس نقش بسته روی دیوار، یا یک بیت شعر مفهومی در پاورقی کتاب و یا اینکه یک تله فیلم چند دقیقهای روی پرده سینما میتواند روی فرد و جامعه جادوگری کند و این مهم در مورد وجود افراد هم صدق میکند و همان اندازه هم وجود یک فرد خوش ذوق، با انگیزه و دارای اندیشه و تفکر هم میتواند اثرگذار باشد.
در این گزارش سراغ «حجت الاسلام جعفر کهنسال» طلبه باذوق و توانمند گیلانی رفتیم که به جای نشستن پشت میزها و منبرها، پا به دل روستاهای گیلان زده تا شاید منشأ اثر و تحول باشد، این طلبه با اخلاق گیلانی با روحیه جهادی کارهای ماندگاری را در یکی از روستاهای شرق استان ثبت خاطرهها کرده که باید آن را با عنان روایتگری تبیین کنیم.
از خودکشی تا خودسازی
«حجت الاسلام جعفر کهنسال» طلبه جهادی گیلان، آگاهی به مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه را از مهمترین رسالتهای روحانیون دانست و گفت: بدون علم و آگاهی از مسائل جامعه تصمیم گیری، تصمیم سازی و حرکت برای اصلاح امور ممکن نیست.
این طلبه گیلانی که مدتی را به عنوان امام جماعت در یکی از روستاهای لنگرود فعالیت میکرد، در یک حرکت جهادی و انقلابی و با گفتمان منطق و معنویت، یک جوان را از «خودکشی» منصرف کرده و با ادبیات اعتقادی و فرهنگی و نرمش قهرمانانه وی را به مسیر درست «خودسازی» هدایت کند.
ارتباط گیری مؤثر و خلاقانه این طلبه گیلانی، وی را مجذوب اهالی و جوانان محل کرده بود تا جایی که روستاییان کلیدبر لنگرود از لحظه لحظه حضور وی خاطره خوش دارند.
خاطره بازی کلیدبری ها با «حاج جعفر»
«کلیدبر» از روستاهای کم جمعیت و کوچک لنگرود به شمار میرود که شغل اغلب ساکنان کشاورزی و باغداری است و از نظر معیشت و اقتصاد هم چندان توانمند نیستند، اما پس از حضور حاج جعفر فعالیتهای فرهنگی، مذهبی و اقتصادی در روستا رونق ویژه ای گرفت.
این طلبه گیلانی در کنار فعالیتهای تبلیغی و مذهبی، در کارهای فرهنگی و ورزشی هم رُخی از خود نشان داده و حتی با جوانان و نوجوانان محل پا به توپ میشود، گفت: همزادپنداری با نسل جوان و نوجوان، انها را با اندیشههای فکری و اعتقادی تان هم مسیر و همراه میکند و برای اینکه جوانان جذب مساجد و فعالیتهای فرهنگی و مذهبی شوند باید با آنها «رفاقت» کرد.
«طیب»؛ از قلیان تا موکب داری
شکل دهی «طیب» از دیگر کارهای ماندگار حاج جعفر قصه در روستای کلیدبر لنگرود بوده که افراد مورد دار و دارای اشکال روستا را دور هم جمع کرد و در دستگاه امام حسین (ع) در ایام محرم و مناسبتهای مختلف به آنها مسئولیت داد و اینگونه شد که گروه جهادی «طیب» شکل گرفت.
جوانانی که تا دیروز در قلیان سراها معطل سفارش بودند حالا پایشان به مکتب امام حسین (ع) باز شده و در موکب دلدادگی ارباب، چای و شربت توزیع میکنند.
این طلبه گیلانی که با منطق و گفتمان اسلامی و انسانی اش جا در دل اهالی و به ویژه جوانان باز کرده، در یک اردوی چند روزه با آنها به سفر کربلا رفته تا جایی که این سفر معنوی به لطف نگاه ارباب، در رفتار، آداب و خلق و خوی ناپسند افراد تأثیر مثبت گذاشت و کلید «اصلاح رفتاری» را در آنها روشن کرد.
حاج جعفر که دغدغه اقتصادی و اشتغال جوانان روستا را هم دارد، اضافه کرد: با کمک خیران و مسئولان تسهیلات کم بهره جهت اشتغالزایی به جوانان روستا ارائه شد تا از این طریق کسب و کاری را برای خود رقم بزنند و از طرفی در تلاش هستیم امتیاز یک واحد نانوایی را در محل اخذ کنیم تا جوانان این روستا در آن مشغول شوند.
این شهر پر از سوژههای ناب است
این طلبه گیلانی که اعتقاد ویژه ای به فعالیتهای رسانهای دارد، گفت: ارتباط گیری فعالان فرهنگی و تبلیغی با خبرنگاران و رسانهها موجب رونق فرهنگی جامعه میشود.
به گفته وی شهر و روستا پر از سوژههای ناب دست نخورده است که میتوان از آن تولید محتوای فاخر و ماندگار کرد، فیلم ساخت، شعر نوشت و موسیقی نواخت، به شرطی که حلقههای فرهنگ و رسانه به هم پیوند بخورند.
حجت الاسلام جعفر کهنسال که چندین سال، روزهای پر افتخار و خاطره انگیزی را در روستای کلیدبر لنگرود گذارند، اکنون دو سه ماهی هست که به روستای گواه سرای رودسر عزیمت کرده تا موجبات تحولات فرهنگی، اجتماعی و تبلیغی در این روستا را فراهم کند و در حال حاضر دنبال ایجاد زیرساختهای تربیتی و فرهنگی در این روستا است.