قهوه فوری زیاد نخورید!

بهداشت نیوز سه شنبه 29 آبان 1403 - 11:51

به گزارش بهداشت نیوز، این موضوع به دلیل وجود دو برابر آکریل‌آمید در قهوه فوری نسبت به قهوه آسیاب‌شده است. آکریل‌آمید ماده‌ای شیمیایی است که هنگام حرارت‌دادن مواد غذایی، از جمله دانه‌های قهوه تشکیل می‌شود.

 سازمان بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) این ماده را به‌عنوان یک «ماده سرطان‌زای احتمالی برای انسان» معرفی کرده؛ به این معنا که شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این ماده می‌تواند موجب بروز سرطان در انسان شود.

 طبق یافته‌های سازمان استاندارد غذایی بریتانیا (FSA)، آزمایش‌های انجام‌شده روی حیوانات نشان داده که آکریل‌آمید موجود در رژیم غذایی می‌تواند منجر به سرطان ریه و سرطان‌های مرتبط با دستگاه تولیدمثل شود. همچنین، دانشمندان بر این باورند که این ماده قابلیت ایجاد سرطان در انسان را هم دارد.

یک مطالعه لهستانی که در سال ۲۰۱۳ انجام شد و ۴۲ نمونه قهوه (شامل ده نمونه قهوه فوری) را بررسی کرد، نشان داد که میزان آکریل‌آمید در قهوه فوری دو برابر قهوه تازه آسیاب‌شده است.

با این حال، پژوهشگران دانشگاه مک‌گیل کانادا معتقدند که تنها در صورتی مصرف آکریل‌آمید از طریق قهوه فوری خطرناک است که روزانه حدود ۱۰ فنجان از این نوع قهوه بنوشید.

اگرچه قهوه فوری حاوی آکریل‌آمید است، اما مقدار آنتی‌اکسیدان‌های آن نیز بیشتر از قهوه آسیاب‌شده است. این آنتی‌اکسیدان‌ها از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کنند.

به گفته دکتر پال مائوروویچ-هوروات، مدیر بخش تصویربرداری پزشکی دانشگاه سملوایز در بوداپست، قهوه فوری حاوی «ملانویدین‌ها» است. این آنتی‌اکسیدان‌ها تنوع باکتری‌های مفید روده را افزایش داده و به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها کمک می‌کنند.

با این حال، قهوه فیلتری و اسپرسو از سالم‌ترین انواع قهوه به شمار می‌آیند.

قهوه فیلتری که با عبور آب داغ از دانه‌های آسیاب‌شده و فیلتر کاغذی یا فلزی تهیه می‌شود، به کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های شریانی کمک می‌کند. این بیماری یکی از اصلی‌ترین عوامل بروز حملات قلبی است.

بر اساس مطالعه‌ای که پژوهشگران نروژی روی ۵۰۰ هزار نفر طی ۲۰ سال انجام دادند، نوشیدن روزانه چهار فنجان قهوه فیلتری می‌تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند.

مصرف قهوه‌های بر پایه اسپرسو مانند کاپوچینو، لاته و فلت‌وایت نیز برای سلامت مغز مفید هستند و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهند.

یک مطالعه ایتالیایی در سال ۲۰۲۳ نشان داد که عصاره اسپرسو می‌تواند از تجمع پروتئین سمی «تاو» که عامل اصلی زوال عقل است، در نمونه‌های آزمایشگاهی جلوگیری کند.

تحقیقات دیگری نیز نشان داده‌اند که کافئین می‌تواند تجمع پروتئین «آمیلوئید» را کاهش دهد و با کاهش التهاب و مرگ سلول‌ها در مغز، خطر ابتلا به زوال عقل را کم کند.

با این وجود، انجمن آلزایمر تأکید کرده که این تأثیرات فقط روی موش‌ها اثبات شده و هنوز شواهد قطعی برای انسان‌ها در دسترس نیست.

منبع: روزیاتو

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.