حسین برزگر امروز ۲۹ آبانماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اجرای طرح جامع حوزه آبریز دشت شهرکرد از محل سیلآبها و هرزآبها یکی از ضرورتهای انکارناپذیر امروز و مورد نیاز شهرکرد است، اظهار کرد: با توجه به بهرهبرداریهای غیراصولی، دشت بزرگ شهرکرد که یکی از قطبهای بزرگ کشاورزی استان بوده، امروز وضعیت آن رو به افول و تولیدات کشاورزی در یک دهه گذشته در این دشت روبه کاهش است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: بهرهبرداری مضاعفی که از این دشت در حوزه مصارف صنعتی و کشاورزی صورت میگیرد موجب شده نیاز به توجه جدی داشته و به عنوان مرکزیت برای جلوگیری از ایجاد کانونهای گرد و غبار مدنظر باشد.
وی ادامه داد: حدود ۱۰۰ هزار هکتار وسعت آبخیز این دشت و بیش از ۳۰۰ میلیون متر مکعب آورد این حوضه است و سالانه بین ۵۰ تا۱۰۰ میلیون مترمکعب از تنگ خراجی، خروجی سیلاب و هرز آب دارد.
راهکار بهتری برای احیای دشت شهرکرد وجود دارد
برزگر با بیان اینکه راهکار بهتری برای احیای دشت شهرکرد وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به اثرات تجمعی که بعضی از ترکیبات موجود در پسابها در خاک دارند و ایجاد مسمومیت در آینده با تجمع در حوزه آبهای زیرزمینی گزینه سیلاب و هرزآب گزینه مناسبتری نسبت به پساب است.
وی ادامه داد: مدیریت ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون متر مکعب سیلاب و پساب برای احیا و اصلاح دشت شهرکرد با همکاری آب منطقهای مطلوب است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه احیای دشت شهرکرد مطالبه عمومی است که باید بیش از پیش پیگیری شود، خاطرنشان کرد: لازم است برای احیای دوباره این دشت، طرح جامعی مبتنی بر کنترل سیلابها و هرزآبها تدوین شود.
انتهی پیام