گاردین: از زمان آغاز جنگ غزه کودکان بیشتری در کرانه باختری کشته می‌شوند

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 29 آبان 1403 - 12:48
گزارش‌ها نشان می‌دهد همزمان با حملات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، حمله شهرک‌نشنین‌ها و سربازان صهیونیستی در کرانه باختری نیز افزایش یافته که در طول یک سال گذشته به شهادت ۱۷۱ کودک فلسطینی منجر شده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس آمارهای رسمی سازمان ملل از زمان آغاز حملات مرگبار رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، سربازان و شهرک‌نشینان صهیونیست جان ۱۷۱ کودک فلسطینی را در کرانه باختری گرفته‌اند که تقریباً به‌طور میانگین، هر یک روز در میان یک کودک کشته شده است. همچنین بیش از ۱۰۰۰ نفر نیز در نتیجه این خشونت‌ها زخمی شده‌اند.

کوچک‌ترین قربانی یک دختر چهار ساله بود که در ماه ژانویه زمانی که به همراه مادرش در یک تاکسی در نزدیکی یک ایست بازرسی نشسته بودند، به ضرب گلوله کشته شد.

به نوشته روزنامه گاردین، به‌طور رسمی هیچ جنگی در کرانه باختری اشغالی وجود ندارد و میزان مرگ و میر زیاد در نوار غزه بر تلفات آن سایه افکنده است اما از زمانی که ارتش اسرائیل کنترل این منطقه را در سال ۱۹۶۷ به دست گرفت، کودکان بیش از هر زمان دیگری جان خود را از دست می‌دهند.

سخنگوی یونیسف فلسطین گفت: در طول یک سال گذشته افزایش بسیار نگران‌کننده‌ای در تعداد کودکان کشته شده در خشونت‌های ناشی از درگیری در کرانه باختری مشاهده شده و ما در حال حاضر شاهد ادامه این روند هستیم.

وی ادامه داد: یونیسف می‌خواهد زنگ خطر را به صدا درآورد، چراکه کودکان به‌طور منظم و عمدتاً توسط گلوله‌های جنگی کشته و به‌طور جدی زخمی می‌شوند.

گاردین افزود: این در حالی است که سازمان ملل تنها کودکان قربانی را که نام، سن و علت مرگ آنها را تأیید کرده است، شمارش می‌کند. این، بدان معنی است که شمار آنها ممکن است از تعداد آمارهای اعلام شده هم بیشتر باشد.

اما هیچ سربازی تاکنون به خاطر هیچ یک از تیراندازی‌ها متهم نشده است و ارتش رژیم صهیونیستی به‌طور مستقیم به افزایش تلفات کودکان اشاره‌ای نمی‌کند.

ارتش صهیونیستی در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر خشونت نیروهای خود در بیانیه‌ای مدعی شد: کودکان در کرانه باختری اشغالی اغلب در شورش‌هایی که در آن سنگ، کوکتل مولوتف و مواد منفجره پرتاب می‌شود و حتی در فعالیت‌هایی علیه نیروهای امنیتی و شهروندان اسرائیلی شرکت می‌کنند.

بر اساس داده‌های گروه حقوق بشر بِت‌سلیم، حملات صهیونیست‌ها به کودکان فلسطینی که در کرانه باختری اشغالی بزرگ می‌شوند، قبلاً در سال ۲۰۰۲، در جریان انتفاضه دوم که ۸۵ کودک کشته شدند، به اوج خود رسیده بود اما تعداد کشته‌ها از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون دو برابر این میزان است. اکثر آنها توسط گلوله‌های جنگی مورد اصابت قرار گرفتند که اغلب توسط یک گلوله به سر یا بالاتنه جان خود را از دست دادند و برخی دیگر نیز در اثر حملات هوایی و هواپیماهای بدون سرنشین کشته شدند.

به گفته مدیر سازمان «دفاع برای کودکان بین‌المللی – فلسطین» (DCIP)، تنها گروه حقوق بشر فلسطینی که به‌طور خاص بر حقوق کودکان متمرکز است، احساس خانواده‌های قربانیان مبنی بر اینکه نیروهای اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی می‌توانند کودکانی را مانند فرزندان آنها با مصونیت نانوشته بکشند، نشان دهنده واقعیتی است که در آن تحقیقات، امری غیرعادی و پیگرد قانونی استثنایی است.

او خاطرنشان کرد: اسرائیل تقریباً در تمام موارد تحقیقاتی را آغاز نمی‌کند، مگر زمانی که پوشش رسانه‌ای وجود دارد. اما حتی تحقیقات هم به هیچ نتیجه‌ای منجر نمی‌شود. طی ۱۰ سال، تنها یک مورد وجود داشته است که مقامات اسرائیلی یک سرباز را به اتهام قتل یک کودک محاکمه کرده‌اند.

«بن دِری» در سال ۲۰۱۸ به جرم قتل ندیم نوورا ۱۷ ساله در جریان تظاهرات در ایست بازرسی بیتونیا مجرم شناخته شد. دادگاه تشخیص داد که او در آن زمان هیچ تهدیدی برای سربازان نداشته است. دری به ۹ ماه حبس محکوم شد اما ۲ ماه زودتر از پایان مدت زمان محکومیت خود آزاد شد.

گاردین نوشت که او زمان کمتری را برای کشتن یک کودک فلسطینی نسبت به بسیاری از کودکان فلسطینی برای پرتاب سنگ به سربازان اسرائیلی، در حبس گذراند.

پیشتر یونیسف، موسسه خیریه کودکان سازمان ملل در بیانیه‌ای مطبوعاتی تاکید کرد که تلفات کودکان در کرانه باختری اشغالی از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه در اکتبر سال گذشته تا حدود 250 درصد افزایش یافته است.

یونیسف در ادامه ابراز تاسف کرد که اگرچه جنگ فقط در نوار غزه در حال انجام است، این جنگ عواقب مرگباری برای همه غیرنظامیان فلسطینی صرف نظر از منطقه سکونت آنها دارد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.