حسینعلی امیری امروز، ۲۹ آبانماه در آیین گرامیداشت مقام کتاب، کتابدار و تقدیر از کتابداران برتر فارس که در سالن اجتماعات شورای شهر شیراز برگزار شد، با بیان اینکه تغییرات فرهنگی یک دفعه ظهور و بروز پیدا نمیکند بلکه بسیار آهسته و پیوسته است، گفت: باید مراقب بود تا ناگهان با کاهش سرانه مطالعه کتاب در جامعه مواجه نشویم.
وی ادامه داد: اگرچه فضای مجازی مرز رسانههای مکتوبی مانند کتاب را تغییر داده اما از ارزش و اهمیت کتاب و کتابت کم نشده است. بشر در طول قرنها، فرهنگ و میراث فرهنگی و هویت خود را از طریق کتاب ثبت و منتقل کرده و دستاوردهای جدید مانند رسانههای دیجیتال نتوانسته جای کتاب را بگیرد و از اهمیت آن بکاهد.
امیری با بیان اینکه باید دلایل پایین بودن سرانه مطالعه آسیبشناسی شود، تصریح کرد: دستگاههای اجتماعی و شهرداریها در همه شهرستانها باید برای تقویت فرهنگ کتابخوانی به ادارهکل کتابخانههای عمومی کمک کنند.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه کتاب با هر موضوعی، محل تفکر و تدبر است و در آموزههای اسلام مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: جامعهای که تعقل، تفکر و تدبر در آن نباشد، روی رستگاری را نمیبیند و انسان با این ۳ شاخصه، موجودیت و هویت پیدا کرده و ارزشمند میشود.
امیری گسترش فرهنگ، ارتقای تخصص، آشنایی با گذشته، ارتقای سطح آگاهی، استفاده از تجربه دیگران و عمقبخشی به آگاهی عمومی و کاهش مشکلات اجتماعی را با افزایش مطالعه امکانپذیر دانست.
فارس ۴۸۰ کتابدار فعال دارد
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس نیز در این مراسم بیان کرد: امروز شاهد شبکه گستردهای از ۳ هزار و ۸۰۰ کتابخانه عمومی در کشور هستیم که در منطقه خاورمیانه رتبه اول را دارا است.
محمدحسین فیروزی با بیان اینکه فارس دارای ۴۸۰ کتابدار فعال و ۲۶۹ کتابخانه عمومی دارد، بیان کرد: کتابخانههای نوین کشور ۶۰ خدمت متعدد را به اعضای خود ارائه میکنند.
وی کتابدار را ستون خیمه کتابخوانی و کتابخانه خواند و گفت: هر چه کتابخانه بزرگ باشد بدون کتابدار اثرگذاری لازم را نخواهد داشت.
فیروزی کتابخانه را محل امنی برای مادر و کودک، وفاق و همدلی و محیطی پویا برای شهروندان دانست.
به گزارش ایسنا، در این مراسم از کتابداران، کتابخانههای عمومی برتر فارس، خیران و حامیان کتابخانهساز و مدیران پیشین ادارهکل کتابخانههای عمومی فارس تجلیل شد.
انتهای پیام