بسیج نماد وحدت میان اقوام، مذاهب و طیف‌های مختلف فکری است

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 30 آبان 1403 - 09:50
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج قوچان گفت: بسیج نماد وحدت میان اقوام، مذاهب و طیف‌های مختلف فکری است و این ویژگی در بسیج به‌ خوبی نمود پیدا کرده است.

سرهنگ پاسدار مرتضی نظری فرمانده ناحیه مقاومت بسیج قوچان، عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج برگزار شد، با بیان اینکه شعار امسال این هفته "بسیج با مردم و برای مردم" است اظهار کرد: بسیج در تمامی صحنه‌های خدمت به مردم، از حوادث طبیعی مانند زلزله و سیل گرفته تا بحران‌هایی چون کرونا و همچنین مراسم ملی و مذهبی، حضوری فعال داشته است.

وی با اشاره به نقش‌آفرینی بسیجیان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و  امنیتی، گفت: حضور بسیج همواره بدون چشم داشت بوده و برای رفاه و آسایش مردم، فارغ از گرایش‌های سیاسی یا اعتقادی، انجام شده است.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج قوچان، خدمت به مستضعفان و اقشار آسیب‌پذیر را سرلوحه فعالیت‌های بسیج دانست و بیان کرد: تفکر بسیجی امروز از مرزهای ایران فراتر رفته و در جغرافیای مقاومت جهانی جاری شده است.

وی گفت: حزب‌الله لبنان و حشد الشعبی عراق و مقاومت یمن، همگی از برکات تفکر بسیج هستند که در نقاط مختلف دنیا سبب خیر و برکت شده است.

وی همچنین به نقش بسیج در پیشرفت‌های علمی کشور اشاره کرد و گفت: امروز دستاوردهای ما در حوزه‌هایی چون فناوری نانو و انرژی هسته‌ای، نتیجه تفکر بسیجی است. این تفکر در عرصه دفاعی نیز ایران را در زمره کشورهای برتر جهان قرار داده است.

شرکت ۸ هزار نفر در کارگاه های ازدواج و فرزندآوری

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج قوچان با اشاره به نقش برجسته بسیج در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و امنیتی، گفت: بسیج در تمامی این عرصه‌ها حضوری فعال و اثرگذار داشته است و مجموعه سپاه قوچان نیز از این قاعده مستثنی نیست و اقدامات گسترده‌ای در این زمینه انجام داده‌ایم.

وی همچنین در خصوص تلاش‌های بسیج برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی گفت: در حوزه ازدواج و فرزندآوری که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، کارگاه‌های متعددی برگزار کرده‌ایم.

 نظری با بیان اینکه در برنامه‌هایی مانند ازدواج آسان، فرزندآوری و ایران جوان بمان، بیش از ۸ هزار نفر شرکت کرده‌اند،  افزود: همچنین در کنار ترویج ازدواج آسان، به موضوع آسیب‌شناسی طلاق نیز پرداخته شده به طوری که کارگاه‌های پیشگیری از طلاق و برنامه‌هایی برای توانمندسازی، واسطین خیر و حکمیت در مسائل خانواده، از جمله اقدامات ما در این زمینه بوده است.

وی به معضل اعتیاد به عنوان یکی از آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و افزود: اعتیاد که می‌تواند زمینه‌ساز آسیب‌هایی همچون طلاق باشد، به صورت جدی مورد توجه قرار دارد و تاکنون حدود ۴ هزار نفر در کارگاه‌های پیشگیری از اعتیاد شرکت کرده‌اند.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج قوچان همچنین به فعالیت‌های بسیج در زمینه امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و گفت: سفیران مهر در موضوعات مختلفی از جمله اصلاح رفتارهای اجتماعی و اخلاقی ورود کرده‌اند. متاسفانه گاهی مفهوم منکر تنها به موضوع عفاف و حجاب محدود می‌شود، در حالی که منکرات دیگری همچون بداخلاقی‌های اداری یا رفتارهای آسیب‌زا در محیط‌های اجتماعی نیز وجود دارد.

وی همچنین به فعالیت‌های گسترده بسیج و سپاه در حوزه‌های مختلف اشاره و تاکید کرد: این فعالیت‌ها با هدف محرومیت‌زدایی، تقویت اقتصاد مقاومتی و ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی انجام شده است.

نظری با اشاره به فعالیت مرکز مشاوره مهر شهر قوچان گفت: این مرکز با همکاری آموزش و پرورش شهرستان قوچان فعالیت خود را ارائه می‌دهد و در حال حاضر ۱۵ مشاور در موضوعاتی همچون خانواده، تحصیل، کودک و نوجوان و مسائل حقوقی، با کمترین هزینه به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

ویزیت رایگان ۱۵۰۰ نفر توسط اعضای بسیج پزشکی

 فرمانده ناحیه مقاومت بسیج قوچان درباره خدمات درمانی سپاه قوچان گفت: درمانگاه ولایت به ‌صورت عملیاتی خدمات خود را ارائه می‌دهد. در این درمانگاه، پزشکان عمومی و متخصصین در طول هفته مستقر هستند و خدمات پرستاری نیز ارائه می‌شود.

وی افزود: تلاش ما این است که درمانگاه را به ‌صورت شبانه‌روزی فعال کنیم که این امر نیازمند حمایت و همراهی مسئولان شهرستان است.

وی بیان کرد: بسیج جامعه پزشکی در سال گذشته چهار مرحله ویزیت رایگان در مناطق کم‌برخوردار انجام داده و در این طرح‌ها حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر ویزیت شده‌اند.

سرهنگ پاسدار نظری به اقدامات سپاه در حوزه محرومیت‌زدایی و اقتصاد مقاومتی نیز اشاره کرد و افزود: در راستای تقویت اشتغال و توجه به شرایط اقلیمی شهرستان، سال گذشته ۷ تانکر ۲ هزار لیتری برای تامین آب مورد نیاز عشایر تحویل داده شد.

وی افزود: در ابتدای سال تحصیلی جاری  ۵۸۰ بسته لوازم‌التحریر از محل محرومیت زدایی و بسیج سازندگی به دانش‌آموزان نیازمند اهدا کردیم و ۷ مدرسه توسط گروه‌های جهادی بهسازی و رنگ‌آمیزی شد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج قوچان تصریح کرد: در حوزه اقتصادی نیز حدود ۶ میلیارد تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی پرداخت شده و با برگزاری نمایشگاه اقتصاد مقاومتی در مرز باجگیران، برای نخستین بار امکان عرضه محصولات داخلی فراهم شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات فرهنگی سپاه قوچان اشاره کرد و گفت: در حوزه فرهنگی، ۹۳ یادواره شهدا در محلات و مساجد و همایش رزمندگان دفاع مقدس برای اولین بار در سطح کشور با مشارکت بسیج برگزار شد.

نظری اضافه کرد: بیش از ۲هزار و۶۰۰ نشست بصیرتی و روشنگری به مناسبت‌های مختلف برگزار شد و در حوزه فرهنگی هنری، یک هزار و ۱۱۴ برنامه شامل سرود، نمایش و تولید مستند با محوریت شهدا اجرا شده است.

وی با اشاره به برگزاری کنگره ملی ۱۰۶۰ شهید شهرستان قوچان در ۳۰ دی ماه سال جاری گفت: سه مستند فاخر با موضوع شهدای قوچان تولید شده و در ادامه برگزاری یادواره هایی همچون امیران و سرداران شهید، یادواره‌هایی همچون شهدای ترور و شهدای روحانی نیز در دستور کار است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.