به گزارش بهداشت نیوز، دکتر محمد رضا کشت مندی با بیان اینکه سرما خوردگی یکی از شایع ترین بیماری های فصل پاییز در میان کودکان و به طور خاص کودکان سن مدرسه است خاطر نشان کرد: تب ، سرفه، و گلودرد ، خستگی، بی اشتهایی و آبریزش بینی از علائم این بیماری محسوب می شود.
وی گفت: عطسه، ایجاد اختلال در بلع ،جاری شدن آب دهان به خاطر درد گلو، ورم کردن لوزهها از علائم دیگر و ثانویه سرماخوردگی کودکان است، که معمولاً پس از یک هفته بهبود مییابند و کودک میتواند به فعالیتهای روزمرهاش بازگردد.
دکتر کشت مندی کنترل تب، رعایت بهداشت فردی و اجتماعی، رژیم غذایی مناسب، عدم رفتن به مکان های شلوغ، شستن دست ها، ، استفاده از ماسک، عدم استفاده از داروها بدون دستور پزشک را از اقدامات مهم در کنترل این بیماری برشمرد.
رئیس کلینیک ویژه مستقل کودکان اکبر گفت: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به ویروسهای فصلی اجرای دستورالعملهای بهداشتی است که توسط وزارت بهداشت صادر می شود.
متخصص بیماری های اطفال افزود: از تماس با افرادی که بیمار هستند خودداری کنید تا از انتقال بیماری جلوگیری شود و برای درمان و بهبود سرماخوردگی کودکان باید شرایط راحت و آرامی را مهیا کنید و با مصرف مایعات فراوان و استراحت زیاد، مرطوب نگه داشتن هوای محیط، دادن غذای مناسب ومقوی می توانید تا حدود زیادی شرایط بیمار را بهبود بخشید.
دکتر کشت مندی تاکید کرد: استفاده خودسرانه و بی رویه از آنتی بیوتیک ها باعث مقاوم شدن باکتری های بیماری زا و بی اثر شدن آنتی بیوتیک ها شده است و مقاومت آنتی بیوتیکی منجر به افزایش هزینه های سلامت، طولانی شدن مدت بستری بیماران در مراکز درمانی و افزایش مرگ و میر میشود. به همین جهت از مردم عزیز انتظار داریم تا به صورت خودسرانه از دارو ها استفاده نکنند.