فرودگاه سنندج در محدوده شهر و فارغ از وضعیت مطلوب است

خبرگزاری مهر چهارشنبه 30 آبان 1403 - 11:55
سنندج_معاون امور عمرانی استاندار کردستان گفت: فرودگاه سنندج در محدوده شهر و فارغ از وضعیت مطلوب است و باید در طولانی مدت جابه‌جایی این فرودگاه مدنظر قرار گیرد.

کیومرث حبیبی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: کردستان بین ۱۳ استان دارای ۲ فرودگاه کشور قرار دارد که همین مدیریت آنها را سخت‌تر می‌کند.

وی افزود: تعداد پروازهای فرودگاه سقز یک پرواز در روز پنجشنبه توسط شرکت هواپیمایی ایران ایر و با هواپیمای ای‌تی‌آر است.

معاون امور عمرانی استاندار کردستان اذعان کرد: از ابتدای سال تاکنون ۵۰ پرواز در این فرودگاه انجام شده که به معنی ۱۰۰ نشست و برخواست است و آمار قابل قبولی نیست اما نسبت به محدودیت‌های ذاتی فرودگاه، تعداد هواپیماهای کوچک مقیاس با قابلیت نشست و برخواست در این فرودگاه و عزم و اراده شرکت‌های هوایی و نیز تازه بنیان بودن آن، آمار قابل قبولی محسوب می‌شود.

حبیبی عنوان کرد: فرودگاه سنندج هم دارای ۲ پرواز هفتگی در روزهای شنبه و چهارشنبه است که باز هم آمار قابل قبولی نیست.

وی افزود: در کرمانشاه که کلانشهر منطقه غرب است و با توجه به سبقه تاریخی، توسعه یافتگی صنایع و معادن قطعاً تعداد پروازها بیشتر و باند پرواز به ۲ باند با کیفیت‌تر تبدیل شده است.

تعداد پروازهای کردستان قابل قبول نیست

معاون امور عمرانی استاندار کردستان تصریح کرد: در کل وضعیت پروازهای سراسر کشور از سال ۹۶ به بعد افت داشته و در استان تعداد پروازها با توجه به ظرفیت‌های استان قابل قبول نیست.

حبیبی گفت: طول باند فرودگاه سنندج ۳ هزار متر است که ۲ هزار و ۵۰۰ متر آن عملیاتی است و از لحاظ عرض و طولی امکان تطویل این باند وجود ندارد و با توجه به توپوگرافی هواپیماهای کوچک پرواز یا متوسط امکان فرود در آن را دارند.

وی اذعان کرد: با توجه به اینکه فرودگاه سنندج در محدوده شهر قرار دارد و از لحاظ توپوگرافی وضعیت مطلوبی هم ندارد در طولانی مدت جابه‌جایی این فرودگاه باید مدنظر باشد.

معاون امور عمرانی استاندار کردستان یادآور شد: هزینه نشست و برخواست در فرودگاه سنندج زیاده بوده و هزینه‌ها به لحاظ ریسک عملیاتی و هزینه شرکت‌های پروازی زیاد بوده و نیاز به حضور استاد پرواز است.

حبیبی گفت: امکانات ناوبری هواپیمایی سنندج مناسب است اما طول باند این امکان را برای هواپیمای پهن پیکر همچون ایرباس و بوئینگ را نمی‌دهد، همچنین شیب طولی ۵ درصد که در گردنه صلوات آباد وجود دارد و اینکه استاندارد پرواز ۳ درصد است باعث کاهش ظرفیت هواپیما بین ۶۰ تا ۷۰ نفر است.

هزینه صندلی‌های خالی هواپیما به استان تحمیل می‌شود

وی اظهار کرد: با این وجود شرکت‌های هواپیمایی این را قبول نمی‌کنند که نصف صندلی خالی باشد و در نهایت هزینه به استان تحمیل می‌شود.

معاون امور عمرانی استاندار کردستان بیان کرد: بنابراین مجموعه‌ای از مشکلات فنی، محیطی و کمبود ناوگان در این زمینه وجود دارد و صرفاً کم کاری مسئولان و مدیران و یا شرکت‌های هواپیمایی لحاظ نیست.

حبیبی بیان کرد: سازمان هواپیمایی به عنوان متولی امر موظف استبه موازات توسعه یافته و گردشگری چون کیش و مشهد خارج از کشور پروازهایی به مناطق محروم اختصاص دهد و اینکه در این مورد تاکنون اقدامی اختصاص نیافته و قابل توجیه و دفاع نیست و نامه نگاری و رایزنی‌هایی در این خصوص انجام شده است.

وی ادامه داد: بنابر آمارهای موجود از ۵۶۰ هواپیمای کشور ۱۶۰ مورد پرواز دارند که بقیه به دلیل فرسودگی، نبود قطعه و برخی مشکلات ناوگان در پارکینگ هستند و بر همین مبنا کردستان جزو اولویت اصلی پرواز شرکت‌ها قرار نگرفته است.

احداث شرکت هواپیمایی بومی راه حل مشکل پروازهای فرودگاه‌ها

حبیبی بیان کرد: همین ۲ پرواز فرودگاه سنندج هم به سختی صورت گرفته و راه حل این موضوع این است که شرکت‌های هواپیمایی، سازمان هواپیمایی، وزارت راه و شهرسازی عنایت بیشتری داشته باشند و برای توسعه استان هزینه کنند.

معاون امور عمرانی استاندار کردستان خاطرنشان کرد: در بلند مدت هم باید شرکت هواپیمایی بومی احداث شود که حدود ۸ ماه قبل این موضوع مطرح شد و هزینه ۳ هواپیما هم پرداخت شد که به دلیل برخی موانع و تحریم‌ها هنوز انجام نشده و امیدواریم هرچه سریع‌تر صورت گیرد.

وی گفت: در این زمینه همگی دخیل بوده و مجمع نمایندگان هم باید به دلیل نقش کلیدی که دارند دست در دست هم بدهند و با عزم و اراده بیشتری برای حل این موضوع تلاش کنند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.