بندری جذاب برای کشورهای محصور در خشکی در جنوب سیستان و بلوچستان

خبرگزاری ایسنا پنج شنبه 01 آذر 1403 - 08:14
پس از بازدید هیئت‌هایی از کشورهای ارمنستان وتاجیکستان از بندر چابهار، نمایندگان اقتصادی وتجاری افغانستانی نیز از این بندر بازدید کردند.

 معاون‌وزیر راه و رئیس راه آهن کشور افغانستان با سفر به بندر چابهار، از اعلام‌آمادگی کشورش برای سرمایه گذاری تجاری و اقتصادی بلندمدت در بندر شهیدبهشتی خبرداد.

اسحاق صاحب زاده معاون‌وزیر راه و رئیس راه آهن امارت اسلامی افغانستان گفت: بندر چابهار برای کشور افغانستان که در خشکی قرارگرفته است یک فرصت مناسب برای مراودات وتجارت کالا به کشورهای بزرگ‌دنیا است، که می تواند از این ظرفیت و ظرفیت همسایگی دو کشور ایران افغانستان در رشد ‌و شکوفایی تجارت به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.

وی افزود: ما بدنبال امضای یک‌تفاهم نامه‌بلند مدت برای سرمایه گذاری در چابهار هستیم تا بتوانیم از بندر شهید بهشتی کالاهای کشاورزی ومعدنی خود به را دیگر کشورها صادر کنیم.

اسحاق صاحب زاده رئیس راه آهن کشور افغانستان گفت: ما بدنبال اتصال راه آهن ایران و افغانستان به بندر چابهار هستیم، چون حمل ونقل محصولات از کشور افغانستان از طریق ریل تا چابهار هزینه کمی دارد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار هم در نشست با هیات افغانستانی گفت: مطالعات کریدور اتصال ایران و افغانستان به پایان رسیده و این امر می‌تواند به تقویت روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور کمک کند.

حمیرا ریگی گفت: به زودی راه‌آهن چابهار - زاهدان تکمیل خواهد شد که این امر به ایجاد اتصال‌های جدید و تسهیل حمل و نقل کمک می‌کند.

همچنین عسکری نسب مدیرکل بنادر ودریانوردی سیستان وبلوچستان افزود: برای رونق واردات وصادرات کالا در بندرشهیدبهشتی چابهار برای سرمایه گذاران خارجی مشوق‌های خوبی در نظر گرفته شده‌است و سرمایه گذاران خارجی برای صادرات و واردات کالاهای خود از طریق بندر شهید بهشتی. از لحاظ ریالی هزینه کمتری نسبت به سایر بنادر ایران پرداخت میکنند.

وی بیان کرد: کشور افغانستان در بندر چابهار بدنبال اجاره زمین‌ است، ماهم در تلاش هستیم هرچه‌زودترشرایط را برای کشور افغانستان فراهم کنیم تا کشور افغانستان بتواند در این بندر سرمایه گذاری کند.

هیات افغانستانی امروز در این نشست بر اهمیت بندر چابهار تأکید کردند و افزودند: ما مصمم هستیم که از ظرفیت‌های بندر چابهار استفاده کنیم و امیدواریم با اتصال راه‌آهن، مبادلات تجاری ما تسهیل و مشکلات ویزا برای تاجران افغانستان حل شود تا بتوانیم از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری کنیم.

این هیات همچنین خواستار فراهم کردن شرایط آموزشی برای مهندسین افغان در زمینه راه‌آهن در منطقه چابهار شد تا بتوانند در این حوزه تخصص کسب و به توسعه روابط اقتصادی دوکشور کمک کنند.

هیات راه‌آهن افغانستان همچنین از طرح راه‌آهن در حال ساخت چابهار - زاهدان بازدید و از نزدیک با پیمانکار پروژه و روند تکمیل این خط ریلی آشنا شدند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.