به گزارش خبرنگار ایسنا، هشیلان یکی از تالابهای منحصر به فرد ایران است که در کرمانشاه واقع شده و مشابه ساختار آن در کشور کمنظیر است. تالابی متشکل از ۱۱۰ جزیره کوچک و بزرگ با وسعت تقریبی ۴۵۰ هکتار که به عقیده کارشناسان تشکیل چنین تالابی معمولا در نواحی سردسیر و عرضهای جغرافیایی بالا صورت میگیرد و ایجاد آن در کرمانشاه یک اشتباه اکولوژیک بوده است.
این تالاب هر ساله میزبان هزاران قطعه از پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی است و خود نیز محل زندگی بسیاری از گونههای گیاهی و جانوری بوده و پستانداران متعددی از گرگ و شغال تا تشی و... در حاشیه آن زندگی میکنند.
از چندین سال قبل موضوع پیوستن تالاب هشیلان به کنوانسیون بینالمللی رامسر پیگیری شد و هر بار موانعی پیش روی این کار وجود داشت که این عوامل تاکنون مانع ثبت هشیلان در لیست تالابهای کنوانسیون رامسر شده و حالا به گفته معاون محیط زیست کرمانشاه، خشکسالیهای اخیر نیز به چالش دیگری برای پیوستن هشیلان به کنوانسیون رامسر تبدیل شده است.
ثریا قربانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به آخرین پیگیریها برای پیوستن تالاب هشیلان به کنوانسیون رامسر، گفت: اگرچه پیگیریها برای این موضوع ادامه دارد، اما هنوز به نتیجه نرسیده است و مهمترین مانع فعلی نیز خشکسالیهای متعدد چند سال اخیر تالاب و خشک شدن کامل آن در برخی از سالها است.
وی اظهار کرد: رایزنیهایی با شرکت آب منطقهای انجام دادهایم و پیگیریم مانند آنچه که اخیرا انجام شد، حق آبهای به تالاب هشیلان به صورت سالیانه اختصاص یابد تا دیگر شاهد خشک شدن تالاب نباشیم که تحقق این امر گامی رو به جلو برای پیوستن هشیلان به کنوانسیون رامسر خواهد بود.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: از سنوات گذشته تعارضاتی در محدوده تالاب هشیلان وجود داشت که این موضوع نیز مانعی برای پیوستن تالاب به کنوانسیون رامسر بود و اکنون پیگیری برای خلع ید زمینهای تالاب در دست اقدام بوده و پروندهای در مراجع قضایی در این خصوص تشکیل شده است.
وی همچنین از وجود چاههای غیرمجاز نیز به عنوان مانع دیگری برای ثبت هشیلان در کنوانسیون جهانی رامسر یاد کرد و ادامه داد: برخورد با چاههای غیرمجاز نیز با همکاری دستگاههای مربوطه در دستور کار است.
قربانی ابراز امیدواری کرد با رفع این موانع، شاهد پیوستن تالاب هشیلان به کنوانسیون جهانی رامسر و کمک به حفاظت و نگهداشت این تالاب باشیم.
کنوانسیون رامسر پیمانی بینالمللی برای حفاظت از تالابها و حیوانات و گیاهان وابسته به آنها است که سال ۱۳۴۹ در شهر رامسر به تصویب رسید.
پیشرفت ۹۲ درصدی سایت پرندهنگری
وی در ادامه به موضوع احداث سایت پرندهنگری در تالاب هشیلان نیز اشاره کرد که احداث این سایت نیز با گذشت بیش از ۱۰ سال هنوز به نتیجه نرسیده و گفت: سایت پرندهنگری تالاب هشیلان اکنون ۹۲ درصد پیشرفت دارد و با اعتباراتی که طی دو سال اخیر به آن اختصاص یافت، روند احداث آن تسریع شده است.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه افزود: اکنون کارهای تجهیز سایت و برق رسانی به آن باقی مانده است.
قربانی از درخواست اعتبار پنج میلیارد تومانی برای تکمیل این سایت یاد کرد و ادامه داد: در صورت تامین این اعتبار، سایت پرندهنگری هشیلان تا تابستان سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با اشاره به مزایای احداث سایت پرندهنگری تالاب هشیلان، گفت: این سایت میتواند برای مقاصد آموزشی، علمی و تحقیقاتی و ... مورد استفاده قرار گیرد. خصوصا در ایامی که حضور پرندگان مهاجر را در تالاب هشیلان داریم.
انتهای پیام